NFL Betting Sveriges medlemsblogg

Fyra speltips och tankar inför NFL vecka 1

Så var det dags! Ännu en offseason är i det förflutna, säsongens första söndag är här och vi har många bra matcher att se fram emot. Här är mina spel för ikväll, alla matcher börjar klockan 19 svensk tid.

 

Chicago Bears-Atlanta Falcons

 

Chicago Bears inleder säsongen 2017 hemma på Soldier Field när man tar emot Atlanta Falcons på söndag. Hemmalaget kommer till spel med ett defense som nog känner sig ganska självsäkra efter en stabil preseason, man lyckades hålla Marcus Mariota och Titans first-team offense poänglösa in i tredje kvarten av deras match och man har gjort om stora delar av sitt försvar inför säsongen. Det kommer dock krävas en riktigt stark insats av dessa för att kunna matchas mot Atlanta Falcons och ett offense fullt av gnistrande superstjärnor som Chicago kommer ha otroligt svårt att hålla i schack en hel match.

 

Det pratas mycket om Super Bowl-baksmällor, att laget som förlorade Super Bowl ofta förlorar sin öppningsmatch följande säsong. Om något lag en gång för alla ska visa att sånt bara är bluff och båg tror jag chanserna är mycket bra för Matt Ryan och Atlanta. Falcons dominerade ligan förra säsongen, man dominerade Super Bowl fram till sista kvarten och man har alla förutsättningar att dominera ett Chicago Bears som saknar sin bästa receiver. Falcons vinner borta med minst en touchdown.

 

Falcons -5,5 @1,87

 

Washington Redskins-Philadelphia Eagles

 

I Landover, Virginia tar Washington Redskins under söndagen emot divisionrivalerna Philadelphia Eagles i en drabbning mellan två unga quarterbacks. Kirk Cousins och Carson Wentz har båda erfarit en hel del förändringar i sina offense senaste månaderna men borde inte ha några problem att komma i synk med dessa snabbt, särskilt med tanke på att båda lagen har rätt suspekta secondaries att ställa upp till kamp med.

 

När dessa lag möts brukar det vara fyrverkerier som gäller och poängtavlorna brukar ofta få jobba övertid. De senaste sex mötena har totalen hamnat på 47 poäng eller mer fem gånger och jag tror att det sker igen den här gången.

 

Över 47,5 poäng @1,87

 

Tennesse Titans-Oakland Raiders

 

Två unga, spännande lag möts när Titans tar emot Raiders i country-metropolen Nashville. Raiders var en av förra årets största överraskningar när man tog sig till slutspel för första gången på länge och med en hel Derek Carr samt Marshawn Lynch på plats backfield är det många som tror att man kommer upprepa det i år. Flera av matcherna man vann förra året var dock väldigt tighta och det kommer bli väldigt svårt att upprätthålla det i år igen. Regression för Raiders bör vara att vänta i år och när man åker till östkusten och inleder säsongen borta mot Titans kommer det nog bli tufft. Tror Tennesse tar denna match 31-24 och spelar därför:

 

Titans -3,5 @2,15

 

Detroit Lions-Arizona Cardinals

 

Detroits quarterback Matthew Stafford skrev under säsongen på ett monsterkontrakt med sitt lag och förväntningarna på honom är höga i Motor City. Lions har förlorat de sju senaste möten med Cardinals vilket gör att man är underdogs även ikväll, trots att man spelar hemma. Stafford kommer nog få låta kastarmen veva ordentligt under matchens gång och även om hans motpart i Arizona, Carson Palmer, är 37 år gammal så har de stjärnskottet David Johnson som ess i rockärmen och mycket talar för att det här kan bli en riktig shootout.

 

De senaste sex matcherna har fyra stycken gått över 47 poäng och en av dem hamnade på 46. Jag tror på en intensiv och rolig match där offense kommer stå i fokus men Cardinals till slut kommer stå som vinnare.

 

Över 47,5 poäng @1,90

 

 

Sveriges bästa

Kända profiler