PL-dart - Week 10

Torsdag!

Dubbelomgång förra veckan med matcher både onsdag och torsdag. Redan under onsdagen var det klart att RVB blev spelaren som slutade sist i grundtabellen och är nu ute ur PL-darten. Det var alldeles för tufft för honom i år. Hans nivå är inte vad den en gång varit och fullt rättvist åkte han ut.

Nu är vi med andra ord inne i slutspelet. Vi slåss om fyra platser till finalkvällen där semifinaler och final väntar.

NOTERA. Formatet är nytt för i år nu i slutspel. Matcherna är längre. Bäst av 14 legs i stället för bäst av 12 legs. Kan nu sluta 7-7 och vinner gör du med 8-6 eller bättre. Det gör att visa linor är högre än tidigare. Så missa inte den detaljen. Exempelvis i antal 180s.

Vi spelar i Belfast vilket betyder hemmaplan för Gurney som är i riktigt fint slag. Han vann ET-tävlingen i helgen.

Men vi tar det från början.

Suljovic-Wade

Suljovic smyger med och har verkligen inte varit utropstecknet man pratat om. Men han har varit sjukt stabil. Man får alltid en tuff match mot honom numera. Han är konsekvent i sitt kast och framför allt blivit bättre på fler dubblar än sin favorit D14. Wade är som jag skrivit innan en överraskning. Han presterar mycket bättre nu än han gjorde under 2018. Han kastar kontrollerat, rakt och med rätt kraft för sina pilar. Flykten till tavlan är bra och han sätter pilarna rätt för att bygga vidare och gruppera. Mycket bättre än Suljovic som spretar med fler ettor o femmor. Två spelare som egentligen inte är namn man nämner i samband med 180s. Men faktum är att Wade kastat väldigt många 180s hittills i PL och det gör att jag måste hugga honom.

Spel. Suljovic-Wade. Wade f180. 2,20. 5/10.

Smith-Wright

Två besvikelser i PL hittills. Smith ligger verkligen pyrt till. Han som skulle utmana MVG om förstaplatsen i tabellen. Nu krigar han på andra fronter. Wright blandar och ger som vanligt. Smith har dock kastat betydligt fler 180s i PL än Wright hittills och när Wright gick helt OK i helgen så var han fortfarande ganska låg i antalet 180s. Han kanske kan göra denna matchen ganska lång, men ju längre den går desto större gap tror jag Smith skaffar sig i antalet 180s.

Spel. Smith-Wright. Smith f180s. 1,85. 5/10.

Cross-Gurney

Detta blir ju kvällens höjdare. Cross är fortsatt formstark och imponerar stort. Han är egentligen bättre än Gurney, men så är Gurney på hemmaplan och skaffat sig andrum sedan han löste PL-veckan förra omgången och därmed undvek sistaplatsen. Det avslappnade känslan tog han med sig till helgen där han gick och vann hela ET2. Redan innan Berlin såg man ett litet formtecken hos Gurney och han har verkligen fortsatt på det spåret. Här tycker jag oddset är lite skevt helt enkelt. Cross är för stor favorit.

Spel. Cross-Gurney. Gurney. 3,20. 4/10.

MVG-Price

Det här kan bli action. MVG fortsätter att dominera i PL medan Price, som inledde så fint, halkat efter lite. Han fick en behövlig seger förra veckan. Jag tror detta blir en match i högt tempo. Mycket känslor och fina scorer. Jag tittar även här åt 180s och måste testa ett odds. MVG är ju en erkänd mästare på att byta från T20 och gå ner på T19. Även om han kan dunka in en 180. Price lever mycket på sitt raka kast och här ogärna ner på 19.

Spel. MVG-Price. Price f180. 3,00. 3/10.

Ett spel i varje match. Det är ju alltid trevligt. Nu jobbar vi in skiten också.

Häng med på Twitter så kör vi lite live-snack. @dartbet (DoubleOne)

Game on!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt