Systemförslag: Oddset Powerplay - Lördag 16/2

Powerplay 2/16

Nära, men inte tillräckligt för åtta rätt senast. Sju rätt inför tredje perioden där Linköping behövde hämta upp ett 2-3-underläge för full utdelning. De misslyckades med det, samtidigt som Skellefteå kapitulerade i den tredje perioden mot Mora och gick från 3-0 till 3-3 för att sedan förlora i förlängningen. Sex rätt blev det tillslut och tyvärr ingen utdelning. Nya tag under lördagen och mina tankar om de åtta matcherna följer nedan.

Djurgårdens IF Örebro HK
1. Djurgårdens IF - Örebro HK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Back-to-back mötet ska avrundas då lagen under fredagen möttes i Behrn arena och Örebro gick från den matchen med segersiffrorna 5-2. Väl genomförd match av Örebro även fast puckarna trillade in ganska så enkelt bakom andremålvakten Robin Jensen i Djurgårdens kasse. Med tanke på att Jensen stod igår kan jag inte tänka mig annat än att Adam Reideborn får förtroendet under lördagen. Spelmässigt såg Djurgården helt okej ut med emellanåt men kom aldrig riktigt ikapp varken spel- eller målmässigt. Har nu endast tagit två av sex möjliga poäng denna vecka mot Timrå samt Örebro. Utifrån hur Djurgården varit i allmänhet den här säsongen, och inte bara utifrån enstaka matcher, tycker jag att en rak seger ligger närmas till hands. De har helt klart kvalitéer till att vinna, och att de ska sumpa poäng på Hovet är i min bok inte så nära till hands. Spik.

Frölunda HC Skellefteå AIK
2. Frölunda HC - Skellefteå AIK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Frölunda tar emot Skellefteå hemma i Scandinavium och förutom det faktum att Skellefteå tar fler poäng på borta- än på hemmaplan tycker jag att det är Frölunda som ska vara det bättre laget här. Har visat fin form på sistone med två raka segrar efter uppehållet hemma mot Växjö, på straffar, och borta mot Timrå med hela 5-1. Skellefteå kommer från den ovan nämnda övertidsförlusten mot Mora. Dock stod man för en fullgod insats på bortaplan mot HV71 i tisdags, vilket gör att jag inte vågar spika Frölunda här på match två. 1X känns som det bästa alternativet.

Färjestads BK Linköpings HC
3. Färjestads BK - Linköpings HC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Färjestad spelade igår mot HV71 och vann med klara 6-2. Det resultatet tar laget upp i serieledning när man nu kliver in i ytterligare en hemmamatch, mot Linköping. Färjestad är ett utav, eller kanske rentutav är, Sveriges för tillfället bästa lag - och att man ska vinna denna sena match, med start klockan 20:00, ser jag som klart troligt. Det som talar emot är den dagens extra vila Linköping får här. Oavsett tycker jag Färjestad är ett klart bättre lag och Linköping ett lag som svajar lite och som har tappat ledningar i båda sina matcher denna vecka. Starkare trupp, spelar bättre samt hemmaplan. Spikar FBK här.

Malmö Redhawks Växjö Lakers
4. Malmö Redhawks - Växjö Lakers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Malmö har det, som jag nämnde i senaste inlägget, lite problematiskt. Spelade förvisso bättre senast mot Luleå än vad man gjorde i omgången innan dess, hemma mot Färjestad. Tycker dock att Växjö, som ser klart bättre ut, ska ha större möjligheter till en seger här med tanke på både grundspel, truppbredd och offensiv spets. I och med att det varit tighta matcher lagen emellan under säsongen och att det är två relativt defensiva lag, så faller valet på X2, då det inte känns alltför långt borta att denna matchen kan gå hela vägen till förlängning.

Mora IK Luleå HF
5. Mora IK - Luleå HF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Luleå är riktigt starka för tillfället och har vunnit de båda matcherna efter uppehållet där den senaste, mot Malmö, var riktigt imponerande där siffrorna tillslut skrevs till 5-1 för norrbottningarna. Luleå är i grund och botten ett klart bättre lag än vad Mora är. Men Mora i båda sina matcher denna vecka (Linköping hemma och Skellefteå borta) hämtat upp underlägen, samt innan uppehållet spelat jämnt mot både Färjestad och HV71. Med tanke på dessa resultat och Moras kämparglöd långt in i matcherna vågar jag inte spika Luleå här på bortaplan, fastän jag tycker att de ska vara det bättre laget. Vågar man - ja då tycker jag tvåan är det bästa alternativet för en spik.

Timrå IK Brynäs IF
6. Timrå IK - Brynäs IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Timrå har det tungt på sin jumboplats i ligan och tar här emot Brynäs som även de har det lite tungt emellanåt och främst är det offensiven som inte är där den bör vara för en högre placering i tabellen. Båda lagen relativt svaga i offensiven och Timrå med ett svagt försvarsspel. Denna match kan sluta med målrikt men också med målfattigt vilket gör att det är svårt att sia om något resultat. Precis som med Timrå förra kupongen så kan de blixtra till och vinna, men kan även bli som utfallet där; en förlust med 1-5. Helgarderar.

IK Oskarshamn Västerviks IK
7. IK Oskarshamn - Västerviks IK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Här kan jag inte se Oskarshamn tappa mer än max en poäng. Går starkt i toppen av tabellen och trots två raka nederlag kan jag inte se Västervik kliva ut härifrån med en trepoängare. Oskarshamn är ett klart bättre lag, vilket tabellplaceringen visar - och med tanke på att man vunnit fyra utav de fem sensate hemmamatcherna stärks mina tankar och min tro att Oskarshamn ska ta det här. Men hockeyallsvenskan är svårtippad och skrällar dyker upp titt som tätt, vilket gör att jag väljer att ha med krysset på kupongen.

Södertälje SK MODO Hockey
8. Södertälje SK - MODO Hockey Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Hockeyallsvenskan är svårtippad, ja. Precis det som gör att jag inte vågar mig på något annat än en helgardering i match åtta på lördagens powerplay. Två offensivt skickliga lag och på förhand känns det som en highscoring-game. Vilka som ska dra det längsta strået känns helt klart ovisst men Modos formkurva pekar mer uppåt än vad Södertäljes gör. Tror på en hel del mål, men på kupongen så helgarderar jag.

Spela Powerplay här: Svenska Spels POWERPLAY

Spelförslag 144 rader för 144 kronor, lycka till!

1
1
2
1
X
3
1
4
X
2
5
X
2
6
1
X
2
7
1
X
8
1
X
2






SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.se



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt