Calatans medlemsblogg

Formkurvorna förvirrar?

Skrapar man lite på ytan så har Trelleborg presterat betydligt bättre än vad tabell och formtabell anger. Samtidigt har inte Brommapojkarna varit fullt så överlägsna som samma tabeller visar. Tror att chansen för hemmaseger är något bättre än sannolikheten oddsen indikerar.

Trelleborg ser visserligen tämligen formsvaga ut med endast 5 poäng på de 5 senaste matcherna. Men då har man haft rejält med oflyt, speciellt de senaste tre matcherna. Nu senast mot Gefle vart det stryk hemma 0-1 trots att Trelleborg vann både avsluten med 14-6 och hörnorna med 7-2. Dessutom ett av avsluten i målställningen (av Islamovic). Matchen dessförinnan, borta mot Varberg, slutade mållöst men Trelleborg var närmast segern med 5-8 i avslut och 2-9 i hörnor. Matchen innan det föll man 1-0 borta mot GAIS trots 5-13 i avslut (varav ett i målställningen) och 5-10 i hörnor. Mycket stolpe ut de senaste matcherna vilket jag tycker återspeglar sig på ett för spel förmånligt sätt i formtabellen och lite väl mycket i oddset.

Brommapojkarna är serieledare och det klart formstarkaste laget i serien. Men skrapar man lite på ytan tycker jag formtabellen ger en lite väl friserad bild av verkligheten. Nu senast vann man hemma mot formsvaga GAIS med 3-2 men matchen var jämnare än Grimstapubliken hade önskat; 11-9 i avslut. Matchen dessförinnan klar 0-4-seger borta mot Helsingborg men statistiken var betydligt jämnare: 19-21 i avslut. Innan dess 1-0 hemma mot Degerfors men 15-10 i avslut och 3-4 i hörnor. Brommapojkarna har spelat 10 av sina 13 matcher hittills på konstgräs, inklusive 7 matcher hemma på Grimsta IP. Nu är det dags för bortamatch på naturgräs vilket förhoppningsvis inte talar till Brommapojkarnas fördel.

Dino Islamovic i Trelleborg har kommit till 36 avslut på 12 matcher vilket är tredje bäst i Superettan hittills denna säsong. Av dessa har 4 avslut träffat målställningen vilket är flest träträffar i serien. Dessutom är Islamovic den spelare i Trelleborg som skapat flest avslut de senaste 5 matcherna och är den enda spelare i hemmalaget som skapat avslut i samtliga 5 senaste matcherna. De 5 senaste matcherna har Islamovic kommit till 11 kvalificerade avslut (varav 2 i målställningen); 73% av avsluten har skapats i första halvlek. Så länge oddsen inte indikerar att Islamovic är den hetaste forwarden i hemmalaget med störst chans att göra mål idag ser jag visst värde i detta spel.

Sveriges bästa

Kända profiler