Systemförslag: Powerplay 16/9

Power Play promo
SHL är äntligen i full rullning och under torsdagskvällen släpps pucken i omgång två. Sex stycken matcher från den svenska ishockeys finrum bjuds vi på under kvällen och på powerplaykupongen kompletteras de sex SHL-matcherna med två svenska träningsmatcher!

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

Leksands IF Rögle BK
1. Leksands IF - Rögle BK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Kupongen inleds i Dalarna där Rögle gör match två på sin sex matcher långa bortaturné medräknat CHL-matchen som ska spelas i Danmark. Gästerna, som i fjol slutade tvåa i såväl grundserie som slutspel, inledde säsongen med att besegra Örebro på bortaplan. För Leksand inleddes säsongen med en förlust hemma mot ett annat skånelag, nämligen Malmö som vann med siffrorna 4-3 i Tegera Arena. I Leksand finns det offensiv kraft vilket jag varit inne på tidigare och när spelare som Max Veronneau och Oskar Lang ser ut att vara tillbaka i laget efter sina hjärnskakningar finns det ytterligare hot som Rögle får se upp med. Jag tycker att Rögle streckas lite väl hårt av det svenska folket här och 1X är i min bok en trevlig gardering att hålla i handen.

Skellefteå AIK Frölunda HC
2. Skellefteå AIK - Frölunda HC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

I Västerbotten är det två av det senaste decenniets giganter som drabbar samman då Skellefteå möter Frölunda. Skellefteå gjorde i premiären processen kort med Djurgården då man på Hovet hade 3-0 efter att bara halva den första perioden spelats. Resultatet stannade tillslut på 5-2 norrlänningarna som åker hem till SkelleftåKraft för att möta ett Frölunda som överraskande föll hemma mot ett bottentippat Brynäs i premiären. Laget har i mina ögon ett på pappret skarpare lag än vad värdarna har. Norrlänningarna blir alldeles för hårt streckade av det svenska folket här och att inleda från höger bör inte vara någon dum idé.

Växjö Lakers Örebro HK
3. Växjö Lakers - Örebro HK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Repris från fjolårets semifinal då Växjö tar emot Örebro hemma i Vida Arena. I fjolårets semifinalserie slutade det med Växjö-avancemang efter att smålänningarna vunnit den femte och avgörande semifinalen med 3-1 i vad som var en jämn matchserie. Inför säsongen har det bytts ut lite spelare i båda lagen med det är i princip samma stommar som under slutspelet i fjol med Gynge, Rosén, Persson och Holmberg i hemmalaget mot gästernas Abols, Kovacs, Näkyvä och Ebert. Båda lagen inledde säsongen med förluster då Växjö föll efter straffläggning mot Färjestad och Örebro föll efter ordinarie tid mot Rögle med siffrorna 3-2. Växjö är, som alltid, favoriter hemma i Vida Arena där man genom åren vart svårslagna. Växjö bär på ett rättmätigt sätt favoritskapet - men ettan är rejält överstreckad och bör genast garderas.

Brynäs IF Timrå IK
4. Brynäs IF - Timrå IK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Brynäs inledde säsongen med att lugga självaste Frölunda i Scandinavium. Mikko Manners manskap fick full utdelning på sina chanser i premiären och ställs nu hemma i Monitor ERP Arena mot det Timrå som släppte till flest farliga målchanser av samtliga lag i premiären då man gästade Oskarshamn och förlorade med 5-4. Ty Rattie och company levererade i offensiven och det är försvarsspelet som Fredrik Andersson och hans manskap behöver skruva på inför resan till Gävle. Brynäs blir hårt betrodda av det svenska folket här men jag tycker Timrå ska ha klart större chanser till poäng än vad den övriga befolkningen verkar tycka. Plita ned alla tecken och jobba in nykomlingen!

Linköpings HC Djurgårdens IF
5. Linköpings HC - Djurgårdens IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Östergötland är nästa anhalt där vi har två lag som förlorade premiären. Linköping har tagit den långa resan hem från Luleå där man tillslut föll med klara 5-2. Djurgården kommer å sin sida från en förlust hemma på Hovet där Skellefteå blåste stockholmarna av banan inom loppet av tre minuter då norrlänningarna gick från 0-0 till ledning med 3-0. 5-2 blev förlustsiffrorna även för Djurgården som ändrar om i kedjorna och kommer till SAAB Arena som underdogs. Linköping har ett intressant manskap med Little, Ljungh, Gibbons, Maxwell och Russell i offensiven och med den hyperintressante målvakten Marcus Högberg mellan stolparna. Fördel ”Cluben” enligt såväl mig som spelbolag och ettan är i skrivande stund en fin spik till de 42% som den är streckad till.

IK Oskarshamn Malmö Redhawks
6. IK Oskarshamn - Malmö Redhawks Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Oskarshamn är ett bottentippat gäng men inledde säsongen med att vinna mot en annan bottentippat konkurrent, Timrå, hemma i Be-Ge Hockey Center. På pappret är smålänningarna i min bok det svagaste laget och jag är tämligen övertygad om att det kommer bli en kamp i botten av tabellen för IKO. Man möter ikväll ett för säsongen upprustat Malmö Redhawks som mönstrar ett lag med bland annat Carl Söderberg, Carl-Johan Lerby och Joakim Ryan. Rödhökarna inledde säsongen med att besegra ett starkt Leksand uppe i Dalarna och till Be-Ge Hockey Center rullar man in som relativt klara favoriter men precis som flera andra favoriter på kupongen så streckas laget hårt och bör garderas.

7. AIK - BIK Karlskoga

Vårt tips: 1X2

Två träningsmatcher kompletterar de sex SHL-matcherna på powerplaykupongen och den första av dessa två tar plats på Hovet där AIK tar emot BIK Karlskoga. Två lag som jag tror kommer placera sig relativt högt upp i den HockeyAllsvenska tabellen och som möttes för så sent som för en vecka sedan, då i Karlskoga och då BIK vann med siffrorna 4-2. AIK har sedan dess bankat dit sin första seger för försäsongen då de vann med 4-0 mot Södertälje två dagar senare medan BIK Karlskoga närmast kommer från en förlust mot Västerås. Över en femtiotvå matcher lång HockeyAllsvensk serie håller jag BIK Karlskoga som snäppet vassare än AIK men i en enstaka träningsmatch på Hovet vågar jag inte förlita mig på något av lagen och samtliga tecken bör ritas dit.

8. Troja/Ljungby - Tingsryd

Vårt tips: 1

I småländska Ljungby ska kupongen avrundas med ytterligare en HockeyAllsvensk träningsmatch då Troja/Ljungby ställs mot Tingsryd i ett smålandsderby. Tingsryd spelade så sent som för knappa dygnet sedan då man under onsdagskvällen föll mot det topptippade HV71 med hela 7-1. Det var den tredje raka förlusten för det Tingsryd som efter fjolårets säsong tappat lagets båda målvakter, två bästa backar samt fyra bästa forwards. Efter två vinster mot Nybro och Mörrum har det mot de HockeyAllsvenska lagen Västervik, Kristianstad och HV71 blivit förluster med stora siffror. Värdarna för dagen inledde sin försäsong med fyra raka förluster mot Rögle, Nybro, Vita Hästen och Kristianstad innan man för två dagar sedan tog revansch på Kristianstad och vann med 5-1. Tingsryd är helt klart försvagade jämfört med i fjol medan nykomlingen Troja/Ljungby under sommaren värvat intressant då man lyckats landa spelare som Joakim Hillding, Cameron Brown och Dennis Fröland. Bra läge för de rödvita hemma i Ljungby Arena och till rådande streckning är ettan en mycket trevlig spik!


Det oreducerade systemförslaget för torsdagens powerplay består av 324 rader. Rekommenderar i vanlig ordning att reducera och vikta systemet bort från överstreckade eller alltför betrodda lag som drar ned utdelningen. Vi vill inte betala för rader som betalar alldeles för dåligt tillbaka.

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

1
1
X
2
X
2
3
1
X
2
4
1
X
2
5
1
6
1
X
2
7
1
X
2
8
1

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

800 kr tillbaka vid förlust
9.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.8
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.5
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

800 kr tillbaka vid förlust

eller 100% upp till 2500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.