PL-dart - week 5

Torsdag! För andra gången under årets Premier League så åker vi till Skottland, men inte Glasgow denna gång utan hamnstaden Aberdeen. Skotten Peter Wright kan känna sig hemma med andra ord. Det kan även veckans utmanare som är John Henderson. 45-åringens dröm går i uppfyllelse när han får testa på PL-darten. Men han får tuffast möjliga motstånd i form av världens bästa spelare - MVG. Det gör förvisso att ”Hendo” kommer kunna spela helt utan press i kväll. Men kommer det hjälpa?

Vi kommer från en helg med UK Open i bagaget. En grym tävling som är en liten favorit hos mig och jag gillar att de utökat startfältet till 160 spelare. Nivån är så bra numera att det krävs A-game för att lyckas. Inte ens MVG kan kasta mediokert och komma undan med det. Det fick vi se klart och tydligt när han blev utslagen av Mervyn King. En spelare som MVG kritiserade någon vecka tidigare. Gary Anderson gjorde comeback men blev utslagen direkt även han. Han visade dock att kasten mot T20 sitter fortfarande. Till slut blev det Nathan Aspinall som gick och vann sin första major. 27-åringen hade inte tour-kortet drygt ett år tidigare. Vilken resa han gjort och det var fantastiska scener från hans lokala träningsklubb när han vann. Kul.

Spelen gick mycket bra i UK Open. 14 av 20 spela hittade hem och jag hoppas kunna föra över det till PL nu där det gått grus i maskineriet hittills. Alla som kastar ikväll var med i UK Open och därför är det intressant att se vilka som kan bibehålla formen.

Smith-Cross

Kvällens första match är en riktigt tuff match. De möttes just i UK Open. I semifinal. Där drog Cross längsta strået och vann 11-7. Både låg på höga 90+ avg. Men Smith var dock iskall på dubblarna med under 30%. Smith är dock skadad i benet och jag vet inte hur det kommer påverka honom i kväll. Han är inte i sitt bästa jag fysiskt men kastar ändå stabilt. Cross har kastat riktigt bra under 2019 och förhoppningsvis så tog inte finalförlusten mot Aspinall i UK Open på självförtroendet. Däremot så kände han sig tom på energi och gjorde en platt instats i finalen. Nu har han dock vilat och jag är ganska säker på att han kan prestera. Jag tror vi får se en hel del legs. Minst 11 men tror det kan gå hela vägen. Men väljer ändå att titta mot 180s. När de möttes i helgen blev det 13 180s totalt. Båda är bra här och jag hittar en bra lina.

Spel. Smith-Cross. Ö6,5 180s. 1,61. 5/10.

Gurney-Wade

Gurney åkte ut i andra rundan och Wade i tredje i UK Open. Wade kastar stabilt nu. Ligger oftast 95+ avg och är ett monster på dubblarna. Gurney ser inte ut att vara i form, men kastar bra när det behövs. Jag har svårt att placera honom på formskalan. Men det bör vara större skillnad på antal kastade 180s än vad bolagen vill säga. Wade är en typisk 140-kastare medan Gurney i form är magisk på 180s. Det har han inte riktigt visat ännu, men det blir bättre och bättre varför jag nu vågar backa honom.

Spel. Gurney-Wade. Gurney f180s. 1,90. 5/10.

Suljovic-Price

Price är i sitt livs form. Han fortsätter leverera riktigt bra insatser. Mot Aspinall i semifinalen i UK Open var det tillfälligheter som avgjorde. Suljovic har kastat ganska bra men inte fått med sig något i PL. Suljovic kan fladdra till på 180s ibland men är egentligen ingen stark spelare här. Däremot så har Price börjat bli det. Jag tittar åter mot 180s men väljer bort Suljovics insats och går på Price lina.

Spel. Suljovic-Price. Price ö3,5 180s. 2,50. 4/10.

RVB-Wright

Ja, vad ska man säga om denna matchen? RVB är helt under isen fortfarande och bolagen gör Wright till tydlig favorit vilket är helt korrekt enligt mig. Men Wright är inte ett tryggt kort just nu. Han har börjat ändra sina pilar igen och ingen vet vad han dyker upp med i kväll. Två spelare som saknar självförtroende och båda är i desperat behov av en seger för att börja göra lite avtryck i tabellen. Jag låter denna matchen vara och hoppas att den blir mer underhållande än vad statistiken säger.

MVG-Henderson

Så till kvällens utmanare. Henderson har rubbat MVG förr. Men kan han göra det igen? Nej, det tror jag verkligen inte. MVG förlorade mot Wade förra veckan i PL. Han förlorade mot King i första matchen i UK Open. Två förluster i rad. Det är en gigantisk formsvacka för att vara med MVGs mått mätt. Men jag kan ändå inte se att MVG skulle förlora en tredje match i rad. Mot Henderson dessutom. Kanske är det så att man borde spela Henderson för att tidigt agera på en ”formsvacka” från MVG. Men mer troligt i min skalle är att MVG vinner 7-0. Som ni hör. Jag spretar här och låter denna matchen vara. Soffläge och njuter. Det är vad vi gör här i kväll.

Det var alla matcher. Tre spel. Häng med på Twitter där det kan dyka upp fler spel @dartbet

Game on!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.