Din guide till Super Bowl 2024!

San Francisco 49ers - Kansas City Chiefs
Då var det äntligen dags för Super Bowl 2024! Den spännande finalen går av stapeln under natten till måndag 00:30 svensk tid. Det är den 58:e upplagan och scen för hela spektaklet är Allegiant Stadium, Las Vegas, Nevada, USA!

De regerande mästarna är Kansas City Chiefs som med andra ord har tagit sig till ytterligare en Super Bowl. Laget har skördat stora framgångar de senaste åren och vann även titeln 2019. Titelutmanare är San Francisco 49ers, senast de var i final var just 2019 års säsong när Chiefs stod för motståndet. Med andra ord lär 49ers vara redo för revansch!

Vad är Super Bowl?

Super Bowl är det årliga mästerskapsspelet för National Football League (NFL). Det är kulmen av ett slutspel där vinnarna av respektive conference final spelar Super Bowl.

När spelas Super Bowl?

Finalen spelas 12 februari 00:30 svensk tid (CET). Sändningen startar dock redan 23:30 med försnack och streamas på TV4 Play för oss i Sverige.

Vart spelas Super Bowl LVIII?

Årets upplaga av Super Bowl kommer att ta plats i Las Vegas, Nevada och spelas på Allegiant Stadium.

Vilka lag spelar finalen?

Efter mycket dramatik blev det tillslut Kansas City Chiefs och San Francisco 49ers som möter varandra i finalen.

Vad kostar en biljett?

Det har inte cirkulerat några priser i media likt tidigare år. Men förra året kostade en biljett mellan $6800 - $81 000.

Vem uppträder på Super Bowl 2024?

Det är alltid en av de största frågorna då omkring 150 miljoner människor brukar se finalen. I år är det Usher som står för halvtidsshowen och nationalsången sjungs av Reba McEntire.

Vilka är favoriter?

Det känns alltid så otroligt ovisst med en Super Bowl, men enligt spelbolagen är det San Francisco 49ers som är favoriter. Med tanke på vilken säsong de har i ryggen är det inte heller svårt att förstå. San Francisco 49ers var starkast i NFC-conference och slutade högst upp i tabellen efter att ha vunnit 12 av 17 matcher i grundserien.

Kansas City Chiefs vet dock allt för väl vad som krävs för att gå segrande ur en Super Bowl. Det här är smått galet deras fjärde Super Bowl på fem säsonger. De tidigare tre finalerna har slutat med två segrar och en förlust.

Hitta det bästa oddset!

Vägen till Super Bowl

San Francisco 49ers

49ers från San Francisco har seglat upp som NFC:s gyllene lag genom säsongen. Med Eagles svajande i slutskedet, såg 49ers väg till Super Bowl ut att vara spikrak. Laget lyser starkt utan klara svagheter, dock finns det små skuggor av tvivel här och där. En sådan skugga faller över Brock Purdy. Frågan är om han kan stå pall för trycket och leverera felfri fotboll när det verkligen gäller? Chiefs defensiva linje blir ett rejält test för honom, kanske det tuffaste sedan mötet med Baltimore Ravens i vecka 15, vilket inte direkt var hans stjärnstund. Sedan har vi 49ers förmåga att sätta press på motståndaren. Patrick Mahomes och hans förmåga att navigera under press (eller avsaknaden av den) på söndag kväll blir något att hålla ett öga på.

Efter att ha vunnit NFC West plockade de ner Green Bay Packers med 24-21 i divisional round vilket sedan följdes upp med en dramatisk seger mot Detroit Lions i Conference-finalen.

Kansas City Chiefs

Chiefs är inte främmande för Super Bowl-dramatiken, med sitt fjärde framträdande på fem säsonger och ett imponerande facit på 2-1 i de finaler de tidigare deltagit i. Trots att Mahomes kanske inte har levererat sin allra bästa säsong, håller han ändå en stadig plats i topp 5 bland quarterbacks. Det är dock Chiefs försvar som har stulit rampljuset, med en sekundär som effektivt har satt stopp för motståndarnas receivers. Denna taktik har visat sig frustrera motståndarnas quarterbacks, som även med gott om tid att passa, inte lyckas hitta sina mål. Flexibiliteten att lämna safeties i enkel täckning och samtidigt stärka försvarslinjen har varit en nyckelfaktor. Chiefs har visat att de är ett av de mest komplett balanserade lagen under Mahomes era.

Efter att ha vunnit AFC West plockades Buffalo Bills ner i divisional round med 27-23. Den segern följdes upp med att besegra Baltimore Ravens med 17-10 i Conference-finalen, en match där Chiefs defensiv verkligen imponerade.

Speltips

Super Bowl är framförallt känt för alla de olika typer av specialspel som kan spelas. Det gäller allt från klassiska spelarspecialer (props) till spel på halvtidsshowen eller om det blir krona/klave vid slantsligningen bland mycket annat. Jag har ett par spel som jag gillar mycket inför årets final!

Bägge spelen plockas hos Coolbet. Har du inte redan ett konto är det ett ypperligt tillfälle att passa på att ta del av deras välkomstbonus!

Ta del av välkomstbonusen!

Samuel Deebo Touchdown @ 2.38

Deebo Samuel står i rampljuset som det hetaste tipset för att nå ändzonen, med ett frestande odds på 2.38 hos Coolbet. Det har förvisso varit måltorka i tre matcher, men han har inte sett helt frisk ut därför ser chansen för en comeback stark ut, särskilt med en extra veckas vila i bagaget. Samuel, känd för sin mångsidighet att leverera både i passningsspelet och på marken, har innan sin dipp noterat 11 touchdowns på 13 matcher. Med Shanahans skickliga speluppbyggnad, där Samuel ofta är i fokus, finns det alla anledningar att vänta sig att han kommer att få flera lägen att nå målzonen igen. Chiefs försvar har visat sig skickliga på att hantera de mer traditionella mottagarna, men Samuels unika förmåga att utmana motståndarna både som mottagare och löpare ger 49ers ett ess i rockärmen.

Rashee Rice Ö 67.5 Receiving Yards @ 1.91

Rashee Rice har verkligen varit en nyckelspelare för Chiefs denna säsong och med fokus vanligtvis riktat mot Travis Kelce, har Rice etablerat sig som ett pålitligt alternativ för Mahomes. Den här nykomlingen på wide receiver-platsen har haft en imponerande första säsong i NFL, med nästan 1 000 yards redan under bältet. Med en historik av att ha överskridit denna gräns i 5 av de senaste 9 matcherna och konsekvent presterat med 45+ yards i dessa matcher, står det klart att Rice har varit en solid kraft i Chiefs offensiv. Mot 49ers förväntas Mahomes utnyttja korta passningar på det öppna fältet, vilket ger Rice möjligheter att utnyttja sin explosivitet mot ensamma försvarare. 49ers har haft utmaningar med att hantera explosiva mottagare och med Mahomes förmåga att hålla spelet levande, öppnas ytterligare möjligheter för Rice. Hans ihärdighet i att aldrig ge upp även i brutna spel, kombinerat med förmågan att hitta öppna ytor på fältet, gör honom till en farlig tillgång i Chiefs offensiva strategi.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 500 kr
9.7
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.3
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.