Systemförslag: Powerplay 12/10

Power Play promo
Vi har en fin tisdagskväll framför oss då vi får avnjuta två SHL-matcher och den avslutande gruppspelsomgången av Champions Hockey League. De båda SHL-matcherna och sex stycken CHL-matcher ska bockas av när vi jagar en välbetald åtta på powerplay

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

Färjestads BK Djurgårdens IF
1. Färjestads BK - Djurgårdens IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Kupongen inledes i soliga Karlstad där tabelljumbon Djurgården är på besök för att ta sig an det storsatsande och topptippade Färjestad. Hemmalaget vände i helgen den negativa trenden beståendes av tre raka förlustmatcher med att besegra Brynäs på bortaplan med de klara sifforna 5-2. För gästernas del är det desto dystrare då man placerat sig längst ned i tabellen och i bagaget har fem raka nollpoängare. Den nya spetsforwarden Peter Holland svarade i sin premiärmatch i helgen för två målgivande passningar och att han levererar i samma utsträckning som han gjort i KHL är nästan ett måste om det defensivt svaga Djurgården ska lyfta i tabellen. Djurgården värderas lågt av såväl spelbolag som det svenska folket, men när Färjestad har Gustav Rydahl avstängd och frågetecken på Michael Lindqvist öppnas möjligheterna upp för gästerna. Vi väljer att plita ned samtliga tecken och jobbar in minst en pinne från Barry Smiths manskap.

Örebro HK Linköpings HC
2. Örebro HK - Linköpings HC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

I Närke är det möte mellan två lag som inlett säsongen lite kärvt och hittas långt ned i tabellen. Örebro har efter sina sju spelade matcher samlat in sju poäng och hittas på elfte plats i tabellen. Linköping har å sin sida inlett ännu sämre sett till resultat och poängskörd då man endast knipit sex poäng på sina åtta spelade matcher i inledningen av säsongen. Efter en tuff inledning med ineffektivitet i offensiven presenterade Linköping den slovakiske forwarden Robert Lantosi som inte riktigt fått det att lossna i Rögle men som har fina säsonger bakom sig i AHL och i den slovakiska ligan. Kan han möjligtvis lyfta både sig själv och Linköping likt Tyler Morley gjorde i fjol? Ikväll är dock risken överhängande att varken slovaken eller östgötarna kammar hem några poäng då det är ett spelmässigt starkt Örebro som man gästar och som förtjänade minst en poäng i helgen mot Skellefteå men där norrlänningarnas målvakt Gustaf Lindvall satte stopp för det och de rödvita fick åka hem till Närke utan några inspelade poäng. Ikväll bör det dock bli poäng om laget ska kunna närma sig de förväntade topplaceringarna - och 1X är en gardering som bör vara tillräcklig.

HC Fribourg-Gotteron Leksands IF
3. HC Fribourg-Gotteron - Leksands IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Vi slänger oss över till Champions Hockey League där det den sjätte och sista gruppspelsomgången spelas under tisdagen och onsdagen. Leksand tar flyget ned till Schweiz för att kämpa om förstaplatsen i gruppen då avancemanget redan var säkrat av dessa båda lagen efter fyra spelade omgångar. Det är två formstarka lag som drabbar samman då Fribourg på kontot har åtta raka segrar och Leksand vunnit fyra av de fem senaste där bara plumpen är mot just Fribourg som vann med 5-2 i Dalarna för en vecka sedan. Leksand behöver vinna denna matchen med fyra baljor för att ha chans på gruppsegern och det känns på förhand som ett tufft uppdrag. Jag tror de blåvita från Dalarna hellre sparar sig lite och är fräscha inför torsdagens GävleDala-derby hemma mot Brynäs. Goda möjligheter till ytterligare en trepoängare för Gunderson, Brodin och company och ettan singlas i BCF-Arena.

Tappara Skellefteå AIK
4. Tappara - Skellefteå AIK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Skellefteå är på besök på andra sidan Bottenviken då man gästar Tampere där Tappara är hemmahörandes. Skellefteå behöver fortsatt knipa poäng för att vara säkra på att gå vidare då schweiziska Lugano lurar i bakvattnet och inte spelar förrän imorgon då de förmodligen monterar ned ett avsågat Eisbären Berlin på hemmaplan. Minst två poäng måste tas här mot Tappara för att västerbottningarna ska vara säkra på avancemang. Hemmalaget är å sin sida ute efter att knipa gruppsegern vilket det krävs två poäng för att göra. Lätt match för Skellefteå tänker nog många och ser att Skellefteå vann det förra mötet med 6-1. Det ska dock sägas att Tappara slarvade något oerhört och bjöd Skellefteå på mål och målchanser, och med lite mer disciplin och skärpa ska de finska skogshuggarna knipa minst en poäng här. 1X rensar fint då de gulsvarta från Västerbotten är lite för betrodda av det svenska folket.

Frölunda HC Helsingfors IFK
5. Frölunda HC - Helsingfors IFK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Frölunda toppar jämna grupp B med en match kvar att spela. Det är tre lag som gör upp om två slutspelsplatser och med tanke på att den nuvarande grupptvåan Zürich tar emot ett avsågat och svagt Mladá Boleslav hemma behöver HIFK vinna denna match mot Frölunda med minst två mål. Det kan således bli så att de gästande finnarna behöver plocka målvakten både vid underläge, ledning och vid oavgjord ställning i slutet av matchen. Frölunda är klara favoriter här och streckas också väldigt hårt av det svenska folket som vet om förutsättningarna. Den givna ettan bör garderas upp med både kryss och tvåa.

Växjö Lakers TPS Turku
6. Växjö Lakers - TPS Turku Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Kvällens fjärde och sista blågula bidrag är småländskt då det är Växjö som är i farten hemma mot finska TPS Turku. Ett TPS som är avsågat och utan möjlighet att ta sig vidare gästar ett Växjö som måste vinna här för att ha chans att gå vidare. Det kan till och med vara så att en trepoängare här inte räcker här beroende på hur det går mellan Bremerhaven och Sparta Prag. En trepoängare är ett måste för smålänningarna och trots viss överstreckning bankas ettan dit.

Fischtown Pinguins HC Sparta Prag
7. Fischtown Pinguins - HC Sparta Prag Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

I den tyska hamnstaden Bremerhaven är spartanerna från den tjeckiska huvudstaden på plats för att säkra sin plats som gruppetta. Det är dock inte oävet motstånd man ställs emot då de tyska pingvinerna vunnit tre av fem hemmamatcher i tyska ligan och vunnit både mot TPS och Växjö här i ispalatset. Två lag som spelat svängiga matcher under hösten och i synnerhet i helgen då Prag vann Karlovy Vary med 8-4 och Bremerhaven mot Wolfsburg med 4-3. Här gäller det dock att ha med i beräkningarna att båda lagen kan gå vidare - då ska det vara oavgjort efter sextio minuter och sedan vinst till Bremerhaven efter övertid eller straffar - vid oavgjort i den tredje perioden kan det således bli att lagen spelar av matchen med tanke på vilken nytta det resultatet gör för de båda lagen. Den djärve spikar krysset här men jag väljer att utgångspunkt där och täcker av åt båda håll då jag är osäker på huruvida lagens approach från första nedsläpp ser ut.

Rungsted Seier Capital Rouen Dragons
8. Rungsted Seier Capital - Rouen Dragons Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12

Danskt mot franskt är sist ut på kupongen då Rungsted tar emot Rouen hemma i Bitcoin Arena. Lite samma läge här som i Frölundaborg - då hemmalaget måste ha en trepoängare för att kunna avancera vidare. Noll, en eller två poäng räcker inte, utan det behövs en seger efter sextio minuter för att de danska mästarna ska ta en plats bland de sexton bästa. Man har inlett säsongen svagt i såväl CHL som hemma i Metal Ligaen medan Rouen varit förvånansvärt bra och är på väg mot slutspel. Här gillas gaffeln starkt då det vid underläge och oavgjort kommer behövas plockas målvakt och chans för Rouen-baljor öppnas upp. Etta-tvåa är en given gardering i match åtta


Det oreducerade systemförslaget för tisdagens powerplay består av 216 rader. Rekommenderar i vanlig ordning att reducera och vikta systemet bort från överstreckade eller alltför betrodda lag som drar ned utdelningen. Vi vill inte betala för rader som betalar alldeles för dåligt tillbaka.

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!

1
1
X
2
2
1
X
3
1
4
1
X
5
1
X
2
6
1
7
1
X
2
8
1
2

Klicka här för att rygga vårt Powerplaysystem!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

800 kr tillbaka vid förlust
9.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.8
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.5
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.

Aktiva andelsspel

Andelsspel av Andreas Nord
  • 50
    andelar
  • 65 kr
    per andel
  • 18:59
    torsdag
Andreas Nord
Andreas Nord
Expert på 1x2.se
Byggs LIVE på stream torsdag 17:30
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

800 kr tillbaka vid förlust

eller 200% upp till 1200 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.