Oddsjämförelser: England - EFL Cup

Med våra oddsjämförelser hittar du snabbt de bästa oddsen för EFL Cup. Jämför EFL Cup-odds från alla stora spelbolag.

Den engelska Ligacupen är mer eller mindre känd som den mindre av de två viktiga cuperna i FAs system. Den inkluderar samtliga klubbar i de högsta fyra divisionerna - Premier League, Championship, League One och League Two, vilket totalt blir 92 lag. Av sponsorskäl kallas den för närvarande för Capital One Cup.

Semifinalerna spelas i dubbelmöten, övriga matcher spelas som singelmatcher. Finalen hålls traditionsenligt på Wembley, och i överlägset flest sådana har Liverpool varit - tolv totalt, varav åtta vinster. Aston Villa, Chelsea och Manchester United har fem var, och sedan är det rätt många lag som som vunnit sedan turneringen startade 1960. Till skillnad från i många andra europeiska cuper tillkommer faktiskt också regelbundet nya förstagångsvinnare - senast Swansea 2013, ett walesiskt lag alltså.

Vinnaren av cupen får lite extra status i och med att det ger en Europa League-plats, som går vidare i seriesystemet i fall laget redan har en internationell cupplats. Vissa av toppklubbarna har dock börjat överge tävlingen för att kunna satsa på viktigare saker - som Premier League, eller Champions League - och det är inte ovanligt att se topp fyra-klubbarna ställa upp med rena juniorlag, för att sedan köra på allvar först i fall de skulle råka gå långt.

EFL Cup
Fotbollsligor