Årets höjdpunkt är här - VM i dart!

Så var det äntligen dags!

VM drar igång. Den överlägset största höjdpunkten på året när det kommer till dart. Den kvalar in som en av årets höjdpunkter alla kategorier.

VM börjar idag och avgörs nyårsdagen. Då vet vi vem som kan titulera sig som champion of the world. Regerande mästare är MVG och han är även stor favorit till att kamma hem årets titel.

Vi befinner oss i London och Alexandra Palace, Ally Pally kallat. Det är här VM avgörs. Varje år. 400.000 pund till vinnaren. Inte fy skam för att kasta lite pil. Men det är som jag skrivit tidigare, pilkastning utöver det vanliga. Det är en sådan hög nivå på kasten numera att det är löjligt. En glad amatör som en själv ligger så jäkla långt efter.

Lite snabb stats på detta är att med tre pilar i handen låg snittet på runt 84 poäng/tre pilar vid VM -98. Sedan dess har det bara ökat. Förra året var samma average 94. Och för er som inte är helt insatta så är det sån jäkla stor skillnad.

Detta är ett speciellt VM. Större än någonsin då sporten växer för varje år. Men det är speciellt för att den största spelaren genom alla tider, Phil Taylor, gör sitt sista VM. Han ska lägga pilarna på hyllan efter 32 år som proffs och han har vunnit VM 16(!) gånger! Det kan ingen annan komma i närheten av. De som skuggar ligger på fem titlar och MVG har två titlar. Han har själv sagt att han aldrig kommer komma upp i det antalet och Taylor kommer vara den största genom tiderna men att han själv kommer bli ihågkommen som den bästa.

Kaxigt, men inte orimligt sagt av 28-åringen. Nu är han som sagt favorit att kamma hem ytterligare en titel, men Taylor kommer inte ge sig i sitt sista VM.

Favoriten enligt oddsen och legendaren som man kan unna en vacker avslutning, men för mig som sportbettare så finner jag ett annat odds av intresse. Det är världstrean Gary Anderson. Skotten som varit i final tre år i rad och vunnit VM vid två av dessa tillfällen är i mina ögon en stor titelkandidat även i år. Han kastar som bäst i de stora turneringarna och jag har sett ett annat flow och en annan inställning hos honom de två senaste turneringarna. Räkna med att han kommer i form till VM. Han möter inte MVG förrän i en eventuell final. Väl där så ska han inte stå i över 2,75 i odds. VM är dock en lång tävling där skrällarna förekommer, men i slutet så står de bästa spelarna på scen ändå.

Nu erbjuds vi 7,00 på Anderson som vinnare av VM. Jag tycker det är för högt och väljer att spela.

Spel. Gary Anderson att vinna VM. 7,00. 5/10.

Jag kan ju kort också dra att VM spelas i set-format. Bäst av 5 set i omgång ett. Bäst av 7 set i omgång två och tre. Bäst av 9 set i kvartsfinal. Bäst av 11 set i semifinal. Bäst av 13 set i finalen.

Det är ganska stor skillnad mot leg-formatet rent mentalt hos spelarna och vissa gillar detta mer än andra. Och just det, man vinner ett set genom att ta tre legs. 3-0, 3-1 eller 3-2.

Några namn att hålla koll på

Smith - bra form och kan nog överraska en hel del.

Gurney - Tagit jättekliv i år och utmanar de bästa på touren. Men fått en tuff lottning.

Cross - Debutant i VM och debutant på Touren men har redan tagit sig till finaler och hållit jämna steg med MVG o co.

Portela - Brasiliens stora stjärna. Kanske enda stjärna. Lär åka i första omgången men ska bli kul att se hur han utvecklats sedan World Cup.

Oreshkin - En ryss med getskägg och bling bling. Märkligare kaststil får man leta efter.

Kyle Anderson - Aussie aussie aussie. En spelare som kommer vara topp 10 inom något år. Kastar otroligt fina pilar. Lite av en favorit.

Finns så många man skulle kunna skriva om. Här kommer några namn som riskerar att ryka redan i omgång ett. Chisnall. Klaasen. Gurney.

Har vi några fler spel då? Jodå.

Wilson-Ratajski blir matchen som får dubbelt fokus. Wilson kastade sjukt bra på T20 i Players Championship. Han matade in 180s och jag tror han kommer göra det ikväll också. Att han kastar flest mot Ratajski är inte spelvärt. Men det finns spel på att han kastar flest 180s av alla i kvällens matcher. Då möter han Beaton, O’Connor, Ratajski, MVG, Kist, Price och Evetts. Där ska han han en god chans till fint odds. Jag tror nämligen att matchen mot Ratajski kommer pågå länge. Att vi får se en 3-2 i set till någon av spelarna. Därmed tycker jag vi har ett fint överspel också.

Spel. Wilson-Ratajski. ö4,5 set. 2,62. 5/10.

Spel. Wilson kasta f180 dag1. 3,00. 5/10.

Och jag lägger redan nu ett likadant spel på Gary Anderson som jag gör på Wilson.

Spel. Gary Anderson f180 dag3. 5,00. 5/10.

Det var allt för kvällen. VM är dryga timmen bort och jäklar vad vi ska njuta av bra pilar.

Game on!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.