Oddsjämförelser: Belgien - First Division A

Med våra oddsjämförelser hittar du snabbt de bästa oddsen för First Division A. Jämför First Division A-odds från alla stora spelbolag.

Lilla Belgien har stora fotbollstraditioner, och kan stoltsera med en högstaliga som spelats sedan 1895 med undantag för krigsåren. Sexton lag deltar, och av de 74 som varit med någonsin har 15 stycken vunnit. Av dessa har Anderlecht överlägset flest titlar i Pro League - 20 fler än Club Brügge på andra plats.

Sedan 2009 körs ett playoff mot slutet av säsongen, så att vinnaren av ligan inte nödvändigtvis är samma lag som leder efter den vanliga säsongens slut. Det är topp sex som spelar en play-off, där ettan vinner ligan och de två bästa lagen går till Champions League. Sedan går trean - eller fyran, beroende på vilket lag som vunnit cupen - till playoff till Europa League, tillsammans med de lag från plats 7-14 som gick vidare till Europa League-playoff från preliminär Europa League-playoff. Och de sista två lagen spelar en egen nedflyttnings-playoff där det ena laget startar med ett handikapp. Förloraren spelar sedan en uppflyttnings-playoff med tre lag från andradivisionen.

Krångligt? Ja, det är bara förnamnet. Och systemet har fått massiv kritik. Men det verkar vara här för att stanna.

First Division A
Fotbollsligor