PL-dart - Week 8

Onsdag. Say what? Jo, det är PL-dart både onsdag och torsdag denna vecka. Båda dagarna är det spel i Rotterdam och Ahoy Arena. Sedan 2016 har PL-darten rest till Rotterdam för att gästspela och det har blivit en succé varje gång. En av de största publiksiffrorna som dart någonsin skådat och när biljetterna släpps säljer de slut på knappa timmen och vi kan vänta oss ett hav med över 10 000 orangeklädda holländare som kommer göra allt för att heja fram sina landsmän. Idag onsdag inleds det och i morgon torsdag är det den så kallade ”judgement night” där den som ligger i botten av tabellen åker ut och tackar för medverkan för denna gång. Just nu ligger RVB på denna jumboplats. Men kan den uträknade legendaren som gör sitt sista år på touren sprattla till? Vi kommer till det.

Price-Smith

Kvällen inleds med en riktigt fin match mellan två hungriga spelare. Price går som tåget medan Smith faktiskt ligger ganska illa till. Han kan bli spelaren som åker ut imorgon. Smith har inte sett så bra ut de senaste matcherna. Möjligt att hans skada påverkat honom mer än man kan tro. I helgen åkte han ut direkt i ET1 mot Ratajski. Faktiskt har formkurvan pekat neråt för honom sedan VM. Han behöver verkligen steppa upp för att vara den där som alla pratar om. Han som ska börja plocka majors etc. Price är tvärtom egentligen. Går från klarhet till klarhet och är oerhört svårslagen just nu. Smith i grunden en bättre spelare. Bättre score och bättre utgångar. Men Price har formen och hur detta slutar vågar jag knappt gissa. 6-6 säger jag men avstår spel här.

Wade-bergh

Kvällen fortsätter med dagens utmanare som är belgaren och ungdomsvärldsmästaren Dimitri van den Bergh. Han har varit med i stora tävlingar förr, men PL är något nytt för honom och jag tror han kan känna av pressen. Minsta misstag och Wade är där som den maskin han är och maler ner honom. Bergh är en berg- och dalbana i sina prestationer. Vi har några sådana på touren. Han kan briljera och kasta 110avg för att följa upp det med 85avg. Jag tror Wade vinner denna matchen men jag fastnar ändå på ett spel på belgaren. Att han ska kasta flest 180s. Wade har ökat sin kvot här men är inget mosnter på 180s och Bergh kommer få många lägen även om han ligger efter i legs. Han är en bättre 180-kastare och jag hoppar på det tåget.

Spel. Wade-Bergh. Bergh f180s. 1,95. 5/10.

Cross-Suljovic

Jag kan säga utan tvekan att Cross är den mest formstarka spelaren i världen just nu. Det säger jag även om MVG spöade honom i finalen i ET i helgen. Cross kastar med ett enormt självförtroende just nu. Han möter Suljovic som kommer dra ner på tempot, men det kommer Cross att klara av då han faktiskt inte är speciellt snabb själv. Suljovic låg runt 100-strecket i avg i helgen och gick starkt tills att han fick möta MVG. Suljovic är svårslagen, men Cross ska plocka denna matchen oftare än vad spelbolagen säger.

Spel. Cross-Suljovic. Cross. 1,91. 5/10.

Wright-MVG

Wright har varit en mästare att spela oavgjort i PL hittills. Ändå ligger han bra med i tabellen. Han har plockat poäng där han inte förtjänat det och tappat poäng när han borde vunnit matcher. Nu kommer skotten till Holland och möter inte bara en hemmaspelare utan världens bästa spelare. - MVG. Wright ska inte ha mycket att säga till om här och jag tror MVG är taggad och visar vart skåpet ska stå.

Spel. MVG-Wright. MVG -2,5. 1,90. 5/10.

RVB-Gurney

Så har vi matchen med stort M. Oj, vilket drama detta kan bli. Det ska sägas att finns det en publikfavorit i Holland så är det faktiskt inte MVG utan det är legendaren RVB. Han ligger sist just nu och behöver all hjälp han kan få för att undvika eliminering. Han möter Gurney som också ligger pyrt till för att åka ut. Bolagen gör Gurney till favorit. Han har kommit igång lite, men faktum är att jag tänker backa vår legend. Han har ett för högt odds enligt mig. Är det en match om året som RVB taggat till i så är det när han får komma hem till Rotterdam. Faktum är att RVB inte har förlorat en match i PL i Rotterdam. Man började kasta här 2016. Då löste han oavgjort mot Wright. Året efter vann han mot Gary Anderson med 7-2 och förra året vann han både mot Whitlock och självaste MVG med 7-3 respektive 7-5. Statistiken säger också att det är ganska tight mellan de båda. Gurney har till och med sämre utgångs-% än RVB. När jag får över 3,00 på RVB hemma i Rotterdam mot en hyfsat formsvag Gurney - Då hugger jag.

Spel. RVB-Gurney. RVB. 3,20. 5/10.

Det blir kvällens spel. Fyra stycken. Häng med på twitter @dartbet så krigar vi in spelen tillsammans.

Game on!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.