Fredagens powerplay består av fem matcher från Hockeyallsvenskan som kompletteras med tre stycken från den schweiziska högstadivisionen. Precis som igår, så hittas några rejält spelade lag, och det finns goda möjligheter till att fälla någon av de stora elefanterna och gå för de större stålarna - häng med!

Det finns tre rejält hårt streckade lag inför fredagskvällens matcher och i skrivande stund finns det tre lag som streckats till över 60 %.

  • Västervik (match 5) streckade till 78 %
  • Zürich (match 8) streckade till 64 %
  • Mora (match 4) streckade till 60 %

Lägg därtill ett hårt streckat MODO på 58 % i match 2.

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

HC Vita Hasten Timraa IK
1. HC Vita Hasten - Timraa IK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

På kupongens första match hittas Vita Hästen som tar emot Timrå hemma i Himmelstalundshallen i Norrköping. Topptippade Timrå saknade Jonathan Dahlén sist när man torskade nere i Småland mot Tingsryd i onsdags. Lagets stjärnspelare och lagkapten ådrog sig en överkroppsskada i matchen mot Västerås, men det finns gott om stjärnspäckat där bakom - med bland annat inlånade Isac Lundeström och Jesper Boqvist från NHL och SHL-rutinerade spelare som Jacob Blomqvist, Albin Lundin och Jens Lööke. Hemmalaget mönstrar även dem ett intressant lag, med flera NHL-lån där Marcus Sörensen finns i spetsen med William Lagesson på backsidan och Adam Werner som burväktare. Bolagen har Timrå till en bit under dubbla pengen med ett medelodds kring 1.85. Till rådande streckning på 47 % tycker jag att bortalaget är en fullgod spik.

MODO Hockey Kristianstads IK
2. MODO Hockey - Kristianstads IK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

I MODO är det inte klackarna i taket direkt efter en minst sagt svajig säsongsinledning. Sist i tabellen med en poäng inspelad efter tre matcher. Utspelade sist mot just Kristianstad med en skottstatistik som skrevs till 57-27 fördel Kristianstad. Nye tränaren Ville Nieminen har minst sagt att jobba med. Chans till revansch mot Kristianstad och det svenska folket tror att MODO kan vända på detta redan ikväll och är relativt hårt streckade till 58 %. Visst kan MODO vända på det här och truppmässigt finns det potential som inte alls visat sig i spelet. Ikväll kanske? Inte något jag litar fullskaligt på efter de inledande insatserna och petar dit både kryss och tvåa.

BIK Karlskoga Sodertalje SK
3. BIK Karlskoga - Sodertalje SK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

BIK Karlskoga, eller Bofors Bobcats som de så fint hette för några år sedan, har sannerligen vaknat till efter käftsmällen de åkte på uppe i Timrå då hemmalaget vann med hela 7-1. Efter det har BIK vunnit båda efterföljande matcher då 5-3 hemma mot Vita Hästen följdes upp med en 5-0-vinst borta mot nykomlingen Väsby. I bortalaget hittar vi en trio NHL-lån med Samuel Fagemo, Lukas Vejdemo och Evan Bouchard. Utöver NHL-lånen finns en hel del intressanta spelare, till exempel dansken Nick Olesen som stått för åtta poäng (4+4) de sex inledande omgångarna. Folket tror på Karlskoga och likaså bolagen. Tycker mycket väl SSK ska ha goda chanser till att kunna utmana bättre än så och med tanke på hur bra halvgarderingen högerut betalar blir det kryss och tvåa.

Mora IK Tingsryds AIF
4. Mora IK - Tingsryds AIF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Jalas Arena bjuder in till fredagshockey mellan värdlaget Mora och Tingsryds AIF. Winnipeg-lånet David Gustafsson i bortalaget sticker ut när man sneglar på båda lagens trupper, som är förhållandevis unga och oerfarna. Tingsryd har bara en bortamatch i bagaget, en 4-2-förlust mot Västerås och har utöver den hållit sig hemma i Nelson Garden Arena. Mora har streckats otroligt högt, till 62 % i skrivande stund och här finns det bra lägen att gardera och vikta systemet bort från Mora för att öka utdelningen vid träff.

Vasterviks IK Vasby IK HK
5. Vasterviks IK - Vasby IK HK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Hårdast streckade på kupongen är Västervik som tar emot Väsby hemma i Plivit Arena. Västervik har tre inlånade spelare: Målvakten Felix Sandström samt forwardsspelarna Axel Jonsson Fjällby och Eetu Tuulola. Laget har inlett klart godkänt med sju poäng på tre matcher och är fortsatt obesegrade. Att laget ska fortsätta sin segersvit råder det inga tvivel om när man tittar hur hårt ettan är spelad (79 % i skrivande stund). På andra sidan isen står nykomlingen Väsby som har ett gäng spelare med hockeyallsvensk eller till och med SHL-rutin. Dessutom nöp man åt sig Edmonton-talangen Raphael Lavoie som inte blev långvarig i Rögle. Förvisso har Väsby inlett säsongen trevande med fyra förluster och endast en vinst. Bättre chanser till än skräll än streckfördelningen indikerar - helgardering och/eller att vikta systemet bort från Västervik är att föredra för att sortera bort dåliga rader och i jakt på större stålar.

SC Rapperswil-Jona Lakers Geneva Servette HC
6. SC Rapperswil-Jona Lakers - Geneva Servette HC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Till Schweiz - där kupongen ska avrundas med tre stycken matcher från National League, där man har förmånen att ha tusentals människor i publiken. Först ut därifrån: Rapperswil mot Servette. Strecken ser ut att ligga korrekt i förhållande till oddsen. Bortalaget, med Henrik Tömmernes och Linus Omark i truppen står som favoriter här och bör så göra efter en imponerande säsonginledning där man bland annat mosade Langnau igår med hela 8-1. Hela säkerhetsbältet bör sitta på.

SCL Tigers HC Ambri-Piotta
7. SCL Tigers - HC Ambri-Piotta Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12

Langnau som åkte på en sådan härlig torsk igår tar här emot Ambri-Piotta som hittas två poäng före i tabellen med en match mer spelad. Oddsrörelser på denna match under hela dagen där hemmalaget gått från att vara klar favorit till att på vissa ställen vara nere på. 8-1-förlusten igår spelar säkerligen in i dessa skiftningar. Gaffeln, etta och tvåa, passar bra mellan två lag som släpper in mycket mål.

ZSC Lions SC Bern
8. ZSC Lions - SC Bern Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Sist ut, Zürich, som tar emot Bern. I hemmalaget har vi en helsvensk tränartrio som leds av tidigare förbundskaptenen Ricard Grönborg och som assisteras av Johan Andersson och Tommy Samuelsson. Zürich med nio poäng på fem matcher och en tredjeplats i tabellen mot Bern som spelat tre matcher men endast tagit en seger. Hemmalaget aningen överstreckat men ska samtidigt vara klara favoriter här. 1X om plånboken håller.

Grundramen för detta system landar på 648 rader. Det är av vikt att reducera och vikta systemet bort från de allra hårdast streckade lagen för att undvika att sitta på dåliga rader som återbetalar alldeles för dåligt. För egen del kommer jag ha reduceringskrav att att antingen Mora eller Västervik ska tappa poäng (att det måste bli X eller tvåa i matchen). Och vill man få ned kostnaden kan man sätta andra krav, till exempel att något eller några lag i de garderade matcherna måste vinna.

Det reducerade systemet jag spelar ser ut enligt följande:

https://www.speltjanst.se/reduction/round/2464/5puq3pK6

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

1
2
2
1
X
2
3
X
2
4
1
X
2
5
1
X
2
6
1
X
2
7
1
2
8
1
X

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

Ett inlägg av