Dart 2017 - ett bra och dåligt år på samma gång

Publicerades för

Det är väl så jag kan summera darten 2017. Jag startade min spelbok hos @1x2se förra året. Eller egentligen december 2016 om man ska vara petig. Det var första gången jag tog spelen till offentligt ljus. Samtidigt valde jag att starta upp mitt twitter-konto. Men VM förra året bokförs egentligen till förra årets resultat då jag summerar årsvis där varje år avslutas och summeras med VM. Med andra ord januari-januari.

Det har varit ett fantastiskt år för sporten. Jag har missat en halv turnering på grund av semester. Annars har jag sett i princip allt. Några enstaka matcher har fallit bort, men annars har jag suttit klistrad och sett några magiska pilar. Kvalitén är bättre än någonsin. Färskt i minnet är så klart debutanten Rob Cross som går och blir världsmästare. En höjdpunkt och då framför allt hans match mot MVG i semifinalen. Wow. Taylors 16e titel i Matchplay är en annan höjdare. Sen har jag några andra favoritmatcher under året, men de kan få dyka upp i ett annat inlägg. 

Jag känner också att sporten växer. Kanske inte just ute i dartlokalerna, men fler intresserar sig och fastnar framför tvn. Vi kan se rätt många av årets tävlingar via mainstream stream-kanaler vilket är ett grymt lyft. Medieprofiler och twitterträsket vaknade till under VM. Vi kan bara hoppas att de fortsätter när Masters drar igång.

Jag gick från att twittra min egen lilla dagbok till att ha strax över 100 följare. Vilket jag tycker är roligt att så många ändå vill ta del av det jag skriver. Tusen tack för det. 

Hur har det då gått för spelen?

Det korta svaret är ”riktigt dåligt”. Jag har fört spelbok över mina dartspel i över fem år. Innan dess blandat med andra sporter också. Och detta är mitt sämsta år sedan 2012.

Jag går plus under 2017. Men målbilden var bättre. 

Målet var att ligga på 100u+ efter PL-dartens slut i maj. Detta var jag nästan i hamn med och var ok. Av erfarenhet brukar juni vara en dålig månad och i år var den riktigt dålig. Tyvärr hittade kursen knappt tillbaka under varken sommaren eller hösten. Många stora turneringar och jag brukar finna fina spel som trillar in denna period. 

Allt avslutas sedan med VM som också brukar vara en bra turnering och ett härligt sätt att runda av året och säsongen på. I år blev VM rött. Tyvärr.

Jag har några tankar/analyser till vad och varför saker inte gått vägen

- Dartkartan ritas om på riktigt och spelbolagen har insett detta. I några år har de som numera är rutinerade spelare varit underdogs. Här har jag haft stor edge. I år har spelbolagen kommit ikapp. Men som alltid dyker det upp nya underdogs. Så det finns goda utsikter.
- Live-spel har ofta varit en bra inkomstkälla. Så även i år, men efter lite diskussioner med kloka människor på nätet (ni vet vilka ni är) så är det väldigt svårt att dela med sig av värde på livemarknader mitt under en match då det går så fort. Så jag valde att ta bort det. Om det inte var spel i en paus. Men en mängd spel försvann här.
- Stolpe ut. Denna punkt ska hållas kort. Men brukar hitta ett gäng högoddsare som trillar in. I år har hur många som helst varit nära. Värdet talar för oss i längden, men i år ville det sig sällan om ens någon gång. Vi får hoppas de trillar in 2018.
- Feghet. Sedan jag la ut mina spel offentligt så har jag känt av lite press. Man vill ju dela med sig av bra och vinnande spel. Här har jag nog hållit nere antal units på vissa spel där jag borde satsa mer. Vi hittade aldrig något maxspel eller 9/10-units för den delen. Maxspel brukar jag hitta ungefär en gång om året om jag ska kolla på min historik.
Det blev fem stycken 8/10-spel och fyra satt. Förlusten kom när Wade från ingenstans började kasta en massa 180s. Typ lika många i en match som han gjorde resten av året.
Även om jag sett det mesta och flesta pilarna som kastats under året så har det varit ett stressigt schema. Familj och driva eget företag.

Detta ska inte ses som några ursäkter eller undanflykter. Spelen jag postat är analyserade och jag står för alla. Både bra som dåliga. Detta är bara några tankar som kommit över mig dessa dagar när jag brukar summera året.

Till sist så blir jag så klart väldigt glad om ni har någon input. Vad är bra? Vad är dåligt? Något ni önskar mer av? Något ni önskar mindre av?

För som ni säkert läst mellan raderna så fortsätter vi med både blogg, spelbok och Twitter under 2018 och vi börjar med Masters i slutet av januari. Kanske till och med något spel från BDO-VM som är igång nu.

Spelboken för 2018 blir en ny bok. Jag starta alltid en ny bok för varje år. Den finns här intill tror jag. DoubleOne - Darts 2018. Följ där och följ mig på Twitter @dartbet

Tack för 2017. Nu kör vi igång 2018!

Hårda fakta (2017)
Antal spel: 450
Vinster: 232
Förluster: 218
ROI: 101,66%
Snittinsats: 4,83u
Snittodds: 2,06 
Resultat 36,27u

Ett inlägg av
DoubleOne DoubleOne
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord