Systemförslag: Powerplay 1/6

Power Play promo
På tisdagens powerplay ska vi beta av de sista gruppspelsmatcherna av VM samt blicka närmare på två nattmatcher från Stanley Cup-slutspelet!

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

Slovakien Tjeckien
1. Slovakien - Tjeckien Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Vi inleder i Riga med de fyra matcherna från gruppspelet i VM som spelas under eftermiddagen och kvällen. Först ut av dessa matcher är Slovakien som möter Tjeckien. Två lag som i och med Tre Kronors förlust igår har säkrat avancemanget till kvartsfinal. Tjeckien öste på rejält i offensiven mot Danmark igår, men fick trots det bara med sig två poäng efter straffavgörande. Slovakien har varit lite upp och ned under turneringen hittills, med 8-1-förlust mot Schweiz men samtidigt seger mot Ryssland. Värdet i skrivande stund på Tjeckerna men med tanke på att matchen inte gäller alltför mycket kan det vara läge att fatta garderingspennan.Är humöret på topp hos förstakedjan med Lantosi-Hrivik-Cehlarik ska man kunna utmana ett Tjeckien vars styrkor finns i offensiven.

Italien USA
2. Italien - USA Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

VM:s största slagpåse Italien ska under tisdagseftermiddagen göra sin sista match i turneringen och då ställs man mot ett USA, som hittills varit ett av de klart starkaste lagen då man vunnit fem av sex matcher och endast förlorat mot Finland. Italien har å sin sida haft en tuff turnering och har släppt in klart flest mål av samtliga lag med sina 37 insläppta på sex matcher. Nej, har ska det inte vara några som helst problem för amerikanarna och möjligtvis ser Jason Robertson, Trevor Moore och Conor Garland sitt läge att avancera i poängligan. Tvåa utan att tveka.

Tyskland Lettland
3. Tyskland - Lettland Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Tyskland och Lettland kämpar båda om att ta en kvartsfinalplats i Grupp B. En direkt avgörande match mellan lagen ikväll och dessutom får vi se drygt tvåtusen i publiken i Arena Riga som ska försöka heja fram sina letter till kvartsfinal. Båda lagen har efter pigga inledningar förlorat tre raka matcher, men styrkebesked senast från Lettland då man tog matchen senast, mot Finland, till övertid där man föll. En dags extra vila för Lettland dessutom, och Bob Hartleys manskap ska ha bättre chanser i denna match än vad det svenska folket tycker. Inled till höger och fyll på så långt plånboken håller.

Ryssland Vitryssland
4. Ryssland - Vitryssland Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Ryssland skickade ut Sverige igår då man vann i straffavgörandet efter 2-2 vid fulltid och efter övertid. Vladimir Tarasenko och Dimiti Orlov gjorde sina första matcher i denna turnering efter att ha anlänt från NHL och avsuttit den obligatoriska karantänen. Då båda var tungan på vågen för Ryssland då Orlov var som väntat stark pjäs i defensiven och dessutom låg bakom Rysslands kvittering till 1-1 i den tredje perioden. Även Tarasenko var i högsta grad delaktig i att Ryssland bärgade två poäng och att Tre Kronor blev utslagna då han dels låg bakom Rysslands 2-1-mål men framförallt satte den avgörande straffen elegant bakom Adam Reideborn. Belarus har å sin sida gjort en svag turnering men vunnit mot Sverige och tagit poäng mot Tjeckien. Svaga insatser på sistone, då man förlorat mot Storbritannien och förlorat med stora siffror mot Danmark och Schweiz. Ryssland är emellanåt loja och målet här är ett lojt och avslappat Ryssland som Belarus, med Sharangovich i spetsen, utnyttjar. Alla tecken.

Carolina Hurricanes Tampa Bay Lightning
5. Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Efter att tisdagens VM-matcher är färdigspelade tar vi oss över Atlanten för att ta tag i två matcher i Stanley Cup-slutspelet där en spelas natten till onsdag och den andra natten till torsdag. Vi inleder med den match som spelas först, alltså natten till onsdag, och det är Carolina som tar emot Tampa Bay hemma i PNC Arena i North Carolina. Tamba Bay vann den första matchen med 2-1 trots att det var Carolina som tog tag i taktpinnen och som nog borde haft ledningen efter den första perioden. Den ryske burväktaren hos Tampa Bay, Andrei Vasilevski, är en hård nöt att knäcka för Hurricanes då han räddade 37 av 38 skott i det första mötet. Viktigt för Hurricanes att hitta skärpan och utnyttja sina lägen ikväll, då materien efter kvällens match vänder ned till Florida för två hemmamatcher för Tampa Bay. Jämn match att vänta återigen och vi tar på oss hela säkerhetsbältet.

6. Sebastian Aho - Brayden Point

Vårt tips: 1X

I matchen mellan Carolina och Tampa Bay ska även en målskytte-h2h mellan lagens förstacentrar betas av. Brayden Point var den som öppnade målskyttet senast för Tampa Bay då han i powerplay gjorde 1-0 assisterad av Victor Hedman och Nikita Kucherov. Den finländske stjärncentern hos Hurricanes, Sebastian Aho, gick å sin sida både mål- och poänglös från den första matchen. Ser vi till hur Point och Aho levererat under slutspelet och grundserien har de nästan levererat identiskt. I slutspelet har de båda gjort fem mål och i grundserien svarade Aho för ett mål mer än Point (24-23). På mindre system rekommenderas att spika krysset, och på detta systemförslag petas även ettan med. Aho fick drygt två minuter mer i istid i den första matchen och med tanke på att Carolina är pressat att vinna här, då man inte vill åka till Florida med 0-2 i matcher.

Colorado Avalanche Vegas Golden Knights
7. Colorado Avalanche - Vegas Golden Knights Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Ungefär tjugofyra timmar efter att Carolina och Tampa Bay spelat klart match två startar match två mellan Colorado och Vegas. En stökig första drabbning med totalt 79 utvisningsminuter vanns av Colorado med hela 7-1. Cale Makar svarade för fyra poäng och både Landeskog och MacKinnon svarade för två mål vardera. Intressant att se huruvida stöket sedan match ett följes upp här. Vegas-spelaren Ryan Reaves, som fick matchstraff senast, är i alla fall avstängd i de kommande två matcherna. Colorado har här hemma i Ball Arena varit hänsynslösa under våren, och har inte förlorat efter ordinarie tid sedan den nionde mars. Tjugo raka matcher med poäng, och i de tolv senaste har man vunnit efter ordinarie tid. Med firma Rantanen/MacKinnon/Landeskog i storform kan det i år bära hela vägen till pokalen för Denver-baserade Avalanche. Ett steg närmare pokalen är att gå upp till 2-0 i matchserien mot Vegas, och det tror vi de gör under onsdagskvällen.

8. Gabriel Landeskog - William Karlsson

Vårt tips: 1X

Även i denna match är den en h2h som ska betas av, och i denna fight är det en helsvensk duell som ska bockas grönt och då väljer vi att förlita oss på att hemmalagets Gabriel Landeskog gör minst lika många mål som gästernas William Karlsson. Landeskog gjorde som ovan nämnt två mål i den första matchen, och ingår i en sylvass förstakedja med Mikko Rantanen och Nathan MacKinnon. Med den omgivningen finns goda förutsättningar att hitta nätet, och han har under både grundserien och i slutspelet gjort fler mål än William Karlsson. Fördel Landeskog och 1X känns som en fullgod gardering.


Det oreducerade systemförslaget för tisdagens powerplay består av 324 rader. Rekommenderar i vanlig ordning att reducera och vikta systemet bort från överstreckade eller alltför betrodda lag som drar ned utdelningen. Vi vill inte betala för rader som betalar alldeles för dåligt tillbaka.

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

1
1
X
2
2
2
3
1
X
2
4
1
X
2
5
1
X
2
6
1
X
7
1
8
1
X

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

800 kr tillbaka vid förlust
9.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.8
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.5
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

800 kr tillbaka vid förlust

eller 100% upp till 2500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.