Din guide till NHL: Metropolitan Division
Levande spel
Inför årets upplaga har jag även tilldelat varje lag ett betyg baserat på varje lagdel. För att inte texten ska mala på för långt har jag sammanställt resultatet istället för att gå in på varje enskild spelare som utgör grunden för betyget. För att få fram det betyg som jag sammanställt använder jag mig av den modell som låg till grund för förra säsongens simuleringar. Jag skrev några rader om modellen förra året för den som vill läsa på lite mer.
När börjar och slutar NHL 2022/23?
NHL-säsongen startar i och med att Nashville Predators och San Jose Sharks drabbar samman i Tjeckien i ett dubbelmöte 7 och 8:e oktober. Grundserien avslutas med 15 matcher den 13 april, sedan är det dags för slutspel. Slutspelet är över när finalserien har avgjorts, vilket brukar vara klart i mitten av juni.
Hur fungerar det med divisioner och konferenser?
NHL består av två konferenser: Eastern Conference och Western Conference. I bägge konferenserna finns det i sin tur två divisioner. Atlantic och Metropolitan-divisionerna är i Eastern Conference medan Western Conference består av Central och Pacific-divisionerna. Varje division utgörs av 8 lag och således består varje konferens av 16 lag.
Från varje division är det topp tre lagen som går vidare direkt till slutspel. Men i varje konferens finns även två "wildcard"-platser att göra upp om. Wildcard-platserna tilldelas de två lag som har flest poäng i konferensen men inte tagit en direktplats. Det kan alltså bli att en division har 5 lag som får spela slutspel och den andra divisionen enbart 3 lag.
Var hittar jag de bästa oddsen på NHL?
De bästa oddsen hittas enkelt och smidigt här på 1x2.se. På odds-sidan för NHL hittar du samtliga odds inför säsongen och för enskilda matcher. På sajten finns även möjlighet att ta del av Sveriges bästa oddsbonusar.
Vilka är favoriter att vinna Metropolitan Division?
Metropolitan är kanske den jämnaste divisonen av alla i NHL den här säsongen. Jag håller Carolina lite högre i kurs än de övriga men det är oerhört små marginaler som skiljer lagen åt. Jag skulle inte bli chockad om någon av de lägre rankade lagen blandar sig i toppstriden. Men Carolina Hurricanes får gälla som favoriter!
Inför NHL 2022/23
Den här säsongen har det rörts om ordentlig i vissa lag och som alltid gäller det att försöka landa rätt i förhandsanalysen för att ge sig själv bra förutsättningar inför säsongen. Utmaningen är som alltid att förstå hur man ska värdera nya spelare in i lagen, föregående säsongs prestationer och mycket annat. Årets upplaga av NHL tycker jag ska bli riktigt spännande, känslan vid första anblick såväl som vid mer djuptgående grävande indikerar att ligan är jämnare än på mycket länge. Flera av de givna topplagen förra säsongen har delvis urholkats och lagen underifrån kryper sig närmare.
OBS - Målvaktsbetyget
Innan vi hoppar in på min ranking av lagen vill jag adressera något som är värt att ta i beaktning när man tar del av betygen i texten nedan. Målvakter är notoriskt svåra att komma rätt på och tillskillnad från backar och forwards är det bara en målvakt på isen och en på bänken. Kort och gott är målvaktsbetyget bara baserad på två individer. Det kan upplevas som missvisande att två spelare utgör en tredjedel av grunden för totalbetyget och det är delvis sant så ta det i beaktning. Målvakter är dock en del av laget och jag ville skicka med min bedömning även av den lagdelen.
1. Carolina Hurricanes
Förra säsongens vinnare av Metropolitan, Carolina Hurricanes, hamnar högst upp på min ranking inför denna säsong. Laget skrapade ihop hela 116 poäng i grundserien, bara slagna av Colorado Avalanche och Florida Panthers.Väl i slutspelet gick Canes en tuff första runda mot Boston Bruins innan laget tillslut föll i en sjunde och avgörande match mot New York Rangers i kvartsfinalen.
Carolina har under ett par säsonger varit i ropet som en potentiell Stanley Cup-vinnare. Föregående säsong visade tydligt att laget var redo och slagkraftig nog att på riktigt ge sig in i den diskussionen på allvar. Truppen som ställs på isen den här säsongen ser dock lite annorlunda ut. Även om Carolina förtjänar att rankas som divisionens bästa lag är jag inte helt säker på att laget är bättre än förra säsongen. Bland de spelare som försvunnit hittar vi Tony DeAngelo, Nino Niederreiter, Vincent Trocheck och Max Domi. För att fylla luckorna har bland annat Max Pacioretty, Brent Burns och Ondrej Kase plockats in. Pacioretty som kommer från fyra säsonger i Vegas Golden Knights är en målspruta av rang. Problemet är att han kommer missa halva säsongen och beräknas vara tillbaka först i januari. Men när han gör entré kommer han tillföra mycket i offensiven. “Gubben” Burns har anslutit och kommer få fylla rollen som DeAngelo hade förra säsongen. Han har en lång karriär bakom sig och även om åldern börjar göra sig påmind levererar han fortfarande bra. Förra säsongen blev det 54 poäng på 82 matcher. Då ska man också komma ihåg att det var i San Jose Sharks, vilket inte varit någon tacksam omgivning de senaste säsongerna.
För övrigt är det fortsatt Sebastian Aho, Teuvo Teravainen och Andrei Svechnikov som leder det offensiva arbetet. Styrkan i Hurricanes ligger främst i en mycket solid defensiv och bra bredd i kedjorna. Fortsättningsvis kommer målet att vaktas av Frederik Andersen och andremålvakten Antti Raanta som bakom ett av ligans mest solida försvar storspelade långa stunder i fjol. Carolina är med andra ord väldigt svårforcerade. Som helhet tycker jag laget ser aningen tunnare ut den här säsongen, speciellt i Max Paciorettys frånvaro under säsongens första halva. Men i och med hans intåg i ett hårt jobbande Carolina med mycket talang tycker jag fortfarande att laget ska ha goda chanser och ses som en utmanare till Stanley Cup-bucklan!
Betygsskala 1-5
- Målvakter: 4,5
- Backar: 4
- Forwards: 4
- Totalbetyg: 12,5
2. Pittsburgh Penguins
Ny säsong och i vanlig ordning tippas Pittsburgh högt upp i tabellen, nu återstår det bara att se om laget kan ta sig förbi första rundan i slutspelet, det var ett tag sedan sist. För den som har tittat på NHL de senaste säsongerna kommer det inte vara några större överraskningar i Pittsburgh den här säsongen heller. När spelare som Sidney Crosby, Evgeni Malkin, Bryan Rust, Jake Guentzel och Kris Letang redan spelar i laget vill man ogärna blir överraskad ändå. Gubbarna blir knappast yngre och skadorna haglar i regel tätt, men herregud vad bra Crosby & Co. fortfarande är på hockey!
Under föregående säsong anslöt Rickard Rakell från Anaheim Ducks, det visade sig bli en lyckad värvning och svensken fick den nytändning han behövde. Med 4 mål och 13 assist på de 19 matcher han spelade i grundserien visade han att den nya omgivningen gjort honom gott. Pittsburgh har förmånen att ha mycket fina spetsspelare såväl som bra breddspelare i tredje och fjärdekedjan. Lagets stora akilleshäl har varit att spetsspelare som Crosby och Malkin varit skadebenägna. Styrkan har dock visat sig vara att spelarna bakom varit kapabla att fylla på och upprätthålla en bra nivå på spelet. Det råder ingen tvekan om att Pittsburgh har en bra bredd!
Backsidan har fått förstärkning, från Montreal Canadiens har Jeff Petry anslutit och kommer vara ett fint komplement till en redan solid backuppsättning. I målet hittar vi fortsättningsvis Tristan Jarry och Casey DeSmith. Jarry kommer från en fin fjolårssäsong och fick revanscherade sig efter en medioker insats 2020/21 där han blev ifrågasatt. Allt som allt ser Pittsburgh väldigt solida ut i alla lagdelar. Kan Crosby, Malkin och gubbarna hålla sig hela under merparten av säsongen har Penguins fortfarande en av ligans starkaste offensiver. Utan uppenbara brister i bygget finns ingredienserna för att nå längre än bara första rundan i ett sluspel!
Betygsskala 1-5
- Målvakter: 3,5
- Backar: 4
- Forwards: 4
- Totalbetyg: 11,5
3. Washington Capitals
Trots att Nicklas Bäckström ser ut att missa stora delar av säsongen är jag mer optimistisk till Washington Capitals än på länge. I förra årets upplaga av guiden argumenterade jag för att det börjar bli en för ålderstigen trupp för att laget ska orka fortsätta vara med i toppen av divisionen. Tji fick jag och Capitals gjorde en nya säsong med 100+ inspelade poäng. Det verkar inte spela någon roll hur gammal Alexander Ovechkin blir, han fortsätter att panga in mål säsong efter säsong. Förra säsongen prickade den nu 37 år gamla ryssen in 50 mål på 77 matcher i grundserien. Men anledningen till min optimism grundar sig inte bara i att Ovechkin inte verkar åldras, Capitals har gjort några fina värvningar under sommaren!
Washington är ett av lagen som har adderat mest kvalitet och bredd till sin trupp inför årets upplaga av NHL. Colorados förstemålvakt, Darcy Kuemper, har anslutit och tar över efter Vitek Vanecek som trejdades till New Jersey Devils. Kuemper var en av ligans bästa målvakter i fjol, en fin uppgradering för Capitals. Man har även tagit in ett flertal bra breddspelare. Från Chicago Blackhawks har Dylan Strome anslutit, som kommer från en fin säsong med 22 mål och 26 assist. Connor Brown som tidigare var i Ottawa Senators kommer platsa fint i en tredje kedja för Capitals och stärka upp djupet i forwardsgruppen. Vi kommer även få se mer svenskt i Washington den här säsongen. Erik Gustafsson som gjorde ett fint VM för Tre Kronor stärker även han upp Capitals den backsida den här säsongen. Det var några säsonger sedan Gustafsson var i ropet på allvar, men har tidigare i karriären visat prov på fina offensiva kvaliteter. Överlag håller Washingtons backar väldigt hög kvalitet. John Carlson är fortfarande en av ligans bästa backar på blålinjen och stod förra säsongen för 71 poäng på 78 matcher. Med backar som Dmitry Orlov och Nick Jensen bakom Carlson och nu även med Gustafsson tycker jag det här är Capitals kanske starkaste lagdel.
Med en trupp som egentligen bara har adderat mer kvalitet jämfört med förra säsongen tycker jag att Capitals ska ha chans att återigen blanda sig i toppstriden i divisionen. Det finns egentligen inga uppenbara luckor i laget. Det är bra djup i kedjorna, en fin backuppsättning och en av ligans bästa målvakter som vaktar buren. När det dessutom finns spetsspelare som Alexander Ovechkin och Evgeny Kuznetsov som leder vägen offensivt tycker jag Capitals underskattas en aning inför den här säsongen.
Betygsskala 1-5
- Målvakter: 3,5
- Backar: 4
- Forwards: 3,5
- Totalbetyg: 11
4. New York Rangers
Rangers stod för en fantastiskt fjolårssäsong när laget tog sig till slutspel och gick hela vägen till en semifinal. Längs vägen besegrades Pittsburgh Penguins och Carolina Hurricanes innan Tampa Bay Lightnings tillslut blev för svåra. Inför förra säsongen placerade jag New York-laget på en andra plats i Metropolitan Divisionen och det var flera som höjde på ögonbrynet. Inför den här säsongen har jag istället valt att ranka ner dem trots den fina fjolårssäsongen och jag blir inte förvånad om några återigen höjer på ögonbrynen när opinionen verkar ha svängt “pro Rangers”.
Till att börja med ska sägas att jag själv är ett New York Rangers-fan sedan många år tillbaka och är glad över den utveckling som skett de senaste åren. Rangers har blivit ett lag som på allvar kan vara med och utmana, det har vi redan bevittnat. Men trots den fina säsongen i ryggen tycker jag att det finns sprickor i fasaden. Om vi börjar bakifrån råder det ingen tvekan om att Rangers har förmånen att ha ligans just nu bästa målvakt, Igor Shesterkins siffror förra säsongen var utomjordiska. Ryssen hade en räddningsprocent på 93,5 och Goals Saved Above Expected på 52,7 mål i grundserien och slutspelet. Det betyder i enkelhet att en normalpresterande målvakt skulle ha släppt in ungefär 50 mål mer utifrån de skott som Shesterkin fick emot sig under säsongen. Det vittnar även om att han räddade Rangers i mer än en match förra säsongen. Backarna i Rangers tycker jag håller en bra nivå, mycket kretsar kring Adam Fox som främst bidrar i det offensiva från blålinjen. Ryan Lindgren, K´Andre Miller och Jacob Trouba fyller på fint bakom med mycket talang.
Där jag tycker att Rangers ser aningen tunna ut är i forwardsgruppen. Chris Kreider, Mika Zibanejad, Artemi Panarin och nytillkomna Vincent Trocheck håller alla en mycket hög nivå. Dessutom stod Kreider för en braksuccé till säsong när han i grundserien prickade in 52 mål. Rangers har med andra ord bra spetsspelare men efter att Andrew Copp, Frank Vatrano och Ryan Strome lämnat har det tunnats ur och djupet i kedjorna är inte lika bra som föregående säsong. Jag är övertygad om att Rangers kommer vara med och slåss högt upp även den här säsongen, men det vi ser nu är en överskattning till följd av en fjolårssäsong där allting klaffade. Även om Igor Shesterkin är världens just nu bästa målvakt är det att kräva väldigt mycket att han ska fortsätta hålla den utomjordiska nivå han presterade förra säsongen. När forwardsgruppen dessutom har tunnats ur tycker jag det finns anledning att vara mer skeptisk till lagets värdering den här säsongen. Sen finns det mycket talang i truppen och det fylls på underifrån med spelare som Vitali Kravtsov och Alexis Lafreniére som kan komma att fylla i de luckor jag tycker finns. Jag ser oavsett inget värde i att hålla New York Rangers i handen till nuvarande värdering och kommer ta ett par spel emot dem.
Betygsskala 1-5
- Målvakter: 5
- Backar: 3
- Forwards: 3
- Totalbetyg: 11
5. New York Islanders
Tillbaka för ytterligare en säsong utan att det egentligen har hänt någonting i truppen. Få lag i NHL rör om så lite i grytan som Islanders gör, det borde i teorin göra laget relativt lätta att placera inför säsongen men här har jag känslan att jag kan få fel. Förra säsongen var ett haveri för New York-laget, det började med fem veckors bortamatcher följt av COVID-19 problem och säsongen var nästan över innan den börjat. Tack vare en misslyckad säsong fick Barry Trotz lämna posten som huvudtränare och in klev istället Lane Lambert som varit Troz andreman. Med andra ord lär vi inte se ett nytt och spännande Islanders utan det kommer vara samma kollektivt präglade lag där alla jobbar för varandra och ser till att sätta defensiven. Islanders är ett mardrömslag att möta, de är experter på att få klockan att ticka utan avbrott och drar sällan på sig några utvisningar. Alla fyra kedjor ligger på rulle och nöter på tills motståndet begår ett misstag och plötsligt smäller det och de har kopplat greppet om matchen.
Föregående säsongs usla resultat påverkar givetvis modellens utlåtande om laget inför den här säsongen. Även spelbolagen har valt att ranka Islanders som femma i divisionen. Mitt dilemma är att Islanders är ett väl sammansvetsat lagbygge som sitter bra ihop, alla vet sin uppgift och i år bär de inte något tungt favoritskap på sina axlar. Laget är definitivt bättre än vad föregående säsong visade men samtidigt är frågan hur länge de kan fortsätta snurra på samma spelare utan att göra några förändringar. Vi vet att kapaciteten för slutspel finns där, men medan andra lag letar efter sätt att förstärka sina trupper gör Islanders nästan inga förändringar, något som kan vara både för godo och ondo.
Jag har en känsla av att Islanders kan komma att smyga sig med högt upp i tabellen och jag skulle inte bli förvånad om de på något vis löser en slutspelsplats. I mål har Islanders just nu en av ligans absolut vassaste målvakter i Ilya Sorokin som med sina 92,5 räddningsprocent enligt underliggande statistik skulle ha släppa in 21,6 mål fler än han faktiskt gjorde. Att Islanders dessutom har Semyon Varlamov att slänga in vid behov gör att de står stadigt med en av ligans bästa målvaktspar. När ett kollektivt hårt jobbande lagbygge som Islanders har målvakter i världsklass och rankas som femma i divisionen då kan man ana ugglor i mossen.
Betygsskala 1-5
- Målvakter: 5
- Backar: 3,5
- Forwards: 2
- Totalbetyg: 10,5
6. New Jersey Devils
En ny säsong i antågande och återigen ser laget på papper ut som en slagkraftigt sådan, men Devils har en förmåga att vara en oerhörd besvikelse. Likt föregående säsong ser truppen inte så pjåkigt ut, det finns flertalet namnkunniga spelare och med undantag för målvaktsposten bör det till synes inte finnas några direkta svagheter. Då ska sägas att jag tycker det finns uppsida i Mackenzie Blackwood som kommer från ett par kämpiga säsonger i målet. Skulle han steppa upp och hitta tillbaka till spelet i debutsäsongen kommer han komplettera Vitek Vanecek på ett förtjänstfullt sätt och Devils ha två målvakter att luta sig emot. Men just nu ser dock Vanecek ut att få dra ett tungt lass om inte Blackwood kan hitta ett trendbrott den här säsongen.
Om vi kikar på forwardsgruppen så har Devils fått förstärkning i bland annat Ondrej Palat som kommer från 10 säsongers spel i Tampa Bay Lightnings. Det blir intressant att se hur Palat kommer klara sig när han inte längre är i sällskap med Steven Stamkos, Nikita Kucherov eller Brayden Point. Men den 31 år gamla tjecken bör vara ett bra komplement med sitt riviga spel både offensivt och defensivt, något som hjälper Hughes och Hischier få mer ytor att jobba med. Förra säsongens kanske viktigaste spelare, Jesper Bratt, fick inget långtidskontrakt med New Jersey Devils utan fick “nöja” sig med ett ettårskontrakt värt 5,4 miljoner dollar. En chansning av Devils som kan komma att få betala betydligt mer om den unge svensken gör en lika fin säsong även i år. Vi kommer även få stifta mer bekantskap med två unga svenskar, Alexander Holtz och Fabian Zetterlund är fortfarande unga men det finns gott om talang i de bägge spelarna.
Devils kanske största styrka tycker jag likt förra säsongen att vi hittar bland backarna. Kvar är fortfarande Ryan Graves, Damon Severson och Dougie Hamilton, där den sistnämnda har en del att bevisa den här säsongen. Hamilton som signade ett monsterkontrakt förra året på 7 år värt 63 miljoner dollar gjorde många besviken med 30 poäng på 62 matcher. Det återstår att se om han kan studsa tillbaka till spelet han hade i Carolina Hurricanes eller om han helt enkelt fick mer draghjälp av Jaccob Slavin än vad många först verkar trott. Hur som helst får vi räkna Hamilton som en back av hög kvalitet och backuppsättningen som helhet ser bra ut. Vi får se om Devils kan överraska och för en gångs skull prestera i paritet med vad truppen på pappret ser ut att kunna göra, men just nu ser jag dem inte som ett slutspelslag.
Betygsskala 1-5
- Målvakter: 2
- Backar: 3,5
- Forwards: 3,5
- Totalbetyg: 9
7. Columbus Blue Jackets
Rubrikerna lät inte vänta på sig när det stod klart att ingen mindre än Johnny Gaudreau aka “Johnny Hockey” blivit trejdad till Columbus Blue Jackets från Calgary Flames. Den 29-årige amerikanske forwarden var en av fjolårets stora giganter, med 40 mål och 75 assist var det bara Connor McDavid som skrapade ihop fler poäng i grundserien. Att han nu ansluter till Columbus påverkar såklart lagets chanser i en positiv bemärkelse men är det tillräckligt?
Att Gaudreau anslutit är i min mening inte tillräckligt för att kompensera för de luckor truppen har i övrigt. Visst kommer det finns fart och fläkt när förstakedjan med Gaudreau, Jenner och Laine är på isen och visst kan gubben Voracek fortfarande lira hockey så ett skapligt powerplay bör Blue Jackets kunna mönstra. Men bakom de namnen och en stabil målvakt i Elvis Merzlikins ser det tunt ut. Men undantag för Zach Werenski och med en gnutta hopp i att Adam Boqvist och Vladislav Gavrikov ska ta ytterligare kliv är backsidan ett uppenbart problem. Columbus skulle behöva hitta åtminstone två stabila backar till för att jag ens ska överväga att ranka upp dem, och förmodligen är inte ens det tillräckligt.
Se fram emot ett småmysigt powerplay och säkerligen en mycket nöjd finländare i Patrik Laine som fått en rolig lekkamrat i Gaudreau, något slutspel har jag dock svårt att se nuvarande spelartrupp räcka till.
Betygsskala 1-5
- Målvakter: 2,5
- Backar: 1,5
- Forwards: 2
- Totalbetyg: 6
8. Philadelphia Flyers
Philadelphia befinner sig i limbo. Laget har oroväckande skador på nyckelspelare. Sean Couturier ser ut att missa hela säsongen och status på Ryan Ellis är högst oklar. I mars 2022 försvann en av klubbens stora ikoner, Claude Giroux till Ottawa och året innan försvann Jakub Voracek till Columbus Blue Jackets, bägge två kulturbärare i klubben. Vart vi har Philadelphia den här säsongen med skadeproblematik och kanske något av en identitetskris är högst oklart.
Laget som för någon säsong sedan bara hade en trupp med bra bredd och spets i forwardgruppen känns vid första anblick idag decimerade. Det finns fortsatt spelare som håller bra kvalitet som breddspelare i en tredje och fjärde kedja. Men när dessa spelare ser ut att behöva axla ansvaret i en första och andrakedja saknar Flyers den spets laget skulle behöva för att kunna hoppas utmana högre upp i tabellen. Den lagdel som trots Ryan Ellis frånvaro ser ut att stå sig hyfsat är backsidan. Här finner vi bland andra nyförvärvet Anthony DeAngelo, ett namn många säkert känner igen från sin stökiga tid i New York Rangers. Förra säsongen spelade powerplay-specialisten DeAngelo i Carolina Hurricanes där han mäktade med 51 poäng på 64 matcher. Han blir ett välkommet tillskott för ett till synes uddlöst Philadelphia Flyers, om han kan hålla sig på mattan. Han ser ut att få Ivan Provorov som backparskollega och bakom dem finner vi bland andra Travis Sanheim och Rasmus Ristolainen, någon rutin saknas med andra ord inte.
Det finns för mycket osäkerhet kring statusen på Flyers spelartrupp för att i dagsläget ge dem en mer framskjuten placering i en redan jämn och tuff division. Min bedömning är att Philadelphia har “sju svåra år” framför sig innan vi kan se det klassiska laget på allvar börja utmana om slutspelsplatser igen.
Betygsskala 1-5
- Målvakter: 1,5
- Backar: 3
- Forwards: 1,5
- Totalbetyg: 6
Speltips
Jag har redan släppt guiden till Pacific Divison och Central Division om du har missat det! Håll som alltid utkik inne på hemsidan och varför inte följa min profil här på 1x2.se så får du notis varje gång jag släpper ett nytt speltips! Inom kort dyker även den sista delen upp!
New York Rangers
Det är inte med någon glädje jag spelar emot mitt eget lag. Rangers har en ung och tallangull trupp tillsammans med ligans bästa målvakt. Jag finner det inte otroligt att laget löser en slutspelsplats. Men jag tycker inte att det går att bortse från att laget värderas upp för mycket av spelbolagen. Det är långt ifrån ett perfekt lagbygge och det finns brister. Skickligheten hos spetsspelarna kanske kompenserar tillräckligt men jag tycker det är att kräva för mycket av Shesterkin i målet att göra en lika utomjordisk prestation som föregående säsong.
New Yorks Islanders
Det vi såg från Islanders förra säsongen var en prestation som lämnade mycket att önska. Som jag redan avhandlat fick de en katastrofal start på säsongen som satte tonen. Det kollektiva lagbygget Islanders har kan mycket väl överraska i år, men någonsats är det samma gäng som inte fick det att stämma förra säsongen som ställer upp på isen även i år. Jag brukar i regel få ångra när jag går emot New York Islanders. Känslan är dock att tiden börjar rinna ut för ett lag som inte göra förändrningar i truppen och som har mycket att bevisa den här säsongen.
Washington Capitals
Kanske inte årets mest spännande spel, men Capials har haft ett fint fönster under sommaren och är i min bok ett slutspelslag den här säsongen. Nu återstår det att se om Bäackström hinner komma tillbaka i tid för att spela slutspel, om laget nu löser den uppgiften!
Långtidsspel inför NHL-säsongen 2022/2023
Levande spel
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Veckans bästa sportbonusar