Speltips: Fint värde på Östersund som cupvinnare

Tjena!

Jag har ett riktigt fint långtidsspel att dela med mig av. Efter gruppspelsrundan i Svenska Cupen får man 9,00 på Östersund att vinna turneringen hos bet365, vilket är galet med tanke på lottningen de fick. Det är ingen hemlighet att jag gillar Östersund och deras possessionfotboll lite extra (har tagit dem som vinnare av Allsvenskan också), men oavsett vilka man håller på går det inte argumentera för det här oddset.

Östersund fick Superettan-laget Trelleborg i kvartsfinalen och eftersom de var en av de fyra bästa gruppsegrarna får de även spela matchen på hemmaplan. Normalt sett har Östersund en megachans att gå vidare från den här kvartsfinalen. Förutom att de är avsevärt mycket bättre än Trelleborg kvalitetsmässigt så passar även deras spelstil utmärkt mot den typen av motstånd som Trelleborg utgör. I de tidiga oddsen står Östersundseger runt 1,25 på de flesta sidor, vilket motsvarar ungefär 1,05-1,10 i odds att gå vidare från kvartsfinalen. Därefter kommer de få möta ett av de andra lagen från kvartsfinalerna vilka i nuläget utgörs av Göteborg, Norrköping, Häcken, AIK, Elfsborg och Brommapojkarna. Kvalitetsmässigt tycker jag endast det är AIK och Norrköping som är klart bättre än Östersund i det här gänget, medan Göteborg, Häcken och Elfsborg ungefär är på samma nivå i mina ögon (kanske inte riktigt, men nästan).

För att 9,00 ska vara ett korrekt odds så ska Östersund stå i ungefär 2,85 To Qualify i både semifinal och final, om vi antar 1,10 som ungefärligt TQ-odds i Trelleborgsmatchen. Det är alldeles för högt i mina ögon. Semifinallaget som jag helst inte vill ha för Östersund är AIK. I nuläget är de lottade att möta vinnarna av AIK och Häcken på bortaplan. AIK är rätt så fysiskt starka och har även en taktiskt skicklig tränare i Rikard Norling att sätta stopp för Östersunds spelstil. Dessutom spelar de på riktigt gräs vilket så klart inte är optimalt för ÖFK. Som tur är har AIK alltså en tuff lottning mot Häcken på bortaplan där det borde vara runt 50/50 vem som går vidare där.

Östersund spelas som vinnare av Svenska Cupen till 9,00 hos Bet365.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt