World cup of darts

På med landslagströjorna, det är dags för World Cup. Enda tävlingen där proffsen drar på sig landslagströjan och representerar sitt land. Inte den mest prestigefyllda tävlingen men en av mina favoriter. Den är underhållande och vi får se spelare från världens alla hörn på den stora scenen. I vanliga fall avgörs denna tävling i början av juni men ja, ni vet ju läget. I år spelar man i Salzburg eftersom man trodde att man kunde ha lite publik där, men nya restriktioner har gjort att det spelas utan publik. Ingen fördel för Österrike med andra ord.

Förra året vann Skottland över Irland i final. Gary Anderson och Peter Wright fick lyfta bucklan. I år har de båda valt att inte ställa upp på grund av att de inte vill resa (coronaläget).

England är rankade som nummer ett även om spelbolagen har Holland som favorit och England först på tredjeplats.

Det är 32 länder som är med. Åtta länder är seedade övriga är fri lottning och det är utslagsmatcher direkt. Och om ni inte redan visste det så är det alltså tvåmannalag. Varje nation har olika sätt att ta ut sina spelare. Så sent so igår fick Kina lämna WO på grund av flyg och coronaläget. Lettland hoppar in i stället. Tidigare har Singapore fått lämna WO, så vi får tyvärr inte se någon Paul Lim i år, vilket är otroligt tråkigt.

Format

  • Omgång 1 - bäst av nio legs (kastar varannan gång inom laget)
  • Omgång 2 - singelmatcher. Bäst av sju. Vid 1-1 så avgörs det i en dubbelmatch i bäst av sju.
  • Final - Gäller att få tre poäng. Singelmatcher först och sedan dubbelmatch. Om det inte är 3-0 då så spelas singelmatcher igen i omvänd ordning mot tidigare match.

Sverige

Kul att Sverige är med i år igen. Daniel Larsson och Dennis Nilsson representerar blågult och just kaptenen Daniel Larsson är i fin form. I Home Tour nyligen kastade han en 9-darter. Dennis form har varit lite svagare senaste tiden. Sverige inleder mot Grekland där John Michael är affischnamnet, men Sverige är helt korrekt favoriter i denna match. Man bör kunna avfärda Grekland hyfsat enkelt.

England

Rankade som nummer ett men skickar kanske sitt sämsta lag i WC genom tiderna, inräknat spelarnas form. Michael Smith och Rob Cross. Smith som älskar högt tempo kommer nu få stå och vänta tre kastomgångar innan det är hans tur igen. Dessutom har han ingen vidare form. För en vecka sedan åkte han ut i andra omgången av EM mot Duijvenbode. Rob Cross förlorade redan i första omgången mot Kleermaker. Cross vars styrka är dubblarna, var riktigt svag på det området. England inleder mot Filippinerna och jag höjer ett varningens finger.

Filippinerna

Vi hoppar rakt in till Ilagan och Malicdem i Filippinerna. Två spelare som är riktigt bra och som för varje år samlat på sig mer och mer erfarenhet genom att möta spelarna i Europa. Ilagan är rankad etta i Asien och Malicdem rankad som nummer fyra. Jag är sjukt imponerad av dessa herrar och ja, jag kan säga det redan nu. Jag tror Filippinerna slår ut England.

Wales

Så går vi till Price och Clayton. Alltså att inte spelbolagen har dessa som favorit är för mig obegripligt. Båda är i riktigt bra form. Jag förstår att det är vägen till final som gör Wales inte står som favorit. Ryssland, Skottland, Irland och Holland ska förvisso passeras för att nå en eventuell final. Men wow vilket lag. Detta är min favorit.

Holland

Spelbolagens favorit. Tack vare MVG. Och numera spelar han ju inte med RVB och förra året blev det semifinal med Wattimena men i år spelar den gröna maskinen med Danny Noppert. Och det är väl helt korrekt. Men MVG är ju den som ska bära laget och för att nå hela vägen här så behöver han verkligen nå upp till sin högsta nivå och det var ett tag sedan vi såg den. Noppert har potential, men alldeles för mycket upp och ner i prestationerna. De bör inte ha några problem att ta sig till semifinal, men mot ett Wales blir det för svårt.

Skottland

Ingen Wright, ingen Anderson. Det blir istället Henderson och Thornton. Två stabila herrar kan man lugnt säga. Båda har otrolig kvalitet i sig och det är lite svårt att sia om hur denna laguppsättning kommer att prestera. Men jag är sjukt spänd på att få veta. Det kan verkligen gå hur som helst. Faktum är att de kan ryka direkt mot Japan.

Japan

Segio Asada, Asiens nummer två tillsammans med Asiens nummer fem, Yuki Yamada. Den senare är dock den svaga länken här. Normalt mot Skottland ska detta vara en omöjlig uppgift men med laget som skottarna skickar så har helt plötsligt Japan segerchans.

Belgien

Belgien skickar Dimitri Van den Bergh och Kim Huybrechts. Kim Huybrechts har haft en enrom svacka men börjat hitta tillbaka mer och mer tack vare alla småtävlingar som varit. Han har en förmåga att resa sig just i denna tävling. Han fullkomligt älskar den. Lagspelare ut i fingerspetsarna. Kommer bli många vrål och high fives från hans sida. Dimitri som levt halva året hemma hos Peter Wright har fått träning med världsmästaren. Det syns, ibland. Han har fortfarande en förmåga att hänga läpp, men här tror jag han får hjälp av Huybrechts.

Detta vara några av lagen som jag tycker är lite extra intressanta att lyfta fram.

Så utifrån detta så kommer det lite spel också.

Spel. Vinna WC. Wales. 3,80. 5/10.

Spel. Litauen-Gibraltar. Litauen -1,5. 1,65. 5/10.

Spel. Österrike-Usa. Österrike -2,5. 1,91. 5/10.

Spel. England-Filippnerna. Filippinerna +2,5. 1,85. 5/10.

Spel. England-Filippinerna. Filippinerna. 4,50. 3/10.

Spel. Polen-Sydafrika. Polen -1,5. 1,98. 5/10.

Spel. Irland-Australien. Irland. 2,15. 5/10.

Game on!


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1250 kr
9.3
Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter. Villkor, tidsbegränsningar & undantag tillämpas.
8.0
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
9.8
18+ år - Giltig för nya spelare med första insättning på minst 100 kr. Endast 1x omsättningskrav. stodlinjen.se - spelpaus.se - Spela ansvarsfullt.
100 kr riskfritt spel
8.0
18+ Regler och villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se
Få 100 kr gratisspel
9.6
18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord