PL-Dart - Week 13

Så var det torsdag igen! Hoppas ni njuter i vårvädret men att ni samtidigt bänkar er med enheten för att kolla dart i kväll. Vi är i Birmingham och det börjar dra ihop sig för att se vilka fyra som går till slutspel. Faktum är att alla spelare fortfarande kan nå slutspel men det ser onekligen väldigt tufft ut för Peter Wright och Michael Smith. I Toppen är det MVG och Cross som slåss om den prestigefyllda förstaplatsen som ger lite klirr i kassan men också ”fördelen” av att möta den som kommer fyra. 1vs4 och 2vs3 är upplägget. Just nu är Wade trea och Price fyra. Suljovic femma på lika många poäng som både Wade och Price.

Tajt och spännande och idag avgörs en hel del.

Suljovic-Smith

Smiths sista halmstrå. Förlust och han är ute. Suljovic däremot behöver poängen för att möjligen klättra förbi och in på en slutspelsplats. Smith var rent ut sagt bedrövlig i helgen när han åkte ut med huvudet före mot Ricky Evans. 6-0 förlorade han med och han kastade därefter. Enbart två pilar mot dubblar, en 180 och ett average på 84. Evans gjorde förvisso rätt saker vid rätt tillfälle för hans 87 average skrämmer inte många och säger allt om den matchen. Suljovic däremot gjorde en ganska stark insats under påsken. Förlorade till slut 6-5 mot Rob Cross i en bra match. Låg på strax under 100 average och kastade faktiskt en hel del 180s. Så vad kan vi ta ut av detta. Jo, jag tror framför allt att tempot kommer avgöra till österrikarens fördel. Suljovic kommer diktera här och dra ner på tempot. Kommer dricka vatten sent innan han ska kasta och talka om sina händer. Smith kommer bli irriterad och han vill verkligen ha ett högt tempo för att komma in i sin rytm. Därför tror jag han kommer få problem. Dessutom med pressen på sina axlar att vid en förlust så är det över i PL för denna gång.

Spel. Suljovic-Smith. Suljovic dnb. 2,00. 5/10.

Cross-Price

Price valde att inte kasta pil under påsken utan njuta av sin seger som han kammade hem på hemmaplan i Cardiff i förra PL-omgången. Då tvålande han till Smith med 8-5 och tog sig till en fin fjärdeplats i tabellen. Tillsammans med MVG så besitter han just nu bäst form i PL följt av just Cross. Price är dock svagare än Cross. Cross råkade ut för MVG och blev slaktad. Det blev han även under påsken av just MVG. Där har han dåligt track record. Men mot resten av världen är han pure class. Matchen är svårtippad. Jag tittar mot 180s och tror faktiskt att båda har goda chanser att kasta en del max här. Linan på ö7,5 180s i matchen bör kunna tas, för den som inte kommer åt en liten specialare. Jag tror nämligen att detta blir den matchen som innehåller flest 180s under hela kvällen. För den som inte kommer åt det så är en rekommendation att gå på ö7,5 180s i matchen om man vill det.

Spel. Omgång med flest 180s. Cross-Price. 3,25. 5/10.

Gurney-Wright

En ganska ospännande match i mina ögon. Även om den betyder mycket. Wright åker ut vid förlust Medan Gurney kan ta sig ett steg närmre slutspelet. Wright plockade fram statoil-pilarna i ET3. De där pilarna som vibrerar när de sätter sig i tavlan. Som en lös fjäder och som är en typisk soft tip-pil. Nu har han dock kommit under full med att han byter uppsättning pilar för ofta. ÄNTLIGEN. Men kanske är mycket snack bara. Vi får se vad han kommer ut med ikväll. Jag tror det blir en klassisk Euro 11-pil från hans sida. Jag hoppas på det. Tycker han kastar bäst med den. Gurney kommer som vanligt glida in och jaga publikens jubel till hans evighetslånga walk on. Den må vara bra, men överdriven. Sen ska han leverera vid tavlan också. Jag är ganska osäker på vad han kan prestera i kväll och kommer därför inte röra denna matchen. Men 7-7 ligger nära till hands.

Wade-MVG

Ettan mot trean i tabellen. Wade har verkligen varit en stabil spelare hittills. Han förlorar sällan stort och kastar bra både i scoren och på utgångarna. Dessutom så vann han mot MVG i omgång fyra av PL i år. Med 7-3. Så det gör han väl igen? Eh, nope. Man behöver bara väcka den björn som sover en gång. Jag är övertygad om att MVG vill ha revansch, vägrar släppa taget om förstaplatsen och vill bjuda på något extra på sin födelsedag. Det är ju självklarheter att han vill, men jag tror också dessa saker gör honom extra motiverad. Är han på tårna så kommer inte Wade kunna stå emot. MVG att vinna minst 8-5 känns mycket troligt.

Spel. Wade-MVG. MVG -2,5. 1,80. 5/10.

Det är kvällens spel. Häng med på twitter så jobbar vi in matcherna. @dartbet (DoubleOne)

Game on!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.