Jalsjalleys medlemsblogg

Motivering till alla spel!

Valt att spela 5 spel inatt. Mkt fina Minnisota Lynx 7-0 overall record mot ett offensivt starkt Washington Mystics (6-2). Lynx lagbygge är nog det starkaste i ligan, starkare än Sparks. Sylvia Fowles (20.9ppg, 10.1reb, 1.3assist, 2.1stl, 2.3blks) har varit i MVP-mode de 7 matcher Lynx spelat. Det som gör Lynx så bra är lagspelet och assistmakeriet. Att Maya Moore inte ens har kommit igång på rätt sätt i inledning visar bara mer på Lynx styrka som lag. De har inte förlorat en enda match hittills med en vinstmarginalavg på 11p. Mystics är ett fantastiskt lag i den offensiva delen. Kristi Toliver och framför allt Elena Delle Donne är två otroliga spelare som är på absolut högsta nivå. Om vi tittar på deras FG% ser den inte så speciell ut, men att ha ett 6-2 record med den % visar tydligt på talang och grit and grind-mentalitet. Lynx tar hem denna match dock, the paint kommer vara ett blodbad när Fowles är klar där inne inatt. Mystics är som sagt fina offensivt men inside-def är en annan femma då de är mediokra där.

Seattle Storm möter ett bra hemmalag i Indiana Fever dock är slitna efter att man spelade en tuff match mot Mercury som gick till OT och förlust. Storm är det bättre laget och ska vinna. Efter att Tamika Catchings la av inför säsong så är Fever ett bottenlag i denna serie. Candice Dupree är en bra spelare men inte någon franchise-player.
Sparks är så otroligt starka inside med Candace Parker (15ppg, 8.4rebs) och Nneka Ogwumike (21ppg, 6rebs) att det inte ens är roligt medans Wings inte har någon riktig big som kan blocka skott eller störa offensiva spelare in the paint. Sparks är mästarinnorna från förra säsongen, de har tappat sin PG Toliver till Mystics dock och har inte starta jätteövertygande så som dem borde på bortaplan men jag är övertygad om att det kommer ändras inatt.

Jalsjalleys medlemsblogg

Jalsjalley

Ett ord. Basketälskare! Fokus ligger på NBA, även om det kan slinka in ett och annat WNBA/Eurobasket-spel också. Jalsjalley älskar att prata basket, statistik och sport överlag. Han hittade till basketen som liten grabb, genom sin bror, som visade honom Hakeem Olajuwon in action och efter det var "Jals" fast för all framtid!

Sveriges bästa

Kända profiler