Semestern är över - Idag börjar Masters

För en som bettar på dart är januari typ semestermånaden på året. Min summering av 2018 ser ni i mitt tidigare inlägg. Det har varit skönt att koppla av lite från spelen, även om jag följt BDO-VM och hade några spel där och sedan följt i princip varje steg av Q school. Det vill säga där man spelar till sig ett tour-kort och får vara med i PDC-tävlingar under två år. Sen gäller det att vara topp 64 i världen för att slippa gå till Q school igen.

Men i kväll inleds dartåret igen. Masters står på schemat och det är en icke-rankad tävling där de 16 bästa från världsrankingen bjuds in för att kasta. Tyvärr, har Gary Anderson fått lämna återbud på grund av ryggskada och han är nog tveksam att kunna prestera något vidare i PL-dartens första omgångar. I Garys frånvaro får 17-rankade Bunting komma in och kasta mot Webster. Något jag är övertygad om att Webster gillar.

Masters avgörs i Milton Keynes och har spelats sedan 2013. Då vann Phill Taylor. Året efter vann James Wade och sedan dess har Michael Van Gerwen vunnit turneringen varje år. Med andra ord har bara tre personer vunnit denna titeln. Två av herrarna är med i år. Att James Wade tar sin andra titel här ser jag som osannolikt, men att MVG vinner sin femte raka titel är väldigt troligt. Som regerande världsmästare är han i fint slag. Det man ska ha i åtanke är vad spelarna gjort under sin semester. MVG kopplade av någon vecka i värmen med familjen och har gjort några uppvisningsmatcher efter det. Han är taggad på en ny säsong och har tränat bra dessutom. En som inte heller legat på latsidan är VM-finalisten Michael Smith. I år är hans år. Det vågar jag påstå. Han har verkligen utvecklats och ju fler finaler han är med i desto närmre kommer han en titel. Kan den komma redan i Masters? Inte omöjligt faktiskt. Jag kommer att investera en unit på det. Han är på andra halvan mot MVG och har Cross som sin tuffaste match mot en final. Även om Wright är bättre rankad än Cross så är han fortfarande lite ur form vad jag fått info om. Dessutom kan Lewis störa Wright redan i första matchen. Så jag tror Smith tar White/Lewis/Cross och sedan möter han MVG i final. I en final mot MVG tror jag han är otroligt revanschsugen efter finalen i VM där Smith inte kom upp i sin bästa nivå från starta vilket gjorde att han aldrig gav sig chansen. Det tror jag han kan göra nu i stället.

Därför finner jag två spel också.

Smith att nå final. 3,50. 5/10 Smith vinnare av masters 9,00. 1/10

Kvällens matcher.

Gurney-Chisnall

Det inleds med en fantastisk match mellan Gurney-Chisnall. Den som kan berätta för mig hur den matchen slutar får ett pris. Det är en otroligt jämn match vi kommer få se. Jag gissar på 10-8 till Gurney efter ett break i slutet. Däremot så är jag mer säker på att matchen blir lång och att vi får se en hel del 180s. Båda är grymt bra på 180s när de är i form och eftersom vi får en del legs i matchen så skapas många chanser att kasta just 180s. Därför investerar jag i den linan. Den som även gillar ö16,5 legs i matchen kan hugga den till ett skapligt odds. Men jag investerar bara på en marknad här i denna matchen.

Spel. Gurney-Chisnall. Ö10,5 180s. 1,85. 5/10.

Suljovic-Whitlock

Här tycker jag Suljovic, som gjorde ett riktigt svagt VM är för stor favorit. Whitlock kan verkligen störa Suljovic här. Whitlock bryr sig inte om Suljovics tempo och det kommer bjudas på en trevlig liten tillställning tror jag. De båda har haft ungefär samma formkurva och jag tycker det är två ganska jämna spelare även om Suljovic i sitt esse har någon växel till som Whitlock saknar. Däremot så tror jag inte han kommer upp i den nivån ikväll. Vilket gör att jag tar rygg för Whitlocks sida.

Spel. Suljovic-Whitlock. Whitlock +2,5 legs. 1,80. 5/10.

Bunting-Webster

Bunting kommer in från sidan när Gary Anderson är skadad. Därmed inte sagt att han kommer lägga sig platt i en match mot Webster. Det skiljer inte jättemycket mellan dessa herrar i kvalitet, även om Webster haft ett mycket bättre år under 2018 än Bunting. Den senare hittade dock formen under vintern och gjorde några riktigt fina insatser. Jag fastnar för ett spel här och det är att Bunting kommer kasta flest 180s.

Spel. Bunting-Webster. Bunting f180s. 1,66. 5/10.

MVG-Clayton

Här håller jag mig borta från spel även om jag tror MVG täcker sin hop-lina. Men jag vill snarare se vad vi världsmästaren kickar igång säsongen med. Det ska bli sjukt kul att se.

Det var kvällens matcher. Vi har lika många i morgon och jag återkommer med spel då.

Nu kickar vi igång dartåret 2019. Häng med på twitter - @dartbet Game on!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.