Speltips: Not this time Herediano

Tjääna!

Ny vecka och nya utmaningar. Efter en lugn spelhelg pga välbehövlig semester för min egen del så är det återigen dags att återuppta grinden. Denna vecka sparkar sydamerikas finaste turnering, Copa Libertadores, igång på riktigt med många fina gruppspelsmatcher + att Concachampions åttondelsfinaler skall avgöras. Förhoppningsvis blir det många fina prespel och mycket lajvande på nätterna. I detta inlägg kommer fokus att läggas på returmötet mellan Tigres och Herediano. Så let's get right in to it.

Tigres - Herediano - Concachampions

Avspark: Onsdag 28 februari 02:00

Returen på förra veckans bloggspel som resulterade i ett antiklimax. Antiklimax är väl en överdrift rent resultatmässigt (push) men med tanke på hur matchen utvecklades så kändes pushen som rena rånet. Men först ska vi gå in på djupet på hemmalaget.

Mexikanska Tigres är som bekant regerande mexikanska mästare. Tack vare stora ekonomiska muskler och med en liga vars dragningskraft blir starkare och starkare så har de lyckats värva in stora namn som ser Tigres som en långsiktig destination. Spelare som Gignac, Vargas, Guzman, Enner Valencia, Javier Aquino + en rad mexikanska landslagsspelare trivs bra i klubben och har varit den gula tröjan trogna ett par säsonger nu, vilket alltid är ett gott tecken. Taktiken är inpräntad i truppen som gärna har mycket boll och som sällan stressar upp sig i onödan. De litar helt enkelt på sin egna förmåga, och det med all rätt. Spelarna håller såpass hög kvalité att det inte krävs så många chanser för att få bollen i nät och deras taktiska skicklighet gör att matcher sällan glider dem ur händerna.

Därför var det ganska överraskande att de tappade sin 0-2 ledning på matchens 5 sista minuter, framförallt då det kändes som att de kunde styra matchen precis som dem ville. Klasskillnaden mellan dessa lag var tydlig på plan trots Costa Ricanernas hemmafördel.

I förra veckans inlägg ifrågasatte jag Costa Ricanska lagens kvalité. Tycker att de gått avsevärt ner i kvalité och nog stärktes det intrycket efter både Herediano och Saprissas (1-5 hemma mot America) insatser i Concachampions.

i det första mötet blev Tigres argentinske landslagsmålvakt Guzman, som vanligtvis är en mycket duktig målvakt, den stora syndabocken då han via två dåliga aktioner ensamt lyckades hålla dubbelmötet någorlunda vid liv. Idag blir det dock andra bullar och då Tigres har ett längre uppehåll till nästa ligamatch så har tränare Ferreti bra förutsättningar för att skicka ut en ganska ordinarie startelva. Det ska sägas att han vilade ett par nyckelspelare i Costa Rica men överlag så var det en stark elva som visade att skillnaden mellan dessa lag är stor. Är tämligen säker på att ingen spelate i Herediano hade ens platsat på Tigres bänk.

Mexikanerna har fallit på målsnöret ett par gånger i denna turnering och har således sett en kupong till VM för klubblag glida dem ur händerna. Chansen att få visa upp sig mot dem största klubbarna från dem olika kontinenterna är en rejäl morot för klubben som trots sina "misslyckanden" i Concachampions ansetts vara Nordamerikas finest.

Ikväll måste Herediano framåt pga bortamålsregeln vilket kommer att göra det tämligen enkelt för Tigres att rinna igenom, förutsatt att de vill spela ut och inte enbart luta sig tillbaka för att tråka sig vidare till nästa omgång. Går Tigres på åtminstone 70% så kommer detta att bli en tämligen enkel seger. Spelet blir Tigres -1.25 till 1.88 vilket jag lägger 1.5x flat insats på (4.5U).






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt