Systemförslag: Klubbfotbollen är tillbaka och bjuder på idel stormatcher från hela Europa!

Europatipset promo
Landslagsuppehållet är över, och för blågul del är det bara att glömma bort alltihop. Dessutom är ju Allsvenskan över, så även om det finns några kvalmatcher kvar att spela är det bara att blicka ned mot kontinenten framöver. Här sätter vi ihop en rejäl kupong med fina skrällchanser.

Klicka här för att rygga vårt Europatipssystem!

1. Tottenham - Aston Villa: 1X2

Spurs och Villa är med i toppen och slåss om CL-platser strax nedanför City, Pool och Arsenal - precis som alla förväntat sig? Nu kommer Tottenham från ett par helgalna matcher på raken, och är nog rätt glada över att ha fått ett landslagsuppehåll att samla om sig på. Men Aston Villa är tveklöst säsongens mest uppenbara mörka häst, och öser in mål gör de också. Så, nä - vi helar hellre än tar ställning, särskilt eftersom hemmalaget ser ut att bli överbetrodda.

2. Everton - Manchester United: 1X

Enkelt spel här, faktiskt: marknaden älskar United tydligen - så till den grad att det nästan vore korkat att kryssa för dem. Rent krasst skiljer faktiskt bara sju poäng dem emellan efter tolv omgångar, eftersom Everton fick en helsikes massa poängavdrag av förbundet för att de inte fuskade lika bra som City. Men lagen har samma målskillnad och den som sett båda spela har enkelt dragit slutsatserna att 1) Everton är bättre än resultaten antyder, och 2) United har en del problem att lösa.

3. Juventus - Inter: 2

Ettan mot tvåan möts, och vi får väl säga att det är de två stora titelkandidaterna nu när Milan och Napoli halkat lite efter rätt tidigt. Det är två väldigt täta försvar, men vi ser en stor skillnad i att - grovt generaliserat - Juve vinner sina matcher med 1-0 och Inter med 2-0. I praktiken är skillnaden mindre om vi ser till xG snarare än faktiska mål. Men lik förbannat är det en bra match att ta ställning i. Streckningen ser ut att gynna spel på bortalaget, och vi tar det som ett tecken från ovan. Den som inte vill ta ställning kan med fördel plita i alla rutor.

4. Roma - Udinese: 1X2

Just att plita i alla rutor ska vi definitivt göra här, om inte annat så för att Udinese springer sämst i hela ligan - de borde ligga två poäng bakom Roma, på åttonde plats. Det ser vi också på att laget faktiskt knappt förlorar, medan målskyttet går väldigt mycket stolpe ut - gärna bokstavligen. I skrivande stund är det 13 % streck på krysset och 4 % på bortaseger, att jämföra med odds på Svenska Spel motsvarande 25 % resp. 17 %. Även om det jämnar ut sig lite framåt matchstart är det riktig, riktig bjudvarning.

5. Empoli - Sassuolo: 12

Även Empoli har otur i målskyttet men de är så dåliga att det knappt hade haft någon betydelse ändå. Det är remarkabelt att de lyckats vinna tre matcher av tolv när de bara haft fem bollar i mål. Samtidigt ser Sassuolo ut att ha tappat sin lyster, och att spelfördelaren Matheus Henrique saknas i bakre centrala mitten är ett stort aber. Marknaden lär få svårt att ta ställning, men en sak vet vi: blir det bara 1-0 till något av lagen lär det bli ställningskrig, och särskilt Empoli kan definitivt bevaka saken i hamn efteråt. Så vi tar bort krysset och lämnar tvåan - som gärna får sitta, det vore bäst för kupongen.

6. Frosinone - Genoa: 1

Hawaii ligger strax söder om Rom, i alla fall av Frosinones hawaiifotboll att döma. Det är bara ett lag (Sassuolo, inte oväntat) som haft fler mål åt båda hållen den här säsongen... och Genoa är rätt glada i att såväl ge som ta, så inget talar för att det ska förändras. Men vi gillar ettan här. Frosinone städar gärna av lag med hemmaplansfördelen i hamn, Genoa funkar inte bra borta ens mot halvkasst motstånd - och dessutom får vi helt okej odds på det.

7. Cádiz - Real Madrid: 2

Någon gång måste vi få med en överdriven storfavorit också - tyvärr - och här väljer vi Real Madrid. Cádiz kämpar faktiskt på rätt bra, och Real går klart bättre än de borde (mycket tack vare en viss ung britt), men det är ändå så extrem klasskillnad här, och dessutom en typisk sådan match som mesta mestarna bara ska städa av utav bara farten.

8. Real Sociedad - Sevilla: 1X

Ingen har väl missat hur kasst det gått för Sevilla i år, men nu har de åtminstone gått från att förlora till att sikta på rekord i antal kryss. (Själv håller jag fortfarande Inters 3-12-0 från starten av 04/05 som höjdaren i kategorin.) Problemen här är mest relaterade till hur spelet sett ut för Real Sociedad. Klubben överpresterar, har svårt att synca sig runt spelschemat, och har ju inte ens vunnit hälften av sina matcher i år. Sevilla har jättegod chans att i alla fall knapra en pinne, och med högre budget i systemet hade vi gärna helat. Den riskbenägne kan med fördel t.ex. spela X2 i stället.

9. Real Betis - Las Palmas: 1X2

Även här ett omotiverat överbetrott hemmalag. Ja, Betis är bättre - men glödheta just uppflyttade lag som rör om i grytan har en tendens att falna först en bit in på säsongen, och Las Palmas gör ju precis det: rör om. Marknadsvärdet är drygt en fjärdedel av Real Betis, med bara en enda spelare som skulle ta sig in på hemmalagets topp sexton. Det är visserligen ett väldigt spännande namn, Máximo Perrone, som ser ut att kunna bli väldigt spännande för Argentina framöver... men han tillhör Manchester City och är här för att lira lite a-lagsboll en säsong innan en ny utvärdering görs. Och han är hur som helst inte tongivande här än. Oavsett Perrone går det inte att blunda för att Las Palmas har mycket bättre chans att göra något än vad såväl marknad som Betis tror. Vi helar, men är öppna för att tvåan t.ex. skulle kunna flyttas till Sevilla eller avstås.

10. Lyon - Lille: 2

Lyons urksäsong fortsätter, och rimligen borde man väl inte vara så här usla - men samtidigt är Lille faktiskt så här bra, och har också kapacitet att förbättra läget ytterligare. Att Lyon blev först i ligan med att byta tränare i år (Blanc till Grosso) båtade föga, och frågan är hur mycket tålamod de kommer att ha framöver i fall inte trenden vänder snabbt nu. Vi tror dock att det är en vettig spik för den här storleken på systemet, men hade gärna lagt till krysset också.

11. Nantes - Le Havre: X2

X2 i Frankrike blir det dock här, och motiveringen är främst matematisk: folk tror stenhårt på Nantes så till den grad att det vore galet att göra detsamma. Samtidigt har Le Havre ett tight försvar och Nantes läcker mer än något annat lag i hela Ligue 1. Det finns inte heller något jätteuppenbart i elvor eller på bänkar som skulle indikera något annat än att marknaden är way off här.

12. Heidenheim - Bochum: X2

Bara Deutschland kvar att avhandla för veckan, och det är väl för att vara ärlig inte årets två hetaste matcher. Varken Heidenheim eller Bochum har direkt gått som tåget heller, men för Bochums del ser det åtminstone ut att gå lite åt rätt håll. Förlusterna har dessutom kommit mot två lag som är genuint bra i år (Stuttgart och, surprise, Bayern München) samt två som folk har lite högre förväntningar på. Det är högst realistiskt att tro att Heidenheim fortsätter att förlora mot allt och alla, och vi blir inte alls förvånade om de bara är på en ettårssejour i högstadivisionen.

13. Hoffenheim - Mainz: 1X

Mainz har inte rosat någonting i år. Spelet ser inte förtroendeingivande ut alls, försvaret läcker ännu mer än det borde, och inte ens i säsongens enda vinst såg man ut som ett verkligt spännande lag. Så vi plockar bort bortasegern från sinnebilden rakt av. Men Hoffenheim har uppenbara luckor som kan utnyttjas och hittar inte stabiliten i sin klart högre högstanivå. Så visst kan det kan det råka bli ett kryss här - och det får vi nästan hoppas på, eftersom alla andra i hela Sverige tycks ha dragit samma slutsats om Mainz. Nä, de får vara glada om de tar med sig en poäng på den dryga biltimmen hem igen.

Kupongens bank! - Inter

Underbetrodda och supergiftiga - en farlig kombination!

Kupongens rensare! - Las Palmas

Kanarielaget gör succé efter tragglandet i segundan. Får de med sig ett resultat mot Betis blir vi av med många, många kuponger.

Klicka här för att rygga vårt Europatipssystem!

Systemförslag

1728 rader

1
1
X
2
2
1
X
3
2
4
1
X
2
5
1
2
6
1
7
2
8
1
X
9
1
X
2
10
2
11
X
2
12
X
2
13
1
X


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 500 kr
9.7
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.3
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.