Oddsjämförelser: Finland - Veikkausliiga

Med våra oddsjämförelser hittar du snabbt de bästa oddsen för Veikkausliiga. Jämför Veikkausliiga-odds från alla stora spelbolag.

Den finska högstaligan heter Veikkausliiga, eller Tipsligan för landets svenskspråkiga minoritet. Liksom i Sverige spelar man över sommarhalvåret, och det är vanskligt att säga hur många lag som ingår i högstaserien eftersom de tenderar att ändra det en del.

För närvarande består ligan av tolv lag, och alla möter varandra tre gånger. Det innebär en diskrepans i antal hemma- och bortamatcher, och är alltid ett omdiskuterat faktum. I nuvarande iteration har ligan körts sedan 1990, men ska vi räkna alla varianter bakåt får vi gå drygt hundra år back i tiden.

Totalt under alla dessa år har HJK Helsinki varit förkrossande överlägsna, med 27 segrar. Inget annat lag har kommit upp i tio ens. De vann så tidigt som 1911 första gången, och senast 2014. Därmed har de rejäl erfarenhet av det Champions League-kval som vinnarna går till, och av Europa League-kvalet som förlänas tvåan och trean. Sista laget åker ut och näst sista får kvala sig kvar.

Fotbollsligor