Din guide till NHL: Pacific Division

Stanley Cup Pacific
I årets genomgång av NHL har jag valt att dela upp guiden i fyra delar för att göra det mer lättöverskådligt. Den första delen ut är Pacific Division som inom kort följas upp av Atlantic, Central och Metropolitan Division.

Levande spel

2022-10-12 18:00
Calgary Flames vinner Pacific Division @ 3.50
2022-10-12 18:00
Calgary Flames vinner Stanley Cup @ 16.00
2022-10-12 18:00
Seattle Kraken nå slutspel: JA @ 4.60


Inför årets upplaga har jag tilldelat varje lag ett betyg baserat på varje lagdel. För att inte texten ska mala på för långt har jag sammanställt resultatet istället för att gå in på varje enskild spelare som utgör grunden för betyget. För att få fram det betyg som jag sammanställt använder jag mig av den modell som låg till grund för förra säsongens simuleringar. Jag skrev några rader om modellen förra året för den som vill läsa på lite mer.

När börjar och slutar NHL 2022/23?

NHL-säsongen startar i och med att Nashville Predators och San Jose Sharks drabbar samman i Tjeckien i ett dubbelmöte 7 och 8:e oktober. Grundserien avslutas med 15 matcher den 13 april, sedan är det dags för slutspel. Slutspelet är över när finalserien har avgjorts, vilket brukar vara klart i mitten av juni.

Hur fungerar det med divisioner och konferenser?

NHL består av två konferenser: Eastern Conference och Western Conference. I bägge konferenserna finns det i sin tur två divisioner. Atlantic och Metropolitan-divisionerna är i Eastern Conference medan Western Conference består av Central och Pacific-divisionerna. Varje division utgörs av 8 lag och således består varje konferens av 16 lag.

Från varje division är det topp tre lagen som går vidare direkt till slutspel. Men i varje konferens finns även två "wildcard"-platser att göra upp om. Wildcard-platserna tilldelas de två lag som har flest poäng i konferensen men inte tagit en direktplats. Det kan alltså bli att en division har 5 lag som får spela slutspel och den andra divisionen enbart 3 lag.

Var hittar jag de bästa oddsen på NHL?

De bästa oddsen hittas enkelt och smidigt här på 1x2.se. På odds-sidan för NHL hittar du samtliga odds inför säsongen och för enskilda matcher. På sajten finns även möjlighet att ta del av Sveriges bästa oddsbonusar.

Vilka är favoriter att vinna Stanley Cup 2023?

Enligt spelbolagen kliver förra årets Stanley Cup-mästare Colorado Avalanche in som favoriter även i år. Laget har en bra trupp och har bevisat vad de går för. Men jag är tror vi ser en överskattning och har hittat några lag jag tycker är undervärderade och tror kan utmana!

Vilka är favoriter att vinna Pacific Division?

Enligt spelbolagen är det mer eller mindre dött lopp mellan Calgary Flames och Edmonton Oilers om första platsen. Vegas Golden Knights och Los Angelens Kings skuggar de kanadensiska lagen tätt bakom. Nedan hittar ni min bedömning, där jag håller Calgary lite högre än de övriga.

Inför NHL 2022/23

Den här säsongen har det rörts om ordentlig i vissa lag och som alltid gäller det att försöka landa rätt i förhandsanalysen för att ge sig själv bra förutsättningar inför säsongen. Utmaningen är som alltid att förstå hur man ska värdera nya spelare in i lagen, föregående säsongs prestationer och mycket annat. Årets upplaga av NHL tycker jag ska bli riktigt spännande, känslan vid första anblick såväl som vid mer djuptgående grävande indikerar att ligan är jämnare än på mycket länge. Flera av de givna topplagen förra säsongen har delvis urholkats och lagen underifrån kryper sig närmare.

OBS - Målvaktsbetyget

Innan vi hoppar in på min ranking av lagen vill jag adressera något som är värt att ta i beaktning när man tar del av betygen i texten nedan. Målvakter är notoriskt svåra att komma rätt på och tillskillnad från backar och forwards är det bara en målvakt på isen och en på bänken. Kort och gott är målvaktsbetyget bara baserad på två individer. Det kan upplevas som missvisande att två spelare utgör en tredjedel av grunden för totalbetyget och det är delvis sant så ta det i beaktning. Målvakter är dock en del av laget och jag ville skicka med min bedömning även av den lagdelen.

1. Calgary Flames

Det har stuvats om en hel del i Calgary Flames inför årets upplaga av NHL. Tongivande spelare så som Matthew Tkachuk, Johnny Gaudreau och Sean Monahan har försvunnit, men in har det kommit ett gäng spelare av så hög kvalitet att Calgary förtjänar förstaplatsen i rankingen av Pacific Division.

Det krävs rejält med kvalitet för att kompensera bortfallet av den nyss nämnda trion men jag tycker Calgary Flames har lyckats med det och lite till. Anslutit till truppen har bland annat Nazem Kadri, Jonathan Huberdeau, MacKenzie Weegar och Sony Milano gjort. Framförallt Huberdeau och Kadri sticker ut och kommer från två imponerande säsonger. Huberdeau med smått galna 115 poäng på 80 matcher i Florida Panthers matchades enbart av just Johnny Gaudreau samt Connor McDavid som slog de bägge på fingrarna med sina 123 poäng. Nazem Kadri kommer från sin bästa säsong någonsin i karriären, 87 poäng på 71 matcher i grundserien med Colorado Avalanche och en Stanley Cup-buckla på det. Inga dåliga ersättare med andra ord. Att Calgary dessutom får in en offensivt skicklig back i MacKenzie Weegar i sina bästa år skadar såklart inte heller.

Backuppsättningen som Calgary Flames ställer upp med inför årets säsong är kanske ligans bästa. Tack vara att Weegar anslutit har Erik Gudbranson fått flytta på sig, vilket var lagets svaga länk bland backarna. Det är en ruskigt bra backsammansättning som kommer göra entre på isen i premiären. Den defensiva skickligheten såg vi prov på redan förra säsongen när laget tillsammans med Markström stundtals var omöjliga att få hål på. När den nu stärks upp av Weegar som dessutom kan bidra offensivt då är Calgary på riktigt en kandidat till Stanley Cup!

Kvar i målet hittar vi fortfarande Jacob Markström som var en av fjolårets stora giganter i NHL. Med en räddningsprocent på 92,2 över 63 matcher och nio hållna nollor under säsongen behöver inte Flames oroa sig över målvaktssituationen så länge Markström håller sig hel. Allt som allt ser laget väldigt komplett ut från toppforwards nedåt i kedjorna såväl som backar och målvakt. Trots tappet av klubbikonerna har Calgary Flames rekryterat väl och jag ser dem som laget att slå i Pacific Division.

Betyg: Calgary Flames

Betygsskala 1-5

 • Målvakter: 3,5
 • Backar: 5
 • Forwards: 4
 • Totalbetyg: 12,5

2. Edmonton Oilers

Förra säsongen var en viktig sådan för Edmonton Oilers, efter många år av misslyckanden tog sig tillslut Oilers inte bara till slutspel utan även förbi första rundan. Det var nära att bli respass mot Los Angeles Kings, men laget höll undan och vann den sjunde och avgörande matchen. I kvartsfinalen ställdes laget mot rivalen Calgary Flames i “slaget om Alberta”, även där gick Edmonton segrande innan de i semifinalen blev smärtsamt påminda om de defensiva bristerna när de blev svepta av Colorado Avalanche. Allt som allt var det trots uttåget mot Colorado en mycket lyckad säsong för det kanadensiska laget.

Som alltid när Edmonton kommer på tal är det svårt att inte tala om elefanten i rummet, att nästan allt kretsar kring Connor McDavid och Leon Draisaitl. En sanning med viss modifikation men laget är och förblir även denna säsong ett av historiens mest obalanserade hockeylag. McDavid och Draisaitl stod för 99 av lagets 290 mål i grundserien, över en tredjedel av lagets mål gjordes alltså mellan de två spelarna. Inför säsongen har dock Edmonton lyckats stärka upp truppen bakom de två superstjärnorna. Bland annat har Mattias Janmark anslutit från Vegas Golden Knights och i målet hittar vi nu Torontos förra målvakt, Jack Campbell. Veteranmålvakten Mike Smith som har vaktat Oilerskassen de senaste tre åren ser ut att missa hela säsongen på grund av skada. Chicagolegendaren Duncan Keith som gjorde förra säsongen i Edmonton har lagt skridskorna på hyllan och istället kan vi komma att få se Philip Broberg ta plats i truppen.

Laget har inte gjort några stora förändringar men Campbell in istället för Mike Smith bör vara en förbättring. Edmonton ska absolut kunna blanda sig i toppstriden även den här säsongen. Jag tycker dock likt tidigare år inte om den obalans som råder även om skickligheten hos McDavid och Draisaitl ofta kompenserar för de defensiva luckor som uppstår. Oilers är offensivt så pass bra att de kommer skölja över de svagare lagen och plocka gott om poäng i grundserien. Jag tror bara inte att det räcker när laget når ett eventuellt slutspel, då blir den defensiva otillräcklighet återigen lagets fall.

Betyg: Edmonton Oilers

Betygsskala 1-5

 • Målvakter: 3
 • Backar: 3
 • Forwards: 4,5
 • Totalbetyg: 10,5

3. Vegas Golden Knights

Det blev verkligen ingen rolig säsong för Vegas Golden Knights senast, klubben drogs med skadebekymmer på nyckelspelare och laget gick inte att känna igen på isen. Resultatet blev en fjärdeplats i divisionen och missat slutspel. Inför i år finns det redan några namn på skadelistan, bland annat Robin Lehner som missar hela säsongen på grund av en höftskada som måste opereras. Saknas kommer även Shea Weber och Nolan Patrick göra under hela 2022/23-säsongen.

Det har försvunnit några spelare sedan förra säsongen. Det tyngsta tappet är framförallt i den just nu skadade Max Pacioretty som dragit till Carolina Hurricanes. Även Dadonov och Janmark har försvunnit, inga stjärnspelare, men breddspelare som inte har kunnat ersättas. Veteranen Phil Kessel har anslutit från Arizona Coyotes, han må inte ha levererat som under sina glansdagar i Pittsburgh de senaste åren, men å andra sidan är det få spelare som har glänst i Arizona de senaste säsongerna. Trots det skrapade han ändå ihop 52 poäng på 82 matcher förra säsongen och nu i betydligt trevligare sällskap kanske vi kan komma att få se en återupplivad Kessel på isen. Tappet av Pacioretty är otroligt tungt för Vegas men Kessel som ersättare lindrar åtminstone smällen något, om än bara lindrigt.

Tar vi en kika bland övriga forwards är det gott om kvalitet med spelare som Mark Stone, Jack Eichel, Jonathan Marchessault, William Karlsson, Reilly Smith och inte minst Chandler Stephenson som kommer från en genombrottssäsong. Bland backarna har det inte skett några förändringar, det är samma gäng som var tilltänkta förra säsongen som startar även denna säsong. Backsidan är trots en knackig säsong i ryggen fortfarande en av ligans starkaste. Spelare som Alex Pietrangelo, Shea Theodore, Alex Martinez, Nicolas Hauge och Zach Whitecloud håller en hög nivå och lär vara revanschsugna efter fiaskot i fjol.

Det kanske största frågetecknet är om Vegas klarar av att hantera Robin Lehners frånvaro. I mål har laget Logan Thompson, Laurent Brossoit och nytillkomna Adin Hill att välja på. Ingen av dem kan anses vara i klass med Lehner. Thompson kommer åtminstone från en bra fjolårssäsong där den unga målvakten tog stora kliv framåt och jag tror han kommer äga förstaspaden i år. Det är oavsett en nedgradering från Lehner men Thompson visade fina tendenser och skulle han fortsätta den uppåtgående trenden bör inte Vegas få några större bekymmer. Allt som allt är det ett svagare Vegas vi kommer se i år, men då ska vi inte glömma att laget var en av favoriterna till Stanley Cup-bucklan förra säsongen. Det är farligt att underskatta Golden Knights, här finns det fortfarande kvalitet nog att vara med och utmana om slutspel och mer därtill. Men laget har en nedåtgående trend, skadebenägna spelare och en osäker målvaktssituation. Potentialen finns där, nu återstår att se om de kan lyfta sig den här säsongen och åter vara den urkraft på isen som vi har lärt känna dem som.

Betyg: Vegas Golden Knights

Betygsskala 1-5

 • Målvakter: 2,5
 • Backar: 4
 • Forwards: 3,5
 • Totalbetyg: 10

4. Los Angeles Kings

Los Angeles Kings kommer från en fin säsong där laget nådde slutspel och sånär tog sig förbi Edmonton Oilers i första rundan men föll i sjunde och avgörande matchen. Laget har inte varit allt för aktiva på spelarmarknaden men en spelare har plockats in och det är inte vem som helst, Kevin Fiala har anslutit till Los Angeles! Den 26-årige schweizaren kommer från sin bästa säsong någonsin med 33 mål och 52 assist i grundserien för Minnesota Wild. Kort och gott en högkvalitativ rekrytering av Kings som den här säsongen kommer sakna en av klubbens stora ikoner, Dustin Brown, som valt att lägga skridskorna på hyllan.

Kings var en positiv överraskning förra säsongen och inför i år har förväntningarna ökat. På papper mönstrar Los Angeles inget dåligt lag. Kings har sin styrka i det kollektiva även om Anze Kopitar lär älska att kunna få servera mackor till Kevin Fiala den här säsongen. Laget är i mångt och mycket ett “gnuggargäng” som är skickliga på att nöta ner motståndet. Det saknas inte talang men lotten faller sällan på någon enskild spelare att vinna matcherna.

Med mer eller mindre samma gäng som förra året och med förstärkningen av Fiala får Kings anses ha goda möjligheter att återigen lösa en slutspelsplats. Jag upplever dock att marknaden är lite väl optimistiska till laget och även om jag genom åren har tyckt det funnits en viss underskattning av Kings är jag rädd att pendeln har svingat över. Bland speltipsen längre ner har jag tagit ett par spel där jag går emot Kings. Det finns inga uppenbara svagheter i någon lagdel, men kvaliteten på lagen omkring är så pass hög att jag tror Kings kan få svårt att återupprepa succén från i fjol.

Betyg: Los Angeles Kings

Betygsskala 1-5

 • Målvakter: 3,5
 • Backar: 3,5
 • Forwards: 3
 • Totalbetyg: 10

5. Vancouver Canucks

Laget jag aldrig blir riktigt klok på. Det saknas knappast talang i den här truppen, men de har haft problem med att få ut all individuell skicklighet i praktiken. Det har inte skett några drastiska förändringar inför årets säsong, laget är i stort detsamma med undantag för att framförallt Ilya Mikheyev har anslutit från Toronto Maple Leafs. Fortsättningsvis hittar vi Elias Pettersson, J.T. Miller, Brock Boeser, Conor Garland och Bo Horvat bland Canucks forwards. Det är inget dåligt gäng, men förra säsongen var en ny besvikelse, en femte plats i Pacific Division och återigen en säsong utan slutspel.

Förväntningarna på laget har efter slutspelet säsongen 2019/20 varit relativt höga då truppen med mycket talang har förutspås att ta ytterligare ett kliv. Istället är känslan att Canucks har haft svårt att hitta en hög lägsta nivå och prestationerna varierar å det grövsta. Backsidan är inte dålig men bakom Oliver Ekman-Larsson och Quinn Hughes är den för tunn och är Canucks svagaste lagdel. Istället har det många gånger varit Thatcher Demko i målet som har stått på huvudet och hållit Vancouver kvar i matcherna. Amerikanen har under de två senaste säsongerna hållit en hög nivå och matchats hårt. Han har gjort det bra men när defensiven inte håller måttet blir kravbilden på honom ibland för hög.

Det är svårt att placera Vancouver högre upp i rankingen inför säsongen med tanke på förra årets prestation. Det råder ingen tvekan att det finns talang nog för att nå slutspel men med en tveksam defensiv och oförmågan att få ut all potential i praktiken tror jag Vancouver kan komma att gå en ny besvikelse till mötes. Under Bruce Boudreau har laget dock lyft sig spelmässigt och det fanns positiva tendenser sedan han tog över som huvudtränare. I dagsläget är känslan att det är en slantsingling om Canucks når slutspel eller ej.

Betyg: Vancouver Canucks

Betygsskala 1-5

 • Målvakter: 3,5
 • Backar: 2,5
 • Forwards: 3
 • Totalbetyg: 9

6. Seattle Kraken

Här får jag plocka fram skämskudden, förväntningarna jag hade på det här laget förra säsongen var långt ifrån hur verkligheten utspelade sig. Seattle hade väldigt svårt att komma till sin rätt. Det jag trodde skulle vara lagets styrka, det kollektiva maskineriet jag såg framför mig var långt ifrån väloljat. Det fanns ljusglimtar, speciellt i spelet 5 mot 5 den andra halvan av säsongen där saker och ting började klaffa. Det är dock uppenbart att laget inte var redo för uppgiften som väntade dem. Nu är det en ny säsong och Kraken är av till synes god anledning lågt rankade av experter och spelbolag, problemet är att jag tror alla har fel.

Nu är det en ny säsong och Kraken är av till synes god anledning lågt rankade av experter och spelbolag, problemet är att jag tror alla har fel.

Till att börja med har Seattle haft en bra sommar, det har tillkommit flera högintressanta och etablerade namn. Dessutom kommer en av årets mest spännande rookies finns på isen för Seattle den här säsongen. Matty Beniers är förvisso blotta 19 år men hann med att prova spela i NHL redan förra säsongen, på 10 matcher gjorde draft-tvåan 3 mål och 6 assist, ett framtidsnamn att hålla ögonen på! Anslutit har även André Burakovsky och Oliver Bjorkstrand gjort. Svenske Burakovsky kommer från en fin säsong med Colorado Avalanche där han var en viktig del i vägen till Stanley Cup-vinsten efter en säsong med 61 poäng på 80 matcher i grundserien. Bjorkstrand har under flera säsonger varit en av Columbus Blue Jackets skarpskyttar och kommer närmast från 28 mål i grundserien. Bägge två blir mycket fina tillskott i en trupp som varit i behov av målgörare.

Lagets styrka ligger främst i en bred forwardsgrupp. Utöver nytillskotten har laget fortsatt kvar Jared McCann, Yanni Gourde, Jordan Eberle och Jaden Schwartz. Djupet i kedjorna är lagets styrka och kan Seattle få ordning på spelet den här säsongen bör de bli ett jobbigt lag att möta. I kassen är det fortsatt Philipp Grubauer som är förstemålvakt. Tysken har mycket att bevisa efter en katastrofal säsong med 88,9 i räddningsprocent och över 30 mål för mycket insläppta om man ska tro de underliggande siffrorna. Han har dock många säsonger i ryggen med fina resultat, skulle han dock inte studsa tillbaka faller lotten på Martin Jones att steppa upp. Målvakterna är i dagsläget lagets stora svaghet men Grubauer kan nästan omöjligt inte vara lika dålig som förra säsongen, så det bör finnas en uppsida inför i år.

Jag beskrev förra säsongen Seattle som ett “New York Islanders-light”, ett kollektiv lagbygge som inte kretsar kring några storstjärnor. Den delen av analysen har inte ändrats och jag tycker fortfarande att det osar underskattning av den här truppen. Med stabila värvningar, ett par spännande ynglingar in i truppen och förhoppningsvis en Grubauer som hittar tillbaka tycker jag att Seattle är undervärderade av marknaden. Jag har sänkt mina förväntningar i år men skulle inte bli chockad om många tas på sängen av det här laget. Seattle Kraken kommer jag hålla i handen även i år, för det här laget är betydligt bättre än vad de visade föregående säsong!

Betyg: Seattle Kraken

Betygsskala 1-5

 • Målvakter: 1,5
 • Backar: 2,5
 • Forwards: 3,5
 • Totalbetyg: 7,5

7. Anaheim Ducks

Anaheim Ducks överraskade positivt på mig förra säsongen och var faktiskt ett roligt lag att titta på! Laget var dessutom oväntat länge med och utmana om en slutspelsplats men föll tillslut igenom tabellen när verkligheten kom ikapp. Det är dock ett lag med framtiden för sig!

Anaheim har under flera säsonger varit synonymt med en ganska tråkig hockey, något Trevor Zegras och Troy Terry uppenbarligen har bestämt sig för att ändra på! Mellan sig löste de bägge spelarna 60 mål och 68 assist, vilket placerade dem obestritt på första och andra plats i den interna poängligan. Det finns även andra spännande unga talanger som fyller på underifrån, inte minst Jamie Drysdale. Den 20-årige backen bjöd på en bra rookiesäsong med sina 4 mål och 28 assist. Ett av årets mest spännande unga löften att hålla koll på blir den 19 år gamla Mason Mctavish som imponerat stort i JVM och nu gör sin rookiesäsong. För oss som följer NHL har det nog inte undgått någon att John Klingberg numera återfinns i Anaheim Ducks, ett välkommet tillskott med sin rutin och spelskicklighet. Anslutit till truppen har även Ryan Strome (Chicago Blackhawks) och Frank Vatrano (New York Rangers) gjort, vilket breddar truppen och öppnar upp för fler offensiva hot. Kvar i målet hittar vi fortfarande John Gibson och Anthony Stolarz, två bra målvakter där framförallt Gibson håller fortsatt hög klass i NHL.

Summa summarum är att Anaheim Ducks fortsätter sin ombyggnation och gör väldigt mycket rätt för stunden. Det lär dock dröja ytterligare någon säsong innan vi hittar dem högre upp i tabellen och på allvar ser dem utmana om slutspelsplatser på en kontinuerlig basis, även om Pacific-divisionen inte bjuder på det tuffaste motståndet.

Betyg: Anaheim Ducks

Betygsskala 1-5

 • Målvakter: 3,5
 • Backar: 1,5
 • Forwards: 2
 • Totalbetyg: 7

8. San Jose Sharks

Möjligen ett av ligans just nu svåraste lag att sätta fingret på. Under föregående säsong försvann bland annat Evander Kane till Edmonton Oilers och under sommaren blev backstjärnan Brent Burns trejdad till Carolina Hurricanes. Väl värt att nämna är även att den lettiska landslagsspelaren Rudolf Balcers försvunnit till Florida Panthers. Laget har fått in Nico Sturm och Oskar Lindblom. Visst det finns potential i Lindblom och Sturm är en stabil värvning men det ersätter knappast Burns och Balcers offensiva kapacitet. Det ska tilläggas att Sharks sitter på många dyra kontrakt som inte levererar i paritet med prislappen och laget som entrar isen den här säsongen är en sämre version av fjolårets San Jose Sharks.

Det positiva är att laget under slutet av förra säsongen adderade en stabil andremålvakt i Kaapo Kähkönen som ett bra komplement till James Reimer. För först gången på ett gäng säsonger tycker jag att San Jose inte bör ha problem med målvaktsspelet. Framför Reimer har som sagt Brent Burns försvunnit och lämnar nu bakom sig en av ligans tunnaste backsidor. Förvisso finner vi fortsättningsvis Erik Karlsson som efter en tung säsong 2020/21 studsade tillbaka och gjorde 35 poäng på 50 matcher förra säsongen, fortfarande en bra bit från fornstora dagar dock. Det är en tunn backuppsättning där den skadebenägna Erik Karlsson lär få dra ett tungt lass på blålinjen. Reimer och Kähkönen lär få mycket att göra även den här säsongen.

Sharks kommer få förlita sig på att Timo Meier, Tomas Hertl och Logan Couture ska fortsätta bära lagets offensiv. Det är hög kvalite på alla tre men det är i slutändan en för tunna forwardsgrupp bakom dem. Det vore på tiden att San Jose gjorde en total rebuild av laget, det vi ser just nu är något märkligt mellanting där laget bara gör mediokra eller dåliga trejds i väntan på bättre tider.

Betyg: San Jose Sharks

Betygsskala 1-5

 • Målvakter: 3
 • Backar: 1
 • Forwards: 1,5
 • Totalbetyg: 5,5

Speltips

Inom kort kommer även min guide för Atlantic, Central och Metropolitan Division! Håll som alltid utkik inne på hemsidan och varför inte följa min profil här på 1x2.se så får du notis varje gång jag släpper ett nytt speltips!

Calgary Flames

Trots de tunga tappen i Calgary tycker jag att laget har lyckats hitta fullgoda ersättare och dessutom stärkt upp en av ligans starkaste backuppsättningar ytterligare. Slutresultatet är ett offensivt såväl som defensivt mycket skickligt lag med en av ligans hetaste målvakter i Jacob Markström. Ingredienserna finns på plats för att vara med och utmana hela vägen fram till en final. Jag är enig med spelbolagen om att Calgary ska rankas som favoriter i divisionen, men jag är av uppfattningen att favoritskapet ska vara större än den nuvarande värdering vi ser.

Seattle Kraken

Jag står stadigt i min analys av att Kraken är undervärderade trots skeptiska röster. Förvisso fick jag bittert erfara att laget inte var så pass bra som jag trodde de skulle vara förra säsongen. Men med två bra värvningar samt talangfulla ynglingar som fyller på underifrån tycker jag det är direkt felaktigt att ranka laget sist i divisionen. Det återstår att se om jag får bära skämskudden även efter denna säsong, om nu bara Grubauer börjar rädda lite puckar tror jag Seattle kan överraska.

Los Angeles Kings

Jag har inget emot Kings överhuvudtaget, utan har ofta gillat att hålla laget i handen. Med Kevin Fiala in bredvid Anze Kopitar blir laget ännu mer slagkraftigt. Det finns inga uppenbara luckor i lagdelarna men en fin fjolårssäsong får mig att tycka att det råder en lite väl stor tilltro till laget. Utöver att Calgary och Edmonton får anses ha bättre chans på slutspel är även Vegas en stark kandidat att knipa en direktplats istället för Kings. Väldigt tätt bakom jagar även ett Vancouver som under ledning av Boudreau avslutade förra säsongen starkt. Vidgar vi perspektivet och tittar till Wild Card-platserna i Wester Conference tycker jag det känns vidöppet. Med ingången att laget är aningen övervärderat kommer jag ta ett par spel emot dem.

Långtidsspel inför NHL-säsongen 2022/2023

 • Calgary Flames vinner Pacific Division @ 3.50 hos Expekt 2U
 • Calgary Flames vinner Western Conference @ 8.00 hos Expekt 1U
 • Calgary Flames vinner Stanley Cup @ 16.00 hos Snabbare 0,5U
 • Seattle Kraken vidare till slutspel: JA @ 4.60 hos Expekt 1U
 • Seattle över 82.5 poäng @ 2.00 hos Expekt 1U
 • Los Angeles Kings under 96.5 poäng @ 1,90 hos Expekt 1U
 • Los Angeles Kings vidare till slutspel: NEJ @ 2.80 hos bet365 1U

Levande spel

2022-10-12 18:00
Calgary Flames vinner Pacific Division @ 3.50
2022-10-12 18:00
Calgary Flames vinner Stanley Cup @ 16.00
2022-10-12 18:00
Seattle Kraken nå slutspel: JA @ 4.60


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 500 kr
9.7
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.3
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.