PL-dart - Final night

Torsdag! Och äntligen ska PL-darten få avgöras. Premier League-hypen börjar redan den 1e januari när det avslöjades vilka som fick vara med. I februari började själva matcherna och poängen började samlas in. I maj skulle finalen spelats. Men så har det inte varit ett vanligt år. Covid-19 och inställda tävlingar. Nu står vi här i mitten av oktober med fyra spelare som ska göra upp om årets PL-titel. Titeln och 250 000£ rikare.

  • Glen Durrant vs Gary Anderson
  • Peter Wright vs Nathan Aspinall

Fyra riktigt bra spelare som gör upp om titeln. Förvånande för många är att inte MVG lyckades ta sig till final night. Så vem ska ta hem denna ärorika titel. Jag tror det blir en skotte. Och det blir Gary Anderson.

Durrant-Anderson

Glen Durrant åkte ut i första omgången av World Grand Prix förra veckan då han förlorade mot Chisnall med 2-0. En riktigt blek Durrant som varken hade bra scoring eller bra dubblar. Han valde dock denna att i WGP byta tillbaka till sina gamla flights - pear flights - och det var ett stort misstag. Jag tror han insett detta själv och jag är ganska övertygad om att han kommer med sina kite flights som har en lite rakare form och som ger honom lite mer stabilitet och utrymme för att kasta fler 180s. Durrant vann PL-ligan och spelade riktigt bra under denna sejour. Glen har visat att han kan vinna över samtliga spelare och får han det att stämma med sina flights så är inte Gary Anderson ett för stort berg att bestiga. Gary kommer från en bättre insats i WGP där han åkte ut i kvartsfinalen mot årets sensation Duijvenbode. Gary är inte den som förespråkar Double in Double out mest och tycker nog det är skönt att komma tillbaka till det ”vanliga”. Gary känner att han har en bra väg mot ytterligare en titel och ett extra tillskott på banken. Han utklassar inte alltid sina motståndare men gör ofta det som behövs. Senast de möttes var just en PL-match i slutet av augusti. Den slutade 7-7 efter att Gary tappat 7-3-ledning. Jag tror att Gary kommer dra det längsta strået, men om Durrant håller sig till sina kites så kommer detta vara en match hela vägen in på målsnöret.

Spel. Durrant-Anderson. Ö16,5 legs. 1,74. 5/10.

Wright-Aspinall

Peter Wright gjorde som Durrant och åkte ut i första omgången av World Grand Prix. 2-0 mot Joyce efter att Wright börjat ändra i sin uppsättning av pilar igen. Världsmästaren Wright är kanske den som övertygat mest under året. Från VM-titeln och fram till i somras spelade han som i trans och kastade fantastiskt bra. Samma pilar varje vecka. Sen började han ändra och söka gröna gräs på andra sidan. Det är inte alltid lyckosamt och har inte varit så för Wright som tappat lite av den formen han var i. Aspinall åkte också ut i första omgången av WGP. 2-0 mot tyske Clemens. Aspinall Har hållit en ganska jämn nivå den senaste tiden och det är en bra nivå. Det har dessutom varit lite munhugg mellan spelarna i denna match. Wright säger att han är glad att han möter Aspinall och inte Price eller MVG och Aspinall svarar med att han tycker det låter som att Wright redan vunnit titeln och att han själv får för lite cred för sina insatser. Båda har ju rätt i sak. Wright möter så klart hellre Aspinall än MVG eller WGP-vinnaren Price och Aspinall har fått för lite cred för sina insatser. Så länge Wright kommer ut med sina VM-pilar och hittar sitt tempo (som verkligen var borta under WGP) så tror jag han vinner denna match. Men Aspinall viker inte ner sig och jag tror även att denna match kommer avgöras på målsnöret.

Spel. Wright-Aspinall. Ö16,5 legs. 1,74. 5/10.

Jag lägger även ett vinnarspel.

Spel. Vinna PL. Anderson. 3,90. 3/10.

Game on!


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1250 kr
9.3
Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter. Villkor, tidsbegränsningar & undantag tillämpas.
8.0
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
9.8
18+ år - Giltig för nya spelare med första insättning på minst 100 kr. Endast 1x omsättningskrav. stodlinjen.se - spelpaus.se - Spela ansvarsfullt.
100 kr riskfritt spel
8.0
18+ Regler och villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se
Få 100 kr gratisspel
9.6
18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord