World Series of darts - finals

Äntligen dags för lite pilar igen. Har haft ganska stort sug denna veckan. Tränat en hel del själv där hemma, men nu är jag sugen på att se lite högre average när proffsen kastar än när jag själv är igång. Egentligen blir det som roligaste i morgon och på söndag, men redan idag inleds finalspelet i World Series.

Under året som gått så har vi åkt runt i världen och frontat världens bästa spelare. Gelsenkirchen, Las Vegas, Shanghai, Auckland, Melbourne och Brisbane har varit spelplatserna. Toppspelarna har mött lokala spelare och de som samlat ihop mest rankingpoäng tar sig till finalen som alltså inleds i Wien idag.

Värt att notera är att World series-rankingen är en intern ranking för just dessa event och därmed påverkar inte prestationerna här världsrankingen (PDC Order of merit) och möjligheter till placeringar i andra event. Så spelarna går enbart för titelchans och såklart pengarna som ändå finns för varje steg man avancerar.

Som man brukar få skriva - MVG är regerande mästare - och han är på jakt efter sin fjärde raka titel. Men mest intressant är ju att Mensur Suljovic får kasta pil på hemmaplan. En dröm för honom och en dröm om att få vinna en tv-titel på hemmaplan hade toppat allt han varit med om vid en oche. Jag håller tummarna för honom.

Idag ser startfältet helt OK ut, men vinnarna likväl kommer att ställas mot någon av Wright, Cross, MVG, Anderson, Smith, RVB, Sujovic och Whitlock i morgon.

Men i mitt tycke finns det ett gäng intressanta matcher redan idag. Tyvärr fick vi ett återbud från ”Awesome Dawson”, Dawson Murschell. Den unge kanadensaren fick föras till sjukhus när han var på flygplatsen för att flyga till Wien. Stackare. Ska dock vara OK med honom. Men tyske Max Hopp var den som med bäst ranking kunde lösa att ta sig till Wien för att ersätta Dawson och möta Chisnall ikväll. Chisnall har kastat riktigt fint den senaste tiden och laddat upp inför denna tävlingen. Hopp däremot. Inkastad med några timmar kvar till match. Kan han tagga till? Samtidigt kan Hopp spelat helt avslappnat. Om han ryker direkt har han alla ursäkter i världen och han spelade riktigt bra i EM i helgen som gick. Där han tog sig till semifinal. Jag vill ändå påstå att Chisnall kommer dra längsta strået här och när oddsen kom på Chisnall att kasta flest 180s blev jag glad. Därför spelar vi just det.

Spel. Chisnall-Hopp. Chisnall f180. 1,80. 5/10.

Langendorf-Heta Kanske den mest osexiga matchen I dagens line up, men jag ser ändå fram emot den. Vad lyckas två spelare åstadkomma när de känner att de har överkomligt motstånd och vid eventuell seger dubblar inkomsten och får chansen att möta MVG i omgång två. Det hade jag gått igång på i alla fall. Men varken tysken Langendorf eller Aussie boy Heta kommer bjuda på något skönspel. Tysken har jag sett mycket av senaste tiden och han är dessutom inte i sin bästa form. Jag sneglar åter mot 180s och inser att han inte kommer trycka in så många. Om ens någon. Varför jag måste prova spelet.

Spel. Lagendorf-Heta. Langendorf u1,5 180s. 1,90. 5/10.

White-Kyle Här har vi en match med betydligt mer kvalitet. Oj. En match som jag inte ens vågar gissa hur den slutar. Jag vågar inte röra någon överlina för legs. Däremot vänder jag åter blickar mot 180s. Två spelare som verkligen kastar fint mot T20. Räknar med att vi får minst nio legs i en 6-3-seger men förhoppning att gå ännu längre. Att båda kan kasta ett gäng 180s räknar jag med och hugger överlinan.

Spel. White-Kyle. Ö5,5 180s. 2,25 4/10.

Beaton-Gurney Kort och gott. Gurney är klasser bättre när det kommer till att fylla upp T20. Gurney har fått nya pilar inför helgen. Winmau gen3. Hoppas han hunnit träna in dessa. Stallkompisen Beaton är ju en underbar människa och det känns som han kastat pil så länge det funnits pilar att kasta. Vilken legend det är och kanske världens mest ödmjuka man. Jag hoppar på Gurney att kasta flest 180s.

Spel. Gurney-Beaton. Gurney f180s. 1,57. 5/10.

Lewis-Bergh Oj, ytterligare en fin match på så många plan. Kommer sitta tom här, men matchen räknar jag med att det blir en riktigt trevlig tillställning. Två unga spelare som jag hyser stor respekt för och framför allt Dimitri som alltid fått stå i skuggan av bröderna Huybrechts i Belgien. Dessutom har en ett set pilar som jag bilar väldigt mycket och kast är vackert. Ja, låt det bli en lång match.

Det var alla spel för kvällen och lite upplägg för vad vi får hoppas blir en grym tävling.

Följ på twitter @dartbet (DoubleOne). Där får ni allt.

Game on!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt