Oddsjämförelser: Internationella Klubbturneringar - Champions League

Med våra oddsjämförelser hittar du snabbt de bästa oddsen för Champions League. Jämför Champions League-odds från alla stora spelbolag.

Tveklöst den viktigaste årligen återkommande europeiska turneringen tronar Champions League över alla nationsligor. Den har spelats sedan 1955, men döptes om 1992. Sveriges historia i den är väl inte direkt fantastisk, men Malmö FF kom faktiskt tvåa 1979.

Annars är det de klassiska storlagen som gått bäst, med Real Madrids tolv titlar i täten. I skrivande stund har 22 olika lag tagit hem turneringen, och 17 till varit i final utan att vinna. Även på målplanet ligger Real bäst till, då Cristiano Ronaldo gjort flest, med Lionel Messi från Barcelona som god tvåa.

I nuvarande format får alla europiska nationsmästare en chans att delta i turneringen, medan de bästa nationerna får tre eller rentav fyra platser. Från kvalet går tio lag vidare till gruppspelet, tillsammans med de 22 som fått friplats från större nationer. Därefter går hälften vidare till ett cupslutspel, och treorna i varje grupp hamnar i Europa Leagues cupfas medan alla jumbos slås ut helt. Alla omgångar spelas med dubbelmöten, utom finalen som körs i en enda match på en neutral arena.

Fotbollsligor