Betta på OS - Olympiska sommarspelen 2020

Tokyo 2020 OS generic
EM-festen i fotboll, ett år försenad, börjar klinga av och det är dags för nästa försenade idrottsfest: OS i Tokyo. Här följer en genomgång av saker man bör ha i åtanke när man bettar på OS - både gällande individuella sporter och spelen som helhet.

Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1250 kr
9.3
Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter. Villkor, tidsbegränsningar & undantag tillämpas.
8.0
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
9.8
18+ år - Giltig för nya spelare med första insättning på minst 100 kr. Endast 1x omsättningskrav. stodlinjen.se - spelpaus.se - Spela ansvarsfullt.
100 kr riskfritt spel
8.0
18+ Regler och villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se
Få 100 kr gratisspel
9.6
18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här.

Långtidsspel inför och under sommar-OS

OS erbjuder en 16 dagar lång buffé av idrotter och det är ofta de stora nationerna som tar de flesta medaljerna. Det är också ett av de mest populära långtidsspelen. Den som har följt minst ett OS relativt nära vet att det går ganska kvickt för vissa nationer att rada upp guld. Ofta är USA storfavoriten till att ta flest guld i både sommar- och vinter-OS och oddsen talar därefter.

Men ha ett öga på OS-programmet. Även om det är en mängd idrotter som avgörs varje dag kan det vara värt att se var stornationerna (till exempel USA, Kina och Ryssland (eller "Russian Olympic Commitee" som dem benämns den här gången, efter tidigare års skandaler och tävlingsförbud) väntas göra bra ifrån sig. Det kräver sin research och i slutändan kan det vara ogjort arbete om det visar sig att de stora nationernas paradgrenar börjar direkt. Varför? Jo, om de stora nationerna inte radar upp guld från dag 1 kommer spelbolagens algoritmer kicka in och oddsen ticka upp.

Kika på prop-bets; Vem/vilka vinner guld i vissa sporter? Vem blir skytteligavinnare i fotbollen? Här är oddsen nästan alltid höga.

Samma sak gäller spel på individuella nationers guld- eller medaljtotaler, där gäller det dock ett över/underspel på hur nationerna klarar sig. Vissa bolag ställer nationer mot varandra när det gäller vem som tar flest gud/medaljer. Oddsen kan här vara ganska generösa och har du lite extra koll på ett lands stora medaljhopp är chansen stor att du hittar en edge någonstans.

När du ska spela på ovanstående är det en god idé att kika på hur länderna gjorde ifrån sig förra gången det begav sig. Hade man några unga lovande idrottare som gjorde hyfsade resultat? Var det någon som var nära guld/medalj och som är med i år igen? Hur är dennes form?

Välj dina idrotter - betta inte på allt!

Med tanke på att sommar-OS innehåller runt 30 olika idrotter är det omöjligt att veta allt om alla sporter. Att läsa på om alla idrotter går inte så välj ut ett fåtal idrotter som du är intresserad av och läs på om utövarna. Motsvarar oddsen vad experterna säger? Hur har det gått under tävlingarna tidigare under säsongen för just din maratonlöpare?

Till sommar-OS är de stora lagsporterna baseball, basket och fotboll intressanta för den vardagliga bettaren. Men även friidrotten brukar erbjuda fina marknader, inte minst herrarnas 100 meter. Att göra förarbetet är A och O.

Det man ska ha i åtanke när det gäller OS-fotbollen är att den turneringen är en U23-turnering där lagen får ha tre spelare som är över den åldern. Sverige har inte kvalat in till herrturneringen men damerna är med. I OS-handbollen finns vi såklart med på båda fronter!

Fem snabba om OS-betting

OS är inte som andra evenemang. Därför följer här fem snabba “kom ihåg”.

  • Hantera din rulle väl och leta odds på flera sidor.
  • Spela mer på sporter du känner till. Är du osäker, vänd dig till experter. Gör din research, ta hjälp av förbundens sidor.
  • Ha en budget och håll dig till den.
  • Spela rationellt. Lämna känslorna för din egen eller andra nationer utanför.

Att analysera de individuella idrotterna

Många individuella idrottare, som cyklister, friidrottare, boxare, brottare, simmare med flera tränar i cykler med målet att pricka formen inför världsmästerskap och olympiska spel. Ju tidigare du börjar göra din research desto bättre. Men titta på tidigare insatser under OS (2016, kanske till och med 2012) och VM. Hur har formen varit under tävlingarna kort dessförinnan och hur är formen i år?

För att höja din chans att vinna och få lite insikt i sporter du kanske är intresserad av men inte har full koll på kan sociala medier och bettingforum vara till hjälp.

Publikfritt - hur påverkar det?

Det finns de som presterar bäst när det är tyst. Det finns de som presterar bäst när det låter mycket runtomkring. Många elitidrottare tillhör den senare kategorin. Det finns forskning som visar att om man gör det man är välbekant och väl tränad framför en publik kan man prestera bättre än om man inte gör det. I år kommer ingen publik finnas på plats. Atleter som gör bra ifrån sig på träning (utan publik) kommer kanske prestera bättre än divorna som lever för publikens jubel...

Ha det i åtanke när ni tittar på odds för eventuella världsrekord och guldmedaljer i kanske framför allt friidrotten.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord