Speltips: Stoke är inte samma gamla tråkgäng längre

Tjena!

Lördagens bloggspel på Tottenham blev ingen succé. Spurs släppte in ett tidigt mål och hade sedan förtvivlat svårt att bryta ned ett relativt välorganiserat West Bromwich. Ingen av helgens övriga spel gav heller någon vidare utdelning så det är bara att bryta ihop och komma igen till en ny vecka som är fullspäckad med toppfotboll.

Vi har veckoomgång i Premiership med flera spännande matcher på menyn. Bland annat tar Stoke emot LiverpoolBritannia Stadium (eller vad de kallar den numera) i vad som kan bli en sevärd match. Stoke är inte samma gamla tråkgäng som för ett par år sedan utan har tvärtom blivit ett av de mer underhållande mittenlagen att se på i Premiership. Mark Hughes har implementerat en rätt så offensivt balanserad 3-4-3-formation som vi inte har varit vana att se Stoke i tidigare. Målmässigt är Stoke det laget som gjort flest mål på den nedre halvan av tabellen. Föga förvånande har de också släppt in flest mål av alla lag tillsammans med West Ham, varför de ligger där de ligger i tabellen. Den expected goals-statistik jag har tillgång till indikerar att Stoke, förutom West Ham, även har släppt in flest förväntade mål vilket tyder på att det inte är otur och tillfälligheter som ligger bakom den bistra statistiken. Förvisso ska det sägas att Stoke har saknat en del spelare i backlinjen under hösten men även på slutet när de varit fulltaliga har det sett rejält svajigt ut med sex insläppta på de tre senaste mot mediokert motstånd.

Även Liverpool är ett lag som är framtungt i överkant och då kanske ni börjar ana vartåt det här spelet är på väg. Helgens toppmatch mot Chelsea var förvisso ingen uppvisning i fröjdande anfallsspel men det hade mer med matchens karaktär och Chelseas försiktiga inställning än något annat att göra. Dessförinnan mötte Liverpool som bekant Sevilla i Champions League där matchbilden var mer passande och således bjöd på en ordentligt målrik tillställning. Vad talar för att Stoke inte backar hem, ligger lågt och kompakt och försöker ”förstöra” matchbilden på onsdag? Inget går att säga med säkerhet så klart, men utifrån det Stoke visat den här hösten så har man inte haft någon sådan förmåga mot de andra topplagen. Tittar man på resultaten och matchbilderna mot de andra lagen så blev det 7-2 i baken mot Manchester City, 4-0 förlust mot Chelsea och ett 2-2 resultat mot Manchester United. Enda matchen de lyckades var i början av säsongen mot Arsenal där de vann med 1-0 hemma i en match där bortalaget dock borde gjort både ett och två mål i den andra halvleken.

Förvisso är mållinan hög i den här matchen men så som den förväntade matchbilden ser ut och på det sättet båda de här lagen har sett ut på slutet så borde en målrik match ligga nära till hands. Liverpool vilade dessutom ett par av sina offensiva pjäser i helgen och de borde därmed få starta i den här matchen istället. Över 3,0 mål spelas till 2,00 hos SBOBet.

Lycka till vid rygg!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt