EM-Guiden 2021

Äntligen sommar - äntligen EM - äntligen blågult på succéjakt!
Bildkälla: Petter Arvidson
EM-Guiden 2021

Fotbolls-EM 2021 på 1x2.se

Äntligen är det dags för UEFA Euro 2020! Eller 2021? Ingen verkar riktigt säker på vad som egentligen är det bästa sättet att referera till det på. Men det har blivit juni och Sverige har tagit sig till slutspel, så nu kör vi!

Här på 1x2.se har vi skapat en portal för Fotbolls-EM som främst är anpassad för smidighet. Du kan direkt se nästa match, bästa odds, speltips, grupptabeller, spelschema och tv-tider och så vidare, utan onödigt fluff. Textguiden tar vi här i stället.

Vi kommer förstås att bjuda på gratis speltips på Fotbolls-EM under hela mästerskapen, och bäst odds på Fotbolls-EM hittar du också hos oss.

Var tittar du? Hur ser grupperna ut? Var spelar vi? Vad finns det för långtidsspel? Allt det och mycket mer ska vi gå igenom nu!

När spelas EM-finalen 2021?

Vilka lag möter Sverige i Fotbolls-EM?

Var kan jag titta på Fotbolls-EM 2021?

Hur bettar jag på Fotbolls-EM?

Titta på EM

Vilken tv-kanal sänder EM 2021? Vi slipper dyra och krångliga konton för att kunna kolla - visst är det härligt? SVT och TV4 / C More har köpt rättigheterna gemensamt, så utbudet delas upp mellan de båda. Det är standardkanalerna SVT1, SVT2 och TV4 som gäller hela vägen, med undantag för sista gruppspelsdagen då matcherna spelas samtidigt och därför måste gå på två olika kanaler parallellt.

Kan jag streama Fotbolls-EM? Ja, för dig som kör via streaming är det förstås SVTPlay som sänder statens del av allt, medan C More kör andra delen. Under parallellmatcherna går de alternativa sändningarna på Kunskapskanalen respektive Sportkanalen.

Men det allra viktigaste är förstås vilket bolag som sänder Sveriges matcher. Där är det SVT som står för mötena mot Spanien och Slovakien, och TV4 som tar hand om Polen. Går Sverige vidare visas åttondelen i TV4, kvarten i SVT, och resten på TV4 igen.

Match Datum Kanal
Öppningsmatch 11 juni 21:00 TV4
Spanien - Sverige 14 juni 21:00 SVT
Sverige - Slovakien 18 juni 15:00 SVT
Sverige - Polen 23 juni 18:00 TV4
Final 11 juli 21:00 TV4

Grupper i Fotbolls-EM 2021

Det är sex stycken grupper i EM, A till F, och här ska vi guida oss igenom samtliga. Bland annat ska vi titta på:

 • Nyckelspelare
 • Oddsfavoriter
 • Spelschema & arenor

Gemensamt för samtliga grupper är att de två bästa lagen går till åttondelen, liksom även de fyra bästa grupptreorna. Det är ett system som körts i EM sedan förra gången det begav sig, och innan VM expanderade användes det där ända sedan 1986. På grund av detta är det väldigt vanskligt att säga på förhand vilka lag som kommer att gå till vilka slutspelsplatser, förutom då när det finns klara gruppfavoriter.

Sverige i Fotbolls-EM 2021

Det var en gång ett svenskt landslag som var jättebra på fotboll - åtminstone relativt sett. OS-guld 1948 och brons 1952. VM-brons 1950 och silver på hemmaplan 1958. Men sedan, när EM började spelas 1960, var den gyllene eran slut. Det dröjde tio år tills vi kvalade in till VM igen, och ända till 2000 innan vi av egen kraft tog oss till EM.

Räknat därifrån har dock Sverige ett enastående facit: sex av sex lyckade kval, om än bara en enda kvartsfinal att visa upp från det. Hur ligger vi egentligen till i år?

Alexander Isak & Dejan Kulusevski Foto: Bildbyrån / Joel Marklund

Det är idel trevlig läsning i listan för årets landskamper. Fem matcher, fem vinster. Vi behöver kanske inte nämna att motståndarna hetat Georgien, Kosovo, Estland, Finland och Armenien... eller att fyra matcher gått på hemmaplan... eller att bara Kosovo besegrats med mer än två mål.

Truppen

Truppen är faktiskt näst äldst i EM, men det är inte främst gamlingarna som ska göra jobbet - i alla fall inte sedan Zlatan tvingats stanna hemma skadad. Tvärtom heter våra två yngsta uttagna Dejan Kulusevski och Alexander Isak, spelar i Juventus och Real Sociedad, och spås en lysande framtid. Dejan har dock tvingats isolera sig med positivt covid-test - nu kan vi bara hoppas att han inte smittat någon annan.

Odds på Sverige i Fotbolls-EM 2021

Sverige vinner EM
501.000
Sverige vinner gruppen
7.000
Sverige slutar sist i gruppen
4.500
Alexander Isak vinner svenska skytteligan
0.000
Alexander Isak vinner hela EMs skytteliga
301.000

Talande är också att tre av de fyra äldsta spelarna är de enda i truppen som är hämtade från Allsvenskan. Erfarenheten huvudsakligen kommer från uttagna som kör i de mindre ligorna, medan ynglingarna oftare håller hus i större ligor. Vem som blir Sveriges skyttekung i EM? Här är det just Alexander Isak som förväntas göra flest, framför åldermannen Marcus Berg och Robin Quaison.

Janne Andersson lär garanterat ställa upp med fyra backar i en ganska rak linje. Stalltipset säger även fyra mittfältare, men vi vet att han kan tänka sig att skifta detaljerna lite där beroende på såväl startelva som motstånd. Mot Armenien kom det en ganska otippad 4-3-3 med Albin Ekdal som defensivt nav. Knäckfrågan är nog snarare om han kör med en eller två sexor i uppställningen, och om han varierar sig efter den förväntat svåraste första matchen mot Spanien.

Sveriges chanser

Kan Sverige vinna sin grupp? Ja, det är en bra fråga. Sverige möter tre lag i gruppspelet under Fotbolls-EM: Spanien, Polen och Slovakien. Spana gärna in våra odds på vinnare av Grupp E också.

Vi går igenom de tre motståndarlagen i vår guide till Grupp A, men den enkla sanningen är att Sverige har goda odds att gå vidare - men sämre på att vinna gruppen. Spanien är ju trots allt med.

Spanjorerna har dock precis tvingats in i en coronabubbla med individuella träningar efter att Sergio Busquets - kapten i Sergio Ramos frånvaro - testats positivt för sjukdomen. Det är förstås en katastrofuppvärmning, och även Polen har fått ett otrevligt problem på halsen efter att Arkadiusz Milik tvingats tacka nej sent på grund av skada.

Kommer Sverige att gå vidare från sin grupp? Vi tror förstås på ja! För pessimisten har vi även odds på att Sverige slutar sist i gruppen... men det spelar du väl inte på? Eller hur?

Så spelas Fotbolls-EM 2021

Det nya och omtvistade för året har varit UEFAs vilja att sprida ut mästerskapet på ett stort antal länder och arenor. Tanken var att maximera publiken... och såklart intäkterna för UEFA. Men det omöjliggjorde också totalt alla former av mästerskapsbubblor under pandemin, så till slut fick såväl 2020 års herr-EM som 2021 års dam-EM flytta på sig ett år.

Totalt ansökte 19 länder om att få arrangera, men sex stycken sorterades bort under urvalsprocessen och två till rök av pandemirelaterade skäl under året som gått. Tyvärr för svensk del var Friends Arena en av arrangörerna som inte gavs några matcher, till stor inhemsk indignation. I stället ser arenafördelningen ut som följer. (Alla arenor har gruppspelsmatcher som vi inte skriver ut.)

Stad Arena Matcher
Baku (Azerbajdzjan) Olympic Stadium Kvartsfinal
Köpenhamn (Danmark) Parken Åttondelar
London (England) Wembley Semis & final
München (Tyskland) Allianz Arena Kvartsfinal
Budapest (Ungern) Puskás Aréna Åttondelar
Rom (Italien) Stadio Olimpico Kvartsfinal
Amsterdam (Nederländerna) Amsterdam Arena Åttondelar
Bukarest (Rumänien) Arena Națională Åttondelar
Sankt Petersburg (Ryssland) Krestovsky Stadium Kvartsfinal
Glasgow (Skottland) Hampden Park Åttondelar
Sevilla (Spanien) La Cartuja Åttondelar

Länder som både kvalat in till turneringen och står som värd för någon match är också garanterade att få spela hemmamatcher på sin egen arena - två eller tre beroende på lottning. Det gäller:

 • Italien - 3
 • Danmark - 3
 • Ryssland - 2
 • Nederländerna - 3
 • England - 3
 • Skottland - 2
 • Spanien - 3
 • Tyskland - 3
 • Ungern - 2

Den enda arenan som planerar att ta in åskådare till sin fulla kapacitet är Puskás i Ungern. Alla andra tar minst 20% av sitt maximala ordinarie åskådartak, men exakt antal skiljer sig rätt kraftigt och kan komma att öka i takt med att Europa vaccineras vidare.

Spela på Fotbolls-EM 2021

Det finns oerhört mycket att spela på under EM. Här ska vi försöka reda ut lite vad som gäller.

Till att börja med behöver du förstås ett bettingkonto. På 1x2 har vi recensioner av alla seriösa namn i branchen, och även en filtrerbar guide över alla Sveriges oddsbonusar. För vissa sporter och ligor kan det vara svårt att hitta ett spelbolag som erbjuder rätt marknader, men med Fotbolls-EM kan du inte gå fel - det är så stort att alla bettingsidor har gott om odds på matcherna!

Det finns två saker du vill kolla på - EM-portalen 2021 och oddsportalen för Fotbolls-EM

Det fina med utbudet är att du kan spela på snart sagt vad du vill! Alla matcher finns i vårt system med massor av odds, och du kan klicka dig direkt vidare till vilken bookmaker som helst när du hittat det bästa oddset. Det finns två saker du vill kolla på - EM-portalen 2021 och oddsportalen för Fotbolls-EM.

I portalen har vi också enorma mängder outrights, alltså långtidsspel, på sådant som vinnare av EM, skyttekung, om Sverige vinner sin grupp och mycket annat.

Vilka går till slutspel i EM? Vem blir skyttekung i EM 2021? Här är några fler förslag att gotta sig med i det stora utbudet!

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Registrera dig
Jag har läst och accepterar vår
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Glömt lösenord