Hej på er!

Helgen blev inte den bästa och bloggspel uteblev. Dock är formen överlag väldigt god och har hållt i sig sedan mars. Bloggen däremot är i storform och vi siktar på sjunde vinstspelet i rad. I det här sena blogginlägg har jag ett kanonspel att bjuda på, ja trots att det har droppat en del sedan släpp. Marknaden kan dock inte bestämma sig riktigt och nuvarande odds är helt klart spelvärd. Så let's get into it!

Toronto - Chivas Guadalajara - Concachampions

Avspark: 18 April 02:15

Grand finale nr 1 i Nord- och Centralamerikas Champions League. Match ett spelas på BMO Field i Toronto och hemmalaget hoppas givetvis få med sig ett positivt resultat till den svåra returen.

Under dem senaste åren har mexikanska lag prenumererat på finalplatserna och så även på titlarna. Faktum är att inget MLS-lag har någonsin vunnit Concachampions och Toronto är redan nu unika i det avseendet att de är det försat MLS-laget som slår ut två mexikanska lag i dubbelmöten.

Torontos väg till finalen har varit allt annat en enkel. Man har slagit ut Colorado Rapids samt mexikanska storklubbarna Tigres och America, i den ordningen. De har i mitt tycke haft svårast möjliga lottning fram till finalen och har tagit sig an samtliga uppgifter med bravur. De har gjort hela 10 mål framåt och MLS succéduo Giovinco - Altidore levererar även på internationell mark. Just nämnda Giovinco och Jonathan Osorio ligger i skytteligaledning, kan de spinna vidare på dem fina resultaten så har de i mitt tycke goda möjligheter att bli det första MLS-laget i FIFA Club World Cup.

Mexikanska Chivas vann ligan så sent som för dryga ett år sen. Därefter har Chivas formkurva haft en stadig och nedåtgående lutning. Ifjol missade de slutspelet, dit dem 8 bästa av ligans totalt 18 lag kvalificerar sig till, efter en ytterst medioker säsong, något de alltså upprepat även i år. Den tidigare hyllade tränaren och forne storspelaren Matias Almeyda är nu kraftigt ifrågasatt, vilket inte är helt rättvist om ni frågar mig. Chivas trupp består av ENDAST mexikaner, lite som Athletic Bilbao i Spanien, vilket givetvis begränsar dem när det ska värvas in spelare. Nuvarande trupp är ok, men inte mer än så. Alan Pulido är spelaren som i mina ögon sticker ut i Chivas offensiv. Pulido flyttade 2016 tillbaka till Mexico trots att hans utlandskarriär hade gick riktigt bra med 5 mål på 5 starter i grekiska Olympiakos och är en spelare med matchvinnarkvalitéer. Formen är däremot inte helt på topp då han dragits med en del skador till och från den senaste säsongen och han har inför idag gått hela 7 raka matcher mållös.

Chivas väg till finalen har varit ganska krokig. På vägen har man slagit ut blåbärslaget Cibao, MLS-klubben Seattle Sounders (3-0, 0-1) samt New York Red Bull i semifinalen (1-0, 0-0). Finalplatsen var högst oförtjänt och Chivas var faktiskt totalt utspelade i returmötet men lyckades hålla nollan tack vare bra målvaktsspel och usel effektivitet från jänkarnas sida. Spelmässigt var de inte alls med och blev fullständigt överkörda, eller vad sägs om Expected Goals i dubbelmötet:

- NY: 2.87 xG on 25 shots - Chivas: 0.63 xG on 7 shots

Med tanke på hur pass överkörda Chivas ändå var på bortaplan så väntar jag mig en snarlik matchbild idag, men med den lilla skillnaden att Toronto har en GRYM offensiv som förr eller senare kommer att straffa Chivas om de tillåts komma i våg efter våg. Det blir inte heller lättare idag för mexarna då de dras med hela 4 avbräck. Målvakten Cota + försvararna Jair Pereira och Aris Fernandez är avstängda och offensiva Jesus Sanchez är skadad, SAMTLIGA ordinarie.

Mitt spel: Toronto -0.5 @ 1.76 blir spelet och det tas utan att tveka hos Pinnacle med 4.5U (1.5x flat).

Alla rekar
Toronto FC -0.50
2018-04-18 02:15
Toronto FC - Guadalajara Chivas
4.50 u
-4.50 u
Ett inlägg av
Gio Gio
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord