Systemförslag: Powerplay 17/9 - SHL-premiär!

Power Play promo
SHL-premiären står för dörren och på lördagen är det full omgång på programmet med sju matcher som spelas. På lördagens powerplay-kupong har Svenska Spel skickat in samtliga sju matcher från den svenska ishockeyns finrum och kompletterat den med en head-to-head mellan två spelare.

Spelstopp: 15:14

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!


Rögle BK Brynäs IF
1. Rögle BK - Brynäs IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Vi inleder i Skåneland hos fjolårets seriesegrare Rögle som återigen är topptippat och i premiäromgången tar emot gävlelaget Brynäs. Det är hemmalaget som bär ett relativt stort favoritskap, och laget har också gått starkt under inledningen av Champipons Hockey League där man ställts mot Katowice och Fehervar. Brynäs tippas hamna längre ned i tabellen, trots att man värvat hemvändare i Anders Lindbäck och Johannes Kinnvall. Hemmasegern är trolig, men Mikko Manners manskap ska absolut inte räknas bort efter tre raka segrar i slutet av försäsongen. Alla tecken rekommenderas!

Frölunda HC Timrå IK
2. Frölunda HC - Timrå IK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12

Från ett topptippat Rögle till ett annat topptippat hemmalag: Frölunda, som även dem smygstartat tävlingssäsongen i CHL med tre segrar på fyra matcher mot Eisbären Berlin och Mountfield. Det är ett starkt manskap som Roger Rönnberg förfogar över, med bland annat fjolårets poängligavinnare Ryan Lasch att tillgå i offensiven. På andra sidan isen står ett Timrå som under sommaren kunnat knyta till sig en rad hemvändare då Jonathan Dahlén, Emil Pettersson, Anton Lander och Anton Wedin kritat på för klubben, och det är ett framtungt manskap då man inte besitter samma kvalitéer i varken back- eller målvaktsbesättningen. Detta ser på förhand ut att bli en match mellan två framtunga lag, och med tanke på att det finns en stor sannolikhet för många mål samt att Timrå och i synnerhet dess offensiv inte ska räknas bort tycker jag att gaffeln är en trevlig gardering!

IK Oskarshamn Växjö Lakers
3. IK Oskarshamn - Växjö Lakers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

I Oskarshamn väntar ett smålandsderby mellan hemmalaget IKO och gästande Växjö Lakers där det numera är Jörgen Jönsson som styr skutan efter att Sam Hallam lämnat för förbundskaptensjobbet efter tio år i den orange-blåa föreningen. Jönsson förfogar över ett starkt lag, med Joel Persson och Lukas Bengtsson som de främsta namnen i backbesättningen och med spelare som Joachim Blichfeld och Dan Sexton i offensiven. IKO har under sommaren rustat upp sitt lag, framförallt i offensiven, där nu också den tilltänkte poängproducenten Jiri Smejkal ansluter efter att ha varit otillgänglig för spel på försäsongen. Växjö bär ett knappt favoritskap, och att inleda österut rekommenderas – men fyll på med tecken så långt plånboken tillåter.

Luleå HF HV71
4. Luleå HF - HV71 Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Luleå var i princip så nära guld man kan komma i fjol då man föll i den tredje perioden i den sjunde och avgörande finalmatchen hemma mot Färjestad. Nu tar Thomas ”Bulan” Berglund och hans manskap nya tag i jakten på den åtråvärda Le Mat-pokalen – och sett till hur laget spelat i CHL ser det i dagsläget ljust ut för norrbottningarna. Fyra av fyra matcher har man vunnit med totalt 17-9 i målskillnad. Man ser, trots att man tappat såväl Omark som Andreasson, starka ut och defensiven ser ut att håll liknande klass som föregående år. I premiären ställs man mot nykomlingen HV71, som rustat truppen rejält efter fjolårssäsongen i HockeyAllsvenskan. Jag ställer mig dock fortsatt tveksam till lagets backbesättning, som jag ser som klart svagare än lagets offensiv. Nu har man dessutom en av sina mest framträdande försvarsspelare, Emil Andrae, på skadelistan efter en puck i ansiktet under träningmatchen mot Djurgården i veckan. Bra läge för ett formstarkt Luleå som brukar visa kraft hemma i COOP Norrbotten Arena. Spiketta!

Örebro HK Linköpings HC
5. Örebro HK - Linköpings HC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

På närkeslätten väntar ett möte mellan två lag som gått tungt på försäsongen då det är Örebro, som förlorat fem av åtta matcher, som ställs emot ett Linköping som förlorat samtliga sex. Detta trots att östgötarna värvat intressant under sommaren då man knutit till sig både Linus Hultström och Oscar Fantenberg från KHL och snott Ty Rattie från Timrå. Här gästar man ett Örebro som under försäsongen varit svagare än man brukar, men som också brukar vara starka hemma i Behrn Arena – och med spelare som Mathias Bromé tillbaka och Philip Holm, Rodrigo Abols och Petrus Palmu i laget tycker jag att man bör lösa minst ett oavgjort resultat efter ordinarie matchtid mot ”Cluben”.

Färjestads BK Leksands IF
6. Färjestads BK - Leksands IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Två klassiska lag med stora supporterskaror drabbar samman i Karlstad då de regerande mästarna Färjestad tar emot Leksand. Färjestad har efter guldet i våras tappat ett par tongivande pjäser, och är inte lika klara favoriter till guldet som man var vid samma tidpunkt i fjol. På andra sidan isen står ett Leksand som hade en fin offensiv den gångna säsongen, men som föll på en för svag defensiv. Den har man förstärkt med Olle Alsing och Anton Lindholm som båda ansluter från KHL, och man har stärkt upp sin målvaktssida med Mantas Armalis från Djurgården. Färjestad besitter ett relativt klart favoritskap här, men jag tycker att detta Leksand absolut inte ska räknas bort. Alla tecken!

Skellefteå AIK Malmö Redhawks
7. Skellefteå AIK - Malmö Redhawks Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Den sjunde och sista matchen från premiäromgången av SHL spelas uppe i Västerbotten där Skellefteå tar emot Malmö. Ett Skellefteå väntas vara placerade högt upp tabellen när säsongen summeras, mot ett Malmö som väntas vara placerade klart längre ned. Skellefteå har även matchats i CHL mot Schweiziska Davos och tjeckiska mästarlaget Trinec. Tre av fyra matcher har Robert Ohlssons manskap vunnit mot starkt motstånd i CHL, och möter här ett Malmö som får klara sig utan såväl Lukas Wernblom som Kristian Vesalainen samtidigt som man ser ut att ställa andrekepsen Daniel Marmenlind mellan stolparna. Sannerligen ett bra läge för SAIK och ingen idé att slösa på tecknen. Etta!

8. Rickard Hugg – Carl Söderberg

Vårt tips: 1X

Från matchen uppe i Västerbotten bjuds på vi även på en head-to-head mellan hemmalagets Rickard Hugg och gästernas Carl Söderberg. Som ovan nämndes är det bra läge för Skellefteå här - och Rickard Hugg har varit i kanonslag i CHL där han på fyra matcher svarat för sex baljor. Att han gör minst lika många som rödhökarnas Carl Söderberg tycker jag är troligt och då är 1X en solid gardering!


Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

Systemförslag 216 rader:

1
1
X
2
2
1
2
3
1
X
2
4
1
5
1
X
6
1
X
2
7
1
8
1
X

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 500 kr
9.8
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.2
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
100% upp till 500 kr
9.4
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

100% upp till 500 kr

+10 spinn i casinot

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.