Nattens lite hårdare bloggspel satt som förväntat utan några större svårigheter då Atletico Tucuman avfärdade The Strongest med 3-0. Riktigt gött att bloggen levererade igen efter att streaken på 6 gröna spel tagit stopp i det nästsenaste inlägget. Sydamerika fortsätter även idag att bjuda på ett matigt spelutbud och jag personligen väljer att bjuda på ytterligare ett lite hårdare spel för andra dagen på raken. 

Cruzeiro - Universidad de Chile - Copa Libertadores

Avspark: Fredag 27 April 00:15

Ikväll kl 00:15 i Belo Horizonte möts två storklubbar som befinner sig i liknande situationer i det avseendet att de började säsongen starkt men vars form blivit sämre och sämre ju närmare vi kommit denna match. På ena sidan har Cruzeiro. Cruzeiro vann nyligen Campeonato Mineiro, regionsmästerskapet i Minas Gerais, efter att ha slagit rivalerna Atletico Mineiro i finalen men har nu radat upp tre matcher i rad utan en seger i Serie A och Copa Libertadores. De otåliga brasilianska fansen har redan börjat rikta kritik mot tränaren trots att 2 av dessa matcher spelats på bortaplan och att hemmaförlusten kom mot regerande Copa Libertadores-mästarna Gremio. I Copa Libertadores har Cruzeiro gjort det klart godkänt om vi ser till det spelet de visat på plan. Resultaten har däremot inte gått deras väg. Efter tre omgångar ligger man på en tredjeplats i gruppen med två oavgjorda och en förlust men det är då ingen jättepanik för brassarna som ändå har två hemmamatcher kvar.

Visst må Cruzeiros poängskörd varit lite väl dålig dem senaste veckorna men med lite mer flyt hade de kunnat se annorlunda ut. Vinsten i Mineiro är trots allt ett gott tecken för Cruzeiro vars stomme är efter många år fortsatt intakt. Truppen som helhet är en mycket kompetent sådan och jag är personligen väldigt svag för uruguayanen de Arrascaeta. Framförallt ligger Cruzeiros styrka i den tatiska delen och i skärpan framför mål, precis som övriga brasilianska lag är i förhållande till resterande lag från övriga länder på kontinenten.

Även La U började säsongen urstarkt bara för att se hur deras spel blivit sämre och sämre för var match som gått nu under dem senaste veckorna. De har tappat rejält i titelkampen mot serieledarna Universidad Catolica efter två raka ligaförluster och precis som Cruzeiro så kommer La U till denna match med 2 förluster och 1 oavgjord på sina tre senaste matcher. Först åkte man på pumpen rejält på hemmaplan i Superclasicot mot Colo Colo efter att ha varit klart underlägsna sina rivaler. Sedan spelade La U 0-0 hemma mot just Cruzeiro i en match där La U, vars styrka ligger i offensiven, knappt skapade några farligheter innan de slutligen åkte på storpisk i ligan mot nykomlingarna Union La Calera med hela 6-1. Låt gå att La U vilade en hel del spelare i den matchen, men i mål stod trots allt den nu snabbt åldrande och vanligtvis ordinarie Herrera. Givetvis sämsta möjliga uppladdning för Herrera. 

Precis som resultaten visat och som redan påtalat flertalet gånger så räcker de chilenska lagen sällan till i Copan, framförallt när motståndet kommer från Brasilien eller Argentina. La U har en väldigt fin trupp, framförallt offensivt med bl.a. Pinilla, Araos och Soteldo, men den är totalt felbalanserad. T.ex. så har man David Pizarro som ordinarie i det centrala mittfältet. En liten trollkarl med boll men han springer otroligt lite på plan och bidrar med nästan 0 defensivt jobb. I ett såpass framtungt lag, med offensiva ytterbackar och dessutom med ett 3-manna anfall är det nästan självmord att spela med Pizarro så pass långt ner på plan, i varje fall när vi snackar om högkvalitativt motstånd och inte ett korpengäng från den chilenska ligan. 

Cruzeiro MÅSTE i princip vinna denna match för att inte missa slutspelet. Skrev visserligen att det inte var "panik" i detta nu, men det är också för att jag räknar med att de gör sitt jobb ikväll på hemmaplan. En seger med två måls marginal skulle innebära att de går om La U på målskillnad och sätter sig i en ypperlig position inför dem två avslutande omgångarna, och ärligt talat så har jag svårt att se hur La Us skakiga nerver (förlorat flera gånger i avgörande lägen dem senaste säsongerna) och skakiga försvar ska orka stå emot Cruzeiro som dessutom kommer att lyfta sig ytterligare en nivå framför hemmafansen. Det skall också påpekas att La Us tränare Guillermo Hoyos är avstängd idag och får alltså inte vara med och hjälpa fram sina gubbar till ett bra resultat.

Mitt spel: Väljer att plocka ett spel som har ett lite lägre odds än det jag vanligtvis spelar på. Jag tror att hemmalaget kommer att "rise to the occasion" och visa vart skåpet ska stå redan från minut 1 och då ska inte La U, som är i sin sämsta form för i år, ha mycket att sätta emot. Cruzeiro -1 AH blir spelet och det tas med 4.5 U (1.5x flat) hos Unibet till 1.62 (Pinnacles 1.60 funkar med).

Alla rekar
Cruzeiro -1.00
2018-04-27 00:15
Cruzeiro - CF Universidad de Chile
4.50 u
2.79 u
Ett inlägg av
Gio Gio
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord