PL-dart - Omgång 5

Tossdag! Fössta tossdan i mass dessutom. Grattis till dig som är smålänning. Hur kan vi fira det på bästa sätt? Jag skulle föreslå att det är genom att åka till Exeter och Westpoint Arena för omgång fem av PL-darten. Det kommer bli grymt bra även denna vecka.

Spelschemat börja tajta till sig på riktigt i dartkalendern nu och under helgen som gick spelades första omgången av European Tour i Belgien. Price lyfte pokalen efter finalseger mot Smith. Och i morgon drar en underbar turnering igång, UK Open med ett startfält på 160 spelare. Det kommer bli fantastiskt. Men första ska vi avverka denna fössta tossdan i mass med pilar i världsklass.

Efter fyra omgångar så är det kanske föga överraskande att MVG toppar tabellen. Men tittar man på matcherna som han genomfört så är det faktiskt lite överraskande. Han har inte varit lika dominant som han brukar och haft en del tur på sin sida. I botten hittar vi Gurney som verkligen inte fått den start på säsongen han hade hoppats på. Han var inte med i ET1 i Belgien heller utan var hemma och tränade.

Kvällens matcher

Cross-Gurney

Som jag skrev så har Gurney verkligen inte börjat säsongen på bästa sätt. Däremot så såg man lite mer flyt i hans kast i förra veckans PL-omgång. Även om han till slut förlorade mot Smith med 7-5 så fanns det fragment som visade på att han kommer vara bättre framöver. Formkurvan börja nog jobba åt rätt håll härifrån. Som tur är för Gurney så möter han en annan spelare som inte heller fått det att stämma just nu. Cross har ännu större problem enligt mig. Hans release, alltså när han släpper pilen från handen, är otroligt ojämn. Han släpper både för tidigt och för sent. Framför allt det senare. Det gör att hans första pil går lågt och ibland snett. Blockerar därmed T20 och han tvingas gå ner på T19 i stället. Det gör att hans score är ganska medioker just nu och det blir inte så många 180s. Gurney däremot började hitta rätt med första pilen för att skapa utrymme för att kasta 180s. Han är dessutom i grunden en bättre 180-kastare än Cross som oftast överskattas på detta område. Matchen kan sluta hur som helst, även om jag gissar att Gurney tar sin första seger, men jag känner mig trygg med att Gurney kommer kasta fler 180s än Cross i kväll.

Spel. Cross-Gurney. Gurney f180. 2,45. 5/10.

Price-Durrant

Price är glödhet just nu. I helgen vann han ET1 efter att dominerat sina matcher från början till slut. Finalsiffrorna skrevs till 8-3 mot Smith. Price tappade bara 10 legs på fem matcher under hela helgen. Durrant var också i Belgien men åkte ut direkt mot Mervyn King. King som dock gjorde en makalös insats med 105 avg. Durrant har visat att han är en svår nöt att knäcka i PL och när dubblarna stämmer så är han livsfarlig. Jag tror att Price fortsätter på sitt segertåg men jag tycker att oddsen är lite väl pressade på seger när matchen även kan sluta oavgjort. Jag avstår spel här.

Aspinall-Wright

Det må komma en på pappret bättre match senare under kvällen, men denna match har jag riktigt höga förhoppningar på. Både Aspinall och Wright tycks kunna kasta 100+ avg utan att förta sig speciellt mycket just nu. Wright åkte ut i semifinal i ET1 mot Smith medan Aspinall åkte ut mot Duijvenbode trots att han hade ett avg på drygt 104. Wright behöver verkligen vinna för att klättra i PL-tabellen. Hittills har han bara mäktat med en seger och ligger därmed näst sist. Men jag är inte orolig för världsmästaren. Han kommer ta sina poäng. MEN. Jag tror inte han gör det ikväll. Aspinall kastar så pass bra nu att han mycket väl kan vinna denna match. Det borde vara hyfsat jämna odds här och får vi då 2,10 på Aspinall DNB så måste jag klicka.

Spel. Aspinall-Wright. Aspinall DNB. 2,10. 5/10.

Anderson-Humphries

Gary Anderson har lite kvar upp till sitt bästa jag, men för varje vecka ser det lite bättre ut och förra omgångens PL-dart så vann han över Cross med 7-5 med drygt 98 avg. Nu möter han veckans utmanare, Humphries som inte har formen just nu. Han åkte till ET1 och hoppades få några bra svar, men tyvärr blev det utklassning och förlust 6-1 där han bara mäktade med 83 avg. Humphries önskar man allt gott och han har krigat sig tillbaka från depression som såklart än idag gör sig påmind mellan varven. Men han var en av de första dartspelarna att gå ut och prata om mental ohälsa. Vid darttavlan är det dock kamp och så som Humphries kastar just nu så ska Gary Anderson kunna ta ytterligare en seger och avancera i tabellen.

Spel. Anderson-Humphries. Anderson. 1,80. 5/10.

Smith-MVG

Så avslutas kvällen med en riktig höjdare. Dessa två har haft några riktigt bra bataljer mellan sig de senaste åren. Smith har hittat formen och kastar jäkligt fint just nu. Finalen blev dock ytterligare ett fall och den mentala spärren lever kvar - Smith kan inte vinna titlar. Men ikväll slipper han jaga titlar. Nu ska han bara jaga hem poäng i tabellen. Smith och MVG möttes i ET1 i Belgien. Smith vann med 6-5. MVG kastar bra. Men inte så bra som vi sett honom göra och han säger själv att han inte fått det att stämma 100% med sina nya pilar hittills. Men det kommer så klart komma längre fram. Smith vann i helgen. Smith kastar riktigt bra just nu. Tempot kommer passa båda. Och jag räknar med en riktigt fin match. Jag tycker dessutom att MVG är för stor favorit här.

Spel. Smith-MVG. Smith DNB. 4,00. 5/10.

Det blir kvällens spel. Häng med på Twitter —> DoubleOne där kommer spel, analyser och jag diskuterar gärna dart med er.

Game on!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.