Torsdag! Äntligen dags för dart igen. Vi reser till Nottingham för att se dart i världsklass och andra omgången av PL-darten. Förra veckan i Aberdeen fick vi se några utropstecken både på och av scen. MVG-Wright blev en riktig höjdare och sen fick vi se en helt galen walk on av Henderson igen. Tyvärr så svek han på scen med några riktigt nervösa pilar.

Det blev lite grönt i spelboken och nu beger vi oss alltså vidare till omgång två där fokus framförallt ligger på en viss Fallon Sherrock även om kvällens bästa match bör och måste bli Gary Anderson - Peter Wright.

Men vi tar det i ordning.

Cross-Aspinall

Cross gick tillbaka till sina gamla pilar förra veckan och hittade någorlunda tillbaka igen. Han höll jämna steg med Price och matchen slutade 6-6. Ett 100 avg för Cross och i helgens PC-tävlingar gjorde han helt OK ifrån sig under första dagen då han hade ett avg mellan 95-100. Aspinall däremot… Ja, vad ska man säga om denne man. Jag har ju lyft fram honom som en framtida världsmästare och förra veckan vann han en skakig drabbning med Henderson. Då hade han 7000 skotska fans emot sig, men lyckades ändå vinna. I helgen däremot. Då vann han PC2 och hade en helt galen match mot Peter Wright där han skickade in en 9-darter och ett avg på 117! Aspinall har en otrolig formtopp just nu och jag tror det fina spelet fortsätter i kväll. Till oddsen som erbjuds tycker jag detta är ett riktigt, riktigt bra spel.

Cross-Aspinall. Aspinall. 2,37. 7/10.

Price-Smith

Smith gjorde ett bra Masters och det såg ut som att han började hitta rätt igen, men så sprang han på en nit direkt i inledningen av PL när Durrant plockade ner honom 7-3. Smith missade dubblar och Durrant straffade med några fina utgångar. Jag tror däremot att Smith kommer vara bättre i kväll. Tempot mot Durrant passade inte honom alls och han kom inte in i sin rytm. Price som själv behöver en bra rytm för att kunna prestera spelar snabbare och det kommer passa Smith utmärkt. Price fick som sagt oavgjort mot Cross, men han kan bättre än så. Han borde vinna denna match men jag tvekar trots allt till oddsen som erbjuds och avstår spel här.

Anderson-Wright

Skottland vs Skottland. Detta kan ju bara bli en bra match. Anderson som börjar hitta tillbaka till gammal god form. Det kändes konstigt att se honom i helgen när det var PC-tävlingar. Här Brukar inte Anderson vara med längre, men nu vill han verkligen ta alla chanser att komma tillbaka till gammal god form och han behöver matcher innanför västen. Och som han kastade. Han vann lördagens tävling och fyra av sju matcher med ett avg på 100+. Tillbaka på stora scenen i kväll mot världsmästaren Wright som för tillfället också kastar helt otroligt bra. Han lär inte byta de där pilarna i första taget. Då är han galen! Wright kunde och borde haft en 5-0-ledning mot MVG i första omgången av PL, men på något sätt så tappade han bort den matchen och förlorade 7-5. Han kastar däremot grymt just nu och detta borde bli en riktigt fajt hela vägen in över mållinjen. Men jag avstår spel här.

Durrant-Sherrock

Sherrock of Nottingham som hon numera kallas här. Likt Robin Hood ska hon behärska pilarna i kväll när hon är omgångens Challenger. Fantastiskt roligt. Hon missade att spela till sig ett tour-kort men har fått så många andra möjligheter att hennes kalender redan är fullbokad året ut. Hon har fått göra en del uppvisningsmatcher vilket proffsen gör och detta är goda möjligheter till matchträning inför stor publik. För stor publik kommer det vara i kväll. Och typ alla kommer heja på Sherrock i denna match. Durrant får det tufft. Men med formen han har nu på sina dubblar borde han känna sig trygg. Han blandade och gav i helgens PC. Mest låga 90 avg kring sina matcher och i och med det är dubblarna som burit fram honom den senaste tiden borde Sherrock ändå få sina lägen. Hon borde vara först ner till dubbel i sina egna legs de flesta gångerna och därmed få chans att plocka legs. Jag tycker faktiskt det finns värde på Sherrock nu när oddsen rört på sig.

Spel. Durrant-Sherrock. Sherrock +3,5. 1,80. 5/10.

MVG-Gurney

MVG visade att de som tvivlade på hans form inför PL kunde vara lugna. Det var en märklig match han gjorde mot Wright. Han borde verkligen förlorat, men gjorde några makalösa utgångar och vann den matchen. Hans nya pilargick bättre i tavlan även om det inte var perfekt. Nu möter han Gurney som är den spelaren jag tycker har det mest kämpigt nu i PL-darten. Men han har ett bra facit mot MVG och dyker han upp på rätt humör så kan det bli match av detta även om jag tror att MVG sätter in stöten i rätt läge och avgör. Men jag avstår spel här också.

Det blir alltså två spel till kvällen. Häng med på Twitter och diskutera dart med mig.

Game on!

Alla rekar

Sherrock +3,5

Durrant-Sherrock

1.80
5.00 u
  • 4.00 u
    Resultat

Aspinall

Cross-Aspinall

2.37
7.00 u
  • -7.00 u
    Resultat

Ett inlägg av