PL-dart - week 3

Torsdag! Äntligen dags för dart igen och på den stora scenen. Vi åker till Dublin för att fylla 3Arena och när darten kommer till Irland så bjuder publiken alltid på fest. Det är ju irländarna kända för i många sportsammanhang. Ingen undantag när världens bästa pilkastare kommer till stan. Efter förra veckans fiasko, så är det bara att bita id et sura äpplet, hoppa upp på hästen igen och allt det där… Finns bara ett sätt att jobba sig ur en svacka. Jobba hårdare.

I Dublin kommer vi få se några riktigt fina matcher som det verkar på förhand. Vad sägs om två bötfällda spelare som gör upp - Price-Wade. Wright tar sig an hemmahoppet och kvällens utmanare Steve Lennon. MVG-Cross. De två bästa spelarna just nu. Smith-Gurney en ruggigt jämn match och så rundar vi av lite mjukare med Suljovic-RVB.

Men vi tar det från början

Price-Wade

Två spelare som är klart bättre nu än för ett år sedan. Märkligt nog har båda kastat bra sedan de fick böter för osportsligt uppträdande. Formmässigt känns de väldigt jämna. Wade är mer en maskin som bara maler på och som får utdelning förr eller senare. Hans dubblar är världsklass nu när han är i form. Han kastar inte allt för många 180s vanligtvis men 100+ är går på löpande band och så har han som sagt sina dubblar som esset i rockärmen. Price kanske har något bättre power scoring och lite sämre på dubblarna men är i form även han och D20 är en trygg plats för honom just nu. Price gjorde det riktigt bra i helgens tävlingar och Wades insatser var stabila. En oerhört jämna match att vänta och deras senaste matcher har det varit mycket av den varan varför jag nu blicka åt ett överspel i antal legs. Vem som helst kan vinna även om jag gissar på 6-6, men har svårt att se en överkörning.

Spel. Price-Wade. Ö11,5 legs. 2,02. 5/10.

Lennon-Wright

Steve Lennon är hemmahoppet som kommer han publiken i ryggen. Han är en stabil scorer numera. Men kommer in i svackor under matcher och är lite darrig på dubblarna. Det har han verkligen inte råd med mot Wright. Wright kan man säga mycket om just nu. Jag tycker själv att han är bättre än vad många hävdar formmässigt och i helgen hittade han rytmen igen. Dock är det ”floor events” alltså utan tv och publik. Men För Wright så påverkar inte det så mycket, han behöver bara kasta många pilar för att komma igång. Räknar med stabila 95avg från Wright. Lennon tror jag får det tufft. Jag är inte säker på att han kommer njuta av publiken utan det kommer nog vara en hel del nerver. Han har varit med förr i VM och i PC finals så han är inte helt grön. Men detta är något helt annat för honom. Jag tror han blir tagen av stundens allvar och en bra mycket bättre spelare i Wright kommer vinna detta ganska komfortabelt.

Spel. Lennon-Wright. Wright -2,5. 1,83. 5/10.

MVG-Cross

Oj! Vilken match det bjuds på. Världens kanske två bästa spelare just nu. MVG är ändå inte formtoppad och vinner det mesta han ställer upp i. MVG kastade runt 98 i helgen med fem 100+ avg-matcher. Stabil rakt igenom och han kastade in ytterligare en 9-darter vilket är helt otroligt. Denna gång utan att kasta en enda 180 längs vägen. Sug på den. Det är helt sjukt faktiskt. Men det är sådan han är just nu, MVG. Han testar rätt mycket nya vägar för att känna sig bekväm över hela tavlan. Cross då? Han är kanske den som på pappret kan utmana den gröna maskinen just nu. Och jag tror faktiskt han kommer göra det ikväll också. Cross kastar fruktansvärt bra just nu och säger själv att han är otroligt avslappnad och njuter av att släppa iväg pilarna mot tavlan. Det gjorde han inte på hela 2018. Bolagen gör som vanligt och sätter MVG som megafavorit och i mina ögon är han lite väl stor favorit. Men jag väljer att tro på två saker i denna match. 1. Cross att kasta flest 180s. Cross kastade otroligt bra mot T20 i helgen. Han sätter sina pilar i tavlan helt rätt igenom vilket sällan gör att han tvingas iväg på T19 eller T18. MVG å andra sidan kan mata in 180s men är just nu lite av en underhållare och dunkar gärna in tre pilar i T18, bara för att han kan. 2. Jag tror Cross kan stå emot ett bra tag här och att vi få en hel del legs. Säg MVG vinner 7-5.

Spel. MVG-Cross. Cross f180s. 2,80. 3/10

Spel. MVG-Cross. Ö11,5 legs. 2,62. 3/10

Smith-Gurney

Detta kan också bli en riktig höjdare. Det brukar bli det när de möter varandra. Gurney är på en konstig plats just nu. Han kastar inte sina bästa pilar just nu. Ändå så dunkade han in 100avg och 77% på dubblarna förra veckan. Det är världsklass. Men det bara känns som där är mer att ge. Vi får se om det kommer fram i kväll eller om det går åt andra hållet. Smith är grym just nu. Haft två märkligt matcher i PL hittills men är i gott slag. Jag vet inte hur denna matchen kommer sluta, men gissar att Smith vinner 7-5. Jag sitter dock utan spel här.

Suljobiv-RVB

Raymond Van Barneveld är helt under isen just nu. Han behöver verkligen något som kickar igång honom och ger honom självförtroende. Men jag vet inte vad det skulle vara och det är framför allt inte att möta Suljovic i gott slag. Österrikaren har verkligen imponerat i PL men bara fått med sig en poäng. 6-6 mot Dobey. Sen gick han på pumpen mot MVG. Däremot så har han visat fin form i matcherna och är i gott slag. Han har en riktigt fin chans här att plocka sin första seger och han vet om att han behöver göra det. Tempot kommer passa båda en lite långsammare match än resterande under kvällen. Suljovic vinner här, 7-4.

Spel. Suljovic-RVB. Suljovic. 1,85. 5/10.

Det är kvällens spel. Game on!


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1250 kr
9.3
Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter. Villkor, tidsbegränsningar & undantag tillämpas.
8.0
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
9.8
18+ år - Giltig för nya spelare med första insättning på minst 100 kr. Endast 1x omsättningskrav. stodlinjen.se - spelpaus.se - Spela ansvarsfullt.
100 kr riskfritt spel
8.0
18+ Regler och villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se
Få 100 kr gratisspel
9.6
18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord
Stäng

Nya bettingsidor

Expekt

100 kr extra

endast 1x omsättning

Hämta bonus
18+ år - Giltig för nya spelare med första insättning på minst 100 kr. Endast 1x omsättningskrav. stodlinjen.se - spelpaus.se - Spela ansvarsfullt.
10bet

100% upp till 100 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya spelare. Insättning + bonus måste omsättas inom 60 dagar. Minst odds 1.80 på singelspel eller 1.40 på kombinationsspel. Regler & villkor gäller.
NordicBet

100% upp till 100 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se