Systemförslag: Powerplay 20/9 - Batalj på Östgötaslätten och full omgång i Schweiz!

Power Play promo
Linköping tar emot Skellefteå i vad som är dagens enda match från SHL – och på tisdagens Powerplay kompletteras matchen från östgötaslätten med sju matcher från den schweiziska högstaligan där det vankas full omgång. Som vanligt har vi åtta gröna och välbetalda bockar i sikte!

Spelstopp: 18:59

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!


Linköpings HC Skellefteå AIK
1. Linköpings HC - Skellefteå AIK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Dagens enda SHL-match är först ut på kupongen där Linköping hemma i SAAB Arena tar emot Skellefteå. Linköping öppnade säsongen med att nypa en poäng på bortaplan mot Örebro medan Skellefteå skrällartat föll hemma mot bottentippade Malmö Redhawks. Västerbottningarna skapade dock en hel del chanser, och har gott om kvalité på samtliga positioner – och är också det lag som bär favoritskapet här sett till både odds och det svenska folkets streckfördelning. Även jag tror på fördel Norrland och föredrar streckning österifrån och så långt plånboken tillåter.

EV Zug Geneva Servette HC
2. EV Zug - Geneva Servette HC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Vi beger oss till Schweiz och National League där det avverkats två omgångar av säsongen. Mästarlaget Zug har inlett strålande med två segrar och vann dessförinnen fyra av fyra matcher i CHL i inledningen av månaden. Här ställs man mot Linus Omarks och Henrik Tömmernes Servette som inlett säsongen med en vinst och en förlust. Jag håller hemmalaget högt här med tanke på dels hur laget presterat i inledningen av säsongen och dels hur stjärnspäckat detta lag är med Kovar, Hofmann, Cehlarik, O´Neill och Klingberg. Det här tror jag blir en alldeles för tuff match-up för Jan Cadieux manskap och att Zug tar alla tre poäng hemma i Bossard Arena är mycket troligt. Etta!

HC Fribourg-Gotteron SC Rapperswil-Jona Lakers
3. HC Fribourg-Gotteron - SC Rapperswil-Jona Lakers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

I Fribourg väntar ett tidigt toppen-mot-botten-möte där hemmalaget Fribourg-Gottéron tar emot Rapperswil. Fribourg-Gottéron som är topptippat och tog sig till semifinal i fjol, och som vunnit tre av de fyra spelade CHL-matcherna, har i inledningen av grundserien förlorat mot de två tilltänkta bottenlagen Ambri-Piotta och Ajoie. Gästande Rapperswil, med Stefan Hedlund vid rodret, har å sin sida vunnit mot topptippade Zürich som i fjol var i final, samt mot nykomlingen Kloten. Formen på gästernas sida, men hemmalaget har också skapat mycket utan att få utdelning. Kan Mottet och kompani få bättre utdelning i afton? Rulla ut heltäckningsmattan.

HC Lugano ZSC Lions Zurich
4. HC Lugano - ZSC Lions Zurich Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Zürich är som ovan nämnt topptippade och var i fjol i final där man tappade från 3-0 i matcher till 3-4 mot Zug som därmed tog guldet. Revanschlustan är med all säkerhet stor hos Rikard Grönborgs lejon som under sommaren rustat laget rejält då spelare som Simon Hrubec, Mikko Lehtonen, Juho Lammikko och Lucas Wallmark har värvats. Även Lugano har värvat starkt, med Koskinen, Kaski och Granlund som de främsta förstärkningarna, och man vann också premiären mot Ajoie med 1-0. Jag tycker dock att Lions, trots två förluster i inledningen av säsongen, hittas ett par hyllor högre i kapacitet och kvalitet gentemot Lugano och till rådande streckning tycker jag gott och väl att tvåan kan lämnas ensam!

EHC Kloten HC Lausanne
5. EHC Kloten - HC Lausanne Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Efter fyra år i andradivisionen är Kloten tillbaka i högstaligan igen. Återkomsten inleddes dock med en förlust då man gästades av det topptippade Rapperswil. Kan man norpa någon poäng i afton när det är Lausanne som gästar Stimo Arena? Med tanke på att Jeff Tomlinson förfogar över spelare som Juha Metsola, Lucas Ekeståhl Jonsson, Miro Aaltonen och Arttu Ruotsalainen, samt att Lausanne inlett säsongen utan trepoängare – tycker jag att möjligheterna till minst en poäng är goda för hemmalaget. Streckning från vänster föredras!

SCL Tigers Langnau HC Ajoie
6. SCL Tigers Langnau - HC Ajoie Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

De två lag som placerade sig längst ned i tabellen i fjol möts i afton i Langnau im Emmental där fjolårets nästjumbo, SCL Tigers, har sin bas. Tigrarna gästas av fjolårsjumbon Ajoie, som kommer från en meriterande seger hemma mot Fribourg-Gottéron. Tigers har inlett säsongen på tuffast möjliga vis: med att möta både Zürich och Zug. 2-1-seger efter förlängning hemma mot Zürich innan Zug blev numret för stort i Bossard Arena under lördagskvällens batalj. Detta Lagnau ska man nog ha högre krav och förhoppningar på gentemot i fjol, då man inför säsongen värvat dels Ville Saarijärvi och Sami Lepistö på backsidan och framåt förstärkt med den NHL-meriterade tysken Marc Michaelis. Nu möter man ett klart svagare manskap jämfört med de två man mött och spelat jämnt med i de inledande två matcherna, och att Tigrarna drar det längsta strået och plockar alla tre pinnar i Ilfishalle är mycket troligt. Spiketta!

EHC Biel SC Bern
7. EHC Biel - SC Bern Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

I fjol gick EHC Biel-Bienne som en raket under första halvan av säsongen och var också länge serieledare. Även i år har man inlett starkt, med två raka segrar mot Lausanne och Servette där den nye burväktaren Harri Säteri storspelat mellan stolparna samtidigt som man varit effektiva i offensiven. Ett lag som inte varit lika effektiva är kvällens motstånd Bern, som enbart svarat för två mål trots en mängd skapade målchanser i sina två förlustmatcher mot Zug och Ambri-Piotta. Här streckas hemmalaget hårt, men med tanke på att man förlitar sig mycket på sin finske burväktare samt att gästerna skapar mycket föredras streckning från höger!

HC Ambri-Piotta HC Davos
8. HC Ambri-Piotta - HC Davos Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Sist ut på National Leagues program och på tisdagens powerplay är bataljen från 
Stadio Multifunzionale där Davos gästar Ambri-Piotta. Hemmalaget har inlett säsongen med två raka segrar och värvningarna av Filip Chlapik, Michael Spacek och Tim Heed har hittills burit frukt för de blåvita. Desto tyngre har det svenskfyllda Davos inlett säsongen då man förlorat mot både Servette och Lausanne efter straffavgörande. I det blågula laget från de schweiziska bergen hittar vi Magnus Nygren, Klas Dahlbeck, Leon Bristedt, Joakim Nordström och Dennis Rasmussen, och efter semifinalförlusten i fjol har man nu siktet ännu högre inställt. I jakten på topplaceringar bör man besegra de blåvita från Quinto, men efter två inledande segrar och med hemmapubliken i ryggen ska Luca Ceradas manskap inte räknas bort!


Kupongens kassaskåp: Zug

Dan Tangnes förfogar över ett minst sagt starkt manskap med spelare som Jan Kovar, Gregoy Hofmann, Peter Cehlarik, Brian O´Neill och Carl Klingberg. De regerande mästarna har dessutom inlett säsongen strålande såväl spel- som resultatmässigt med fyra segrar på fyra matcher i CHL och två vinster på två matcher i ligaspelet. Ett klart svagare Servette kommer minst sagt få bekänna färg i Bossard Arena där allt talar för hemmaseger!

Dagens rensare: Bern

Det forna storlaget Bern har tre tyngre säsonger bakom sig och har dessutom inlett säsongen med två raka nederlag. Man har dock skapat en mängd målchanser i dessa två matcher men endast mäktat med att göra ett mål i vardera. Man ställs ikväll på bortaplan mot ett Biel, som tvärtemot Bern varit effektiva utan att skapa särskilt mycket – och har till stor del räddats av sin nye burväktare Harri Säteri. Kan gästerna med Lindberg, Moser, Sceviour och Vermin vara effektivare i afton? Poäng för gästerna rensar friskt!

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

Systemförslag á 162 rader:

1
X
2
2
1
3
1
X
2
4
2
5
1
X
2
6
1
7
1
X
2
8
1
X
2

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

800 kr tillbaka vid förlust
9.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.8
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 1000 kr
7.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
120 kr gratisspel
9.3
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

800 kr tillbaka vid förlust

eller 100% upp till 2000 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.