Systemförslag: Powerplay 18/11 med 250.000 kronor extra!

Power Play promo
Full SHL-omgång stundar i afton och Svenska Spel har skjutit in 250.000 kronor extra på powerplay!

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

Djurgårdens IF Timrå IK
1. Djurgårdens IF - Timrå IK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Först ut på kupongen har vi de två lag som hittas längst ned i SHL-tabellen då jumbon Timrå gästar nästjumbon Djurgården. Hemmalaget får tillbaka en handfull nyckelspelare som var frånvarande när ligan gick på uppehåll för knappa två veckor sedan. Gragnani, Strandberg och Holland är samtliga tillgängliga för spel precis som William ”Lill-Fimpen” Eklund som är tillbaka i DIF-dressen efter en sejour hos San José Sharks i NHL. Nu ställs stockholmarna mot nykomlingen Timrå som är fast förankrat i botten av SHL-tabellen. Man lutar sig tillbaka på Ty Rattie och Robin Hanzl i offensiven, och laget är det svagaste defensivt i serien. Välkommet för laget från Medelpad att försvarsspelaren Didrik Strömberg är tillbaka i spel ikväll efter sju månaders skadefrånvaro, då gästerna haft stora problem med spelet i egen zon och framför egen kasse. Jag håller Djurgården som det lag med bäst möjlighet till segern här, men de dryga 70% som ettan är streckad till i nuläget är inget som vi vill hålla i handen och garderingar är mycket välkomna.

Färjestads BK Malmö Redhawks
2. Färjestads BK - Malmö Redhawks Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Match mellan två namnstarka lag väntar i Karlstad då Färjestad tar emot Malmö. De grönvita från Värmland har varit hårt ifrågasatta under hösten då man rustade laget rejält under sommaren men inte alls lyckats och hittas på en niondeplats i tabellen. Det blev tillslut rockader i den sportsliga ledningen då sportchef Peter Jakobsson blev sparkad under veckan ikonen Richard Wallin tog vid. Det finns otroligt mycket sparkapital i detta Färjestad som dragits med en del skador och sjukdomar den senaste månaden. För Malmös del är man placeringen bakom Färjestad och har trots sitt manskap med bland annat Carl Söderberg, Fredrik Händemark och bröderna Sylvegård inte lyft. Ett hungrig Färjestad har alla spelare, förutom den defensivt lagda backen Jens Westin, tillgängliga och nu är det bara vänta på att offensivt skickliga spelare som Marcus Nilsson, Joakim Nygård och Gustav Rydahl ska leverera. Ettan känns som en god utgångspunkt och kan spikas på mindre system.

Brynäs IF Leksands IF
3. Brynäs IF - Leksands IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Ett klassiskt Gävle-Dala-Derby står för dörren med ett relativt tydligt favoritskap för bortalaget. Leksand var nere i Österrike så sent som i tisdags för att spela CHL och åkte på en riktig stjärnsmäll mot nederlagstippade Klagenfurt. Nu gästar man rivalen Brynäs som är ett av de svagaste lagen i serien när det handlar om försvarsspelet då bara Timrå och Djurgården släpper in fler mål. Leksand saknar Mikael Ruohomaa som gick sönder under landslagsuppehållet då han representerade Finland under Karjala Cup. Tufft avbräck för Leksand som trots det avbräcket har spelare som Max Veronneau, Carter Camper och Justin Kloos till sitt förfogande. Jag håller Leksand aningen högre i detta möte och tvåan kan singlas på mindre system.

Linköpings HC Luleå HF
4. Linköpings HC - Luleå HF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Östergötland bjuder in norrländska björnar då Linköping tar emot Luleå hemma i SAAB Arena. I hemmalaget gör Vilmos Gallo debut efter att ha värvats från just Luleå under uppehållet. Intressant att se vad ungraren kan uträtta hos Linköping där han spelade över hundra SHL-matcher mellan 2015 och 2017. I övrigt kan Klas Östman mönstra ett starkt lag med spelare som Ljungh, Little, Lantosi i offensiven och med Mattias Bäckman möjligen tillbaka efter att ha saknats sedan premiären mot just Luleå. Gästerna gick på uppehåll med en fin form då man vann fyra av de fem avslutande matcherna, men jag tycker att man blir alldeles för hårt streckade här och sätter förtroendet i de vita lejonens händer, 1X rensar friskt!

Skellefteå AIK Växjö Lakers
5. Skellefteå AIK - Växjö Lakers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Toppmöte väntar i Västerbotten där fyran Skellefteå tar emot femman Växjö. Två lag som spelade Champions Hockey League under tisdagen med lite halvtaskiga resultat då Skellefteå föll med 3-1 hemma mot Sparta Prag och Växjö kryssade hemma mot Tappara där det blev 2-2. Innan uppehållet tog vid var det ett formsvagt Skellefteå vi fick se då laget förlorade fyra av de fem avslutande matcherna. Det finns dessutom frågetecken kring Adam Mascherin och Jayce Hawryluk och att hemmalaget får så pass stort förtroende av det svenska folket som de får är förvånande med tanke på att det är ett formstarkt Växjö som står på andra sidan isen. Smålänningarna vann de två avslutade matcherna innan uppehållet mot Brynäs och Leksand, och att man norpar minst en poäng av de gulsvarta norrlänningarna tycker jag är troligt. Inled från höger och strecka efter plånbok.

Rögle BK Frölunda HC
6. Rögle BK - Frölunda HC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Seriefinal i Ängelholm då serieledande Frölunda gästar tabelltvåan Rögle. Catena Arena har varit ett fort för Rögle under hösten, där man ännu inte förlorat efter ordinarie tid och tagit 22 av 24 möjliga poäng. Det var Linköping som grusade den fina resultatraden i matchen innan uppehållet då östgötarna vann efter övertid med 4-3. Frölunda är å sin sida seriens bästa bortalag, och hade en bekvämare tillställning under tisdagens CHL då man mötte ett covid-sargat Adler Mannheim och vann med 10-1 medan Rögle fick kämpa för att vinna mot Zürich. Det är hemmalaget som bär favoritskapet, men här vill vi sitta med hela säkerhetsbältet på.

IK Oskarshamn Örebro HK
7. IK Oskarshamn - Örebro HK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Oskarshamn har varit en positiv överraskning under hösten och placerar sig på sjunde plats när snart halva säsongen är spelad. Det är i synnerhet i offensiven som man levererat med bland annat Patrik Karlkvist, bröderna Zohorna och Cameron Brace. Ikväll ställs man mot ett Örebro som är starka i defensiven och som sällan förlorar hockeymatcher nuförtiden. Sex raka segrar har närkingarna i bagaget med sig ned till de småländska skogarna, varav två efter ordinarie tid, och jag tycker att möjligheterna är goda att det återigen blir minst en poäng med hem till Närke. X2 är en fullgod gardering.

8. Patrik Karlkvist - Rodrigo Abols

Vårt tips: X2

Kupongen avslutas med en head-to-head mellan de båda lagens interna poäng- och skytteligaledare; Patrik Karlkvist och Rodrigo Abols. Hemmalagets Karlkvist har svarat för tio mål medan gästernas Abols för åtta. Abols tog över kaptensrollen efter att Stefan Warg och Örebro gick skilda vägar, och var stor segerregissör när laget vann mot rivalen Färjestad innan uppehållet då han svarade för två mål. Att utgå från krysset är fördelaktigt här då det finns stort värde i de knappa 50 % vi får på krysset. Vill man på större system föredrar jag att gardera upp med tvåan då Örebro är ett av de defensivt starkaste lagen i serien och troligen gör fler mål här.


Det oreducerade systemförslaget för torsdagens powerplay består av 216 rader. Rekommenderar i vanlig ordning att reducera och vikta systemet bort från överstreckade eller alltför betrodda lag som drar ned utdelningen. Vi vill inte betala för rader som betalar alldeles för dåligt tillbaka.

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

1
1
X
2
2
1
3
X
2
4
1
X
5
1
X
2
6
1
X
2
7
X
2
8
X
2

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
120 kr gratisspel
9.4
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
100% upp till 1000 kr
8.4
18+ Endast nya kunder | Lägg ett kombospel med minst tre val som ditt första spel, få ett gratisspel till samma värde om ditt spel inte går in (max 1000 kr) | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

LeoVegas

Få 100 kr gratisspel

Hämta bonus
18+ år. Endast nya spelare. - Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus - Fullständiga regler och villkor gäller.