Helsvenskt på fredagens powerplay där vi har Hockeyallsvenskan och HockeyEttan framför oss. Ikväll jagar vi i sedvanlig ordning en åtta med bra utdelning - häng med!

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

BIK Karlskoga Vasby IK HK
1. BIK Karlskoga - Vasby IK HK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Först ut har vi BIK Karlskoga på femteplatsen som tar emot jumbon Väsby. Efter tre raka förluster visade Karlskoga sin rätta sida två matcher på rad genom att besegra Mora med 8-2 och sedan Tingsryd med 7-5. En seger som satt långt inne innan lagkaptenen och trotjänaren Mikael ”Daggen” Eriksson avgjorde med minuten kvar. Sitter det långt inne även ikväll är ska man skölja över Väsby? Väsby med en poäng hemma mot Västervik senast efter övertidsförlust och innan dess gav man Timrå en match där man ledde men sedan förlorade med 3-1. Ettan är hårt streckad till 90 % och bör garderas även om det ska vara klasskillnad lagen emellan. Alla tecken med i båten och jobba in en superskräll av vilda Väsby!

VIK Vasteraas Sodertalje SK
2. VIK Vasteraas - Sodertalje SK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12

I ABB Arena i Västerås gästar ett starkt Södertälje som har fyra raka segrar i bagaget när de rullar in med bussen i Rocklunda-området. Västerås har å sin sida blandat och gett resultatmässigt under säsongsinledningen men hittas ändå som fyra i tabellen, sex poäng bakom SSK men med tre matcher till godo. Målrikt värre i Södertäljes fyra raka vinstmatcher, med siffrorna 3-2, 4-3, 9-1 och 6-2. Gaffeln passar utmärkt när krysset är lite väl betrott.

Tingsryds AIF HC Vita Hasten
3. Tingsryds AIF - HC Vita Hasten Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

San José Sharks har återkallat Marcus Sörensen som får packa väskan och resa till andra sidan Atlanten för att förbereda sig för en stundande NHL-säsong. Ett otroligt tapp för Vita Hästen som tappar hela Hockeyallsvenskans poängkung och lagets viktigaste spelare. Intressant att se hur Vita Hästen klarar sig utan honom, men har trots tappet av Sörensen en helt okej trupp med exempelvis Emil Lundberg och Christopher Fish som tvåa och trea i den interna poängligan. Tingsryd har gjort en godkänd inledning på säsongen och är särskilt starka på hemmaplan i Nelson Garden Arena där man tagit fyra trepoängare och en tvåpoängare de inledande åtta matcherna. Mot ett Vita Hästen utan Marcus Sörensen ska man helt klart kunna räcka till. Sedan nyheterna om att Sörensen blivit tillbakakallad har oddsen sjunkit på Tingsryd och procenten kommer säkert krypa uppåt fram till spelstopp. Trots en hel del omsättning är det fortsatt Vita Hästen som streckats hårdast och ett fint tillfälle att välja den västra halvgarderingen.

Vasterviks IK IF Bjorkloven
4. Vasterviks IK - IF Bjorkloven Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Plivit Arena bjuder in till ett trevligt möte där serietvåan Björklöven gästar sjätteplacerade Västervik. Västervik var så när att ta poäng när lagen möttes den första gången den här säsongen, men där Björklöven vann med 3-2 efter ett sent avgörande från Oskar Steen. Just Steen och dessutom Carl Grundström, har förlängt sina kontrakt för resten av säsongen vilket säkerligen kommer bli viktigt i det långa loppet för löven. I Västervik hittar vi firma Davidsson/Davidsson/Jonsson-Fjällby där man kan förvänta sig klart bättre produktion än vad vi fått se hittills. Ett Björklöven som inte spelat på tolv dagar kommer nog inte få en helt lätt match mot Västervik som endast åkt på två nollpoängare de inledande sju hemmamatcherna. Hela säkerhetsbältet på.

Karlskrona HK Morrum Gois IK
5. Karlskrona HK - Morrum Gois IK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Vi dyker ned i divisionen under hockeyallsvenskan där vi först ut har Karlskrona mot Mörrum i den södra divisionen. Ett Karlskrona som var i Hockeyallsvenskan men som blev degraderade på grund av ekonomiska skäl. Nu ligger man tvåa i den södra serien, tre poäng bakom Troja/Ljungby. Är seriens bästa hemmalag, med fem vinster på de inledande sju matcherna med de enda förlusterna mot ettan Troja och fyran Halmstad. Mörrum ligger på sjätte plats i tabellen och har förlorat fyra av sju bortamatcher den här säsongen. Hemma i NKT Arena är KHK svårslagna - likaså ikväll och så länge inte streckningen på hemmalaget skjuter i höjden är det en fullgod spik.

IF Troja-Ljungby Vimmerby HC
6. IF Troja-Ljungby - Vimmerby HC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Troja/Ljungby leder som sagt serien med tre poängs marginal ned till Karlskrona. Ikväll möter man ett annat topplag, nämligen Vimmerby som är tredjeplacerade i tabellen och som hittills varit seriens bästa bortalag. Troja/Ljungby är aningen hårt streckade och bör garderas med tanke på att det är ett tufft motstånd som finns på andra sidan isen.

Tranaas AIF Kallinge-Ronneby IF
7. Tranaas AIF - Kallinge-Ronneby IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Vi håller oss kvar i den södra serien och ett möte mellan sjundeplacerade Tranås och åttondeplacerade Kallinge/Ronneby. Bortalaget inne i en fin trend med tre raka segrar och har faktiskt inkasserat mer poäng på borta- än hemmaplan. Mot ett Tranås som åkt på två raka förluster ska man ha goda chanser att ta poäng och alla tecken ritas ned på match sju

Wings Arlanda HC Visby-Roma HK
8. Wings Arlanda HC - Visby-Roma HK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12

Vi avslutar fredagskupongen med ett möte i den östra serien där Arlanda tar emot Visby/Roma. Fin form på bortalaget medan Arlanda vunnit samtliga tre hemmamatcher den här säsongen men kommer från tre raka förluster. Mycket mål i båda lagens matcher den här säsongen och att plita ned gaffeln ser jag som fördelaktigt.


Det oreducerade systemförslaget för fredagens powerplay landar på 432 rader. Rekommenderar i vanligt ordning att reducera och vikta systemet bort från överstreckade eller alltför betrodda lag som drar ned utdelningen. Vi vill inte betala för rader som betalar alldeles för dåligt tillbaka.

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

1
1
X
2
2
1
2
3
1
X
4
1
X
2
5
1
6
1
X
7
1
X
2
8
1
2

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

Ett inlägg av