Systemförslag: Europatipset söndag 4/6

Europatipset promo
Det är säsongsavslutningar runtom i Europa, så haka på när vi tittar till den sista riktigt europeiska kupongen före sommarlovet.

Klicka här för att rygga vårt Europatipssystem!

1. Elfsborg - Djurgården: 1

Mäktig seger senast för hemmalaget, när ligafavoriterna MFF sopades bort med 3-0. På andra kusten går också skapligt, och DIF ligger fyra. Med en lång säsong framöver kan mycket hända... men gör det så här? Stockholmarna har 6-0-0 på hemmaplan och är hysteriskt dåliga borta. Allra sämst är Degerfors, men efter det har DIF + AIK + Bajen samlat ihop totalt fyra poäng på 17 matcher. Knäckfrågan här är inte om Elfsborg ska fortsätta att vara favoriter, utan snarare hur streckningen kommer att ligga framåt matchdag. Är den inte för aggressiv kan det mycket väl röra sig om en bra spik.

2. AIK - Kalmar: 2

Ett AIK i kris tar emot ett Kalmar som är uppe och skuggar i toppen. Och AIK är favoriter. Hur hänger det här ihop?... Tja, säsongen är lång och för ingendera klubb gäller det helt att siffrorna på pränt matchar vad vi sett. Men sanningen är enkel: om inte AIK börjar göra mål så kommer de att få ställa sitt hopp till att andra lag är ännu sämre. Här är det förstås lockande att spela på Kalmar på ren princip, men det här är också med tanke på allt som hänt senast ett möte där precis allt kan hända. Längre ned i kupongen kommer det några riktigt helgalna matcher där man ogärna tar ställning, så då får det bli en spik här då.

3. Halmstad - Hammarby: 1X

Man ska inte stirra sig för blind på teckenhistorik, men visst är det frestande att konstatera att Halmstad - liksom Värnamo i nästa match - fortfarande inte spelat oavgjort, en tredjedel in i säsongen. Frånsett vinsten mot Häcken har hallänningarna konsekvent spelat utefter sin hackordning: bra mot på papperet sämre motstånd, inte bra när motsatsen gäller. Samtidigt hade Hammarby tveklöst hoppats på mer av det här året. Inte ser det ut att bli mer och mer ordning på skutan ju längre serien går heller, och som nämnts ovan är bortaplan och stockholmare en allmänt dålig kombination i år. Vi lutar åt ettan, även om hemmaoddset kan röra mycket på sig, lite med tanken att Halmstad förmodligen inte kommer att bli så groteskt felstreckade som en favoriter i den här pariteten gärna blir i Sverige.

4. Sirius - Värnamo: 1X2

Svårbedömd match mellan två kämpar som inte riktigt tävlar om bucklor, men som gör det bästa av vad de har. Stannar båda kvar i högstaligan efter säsongen är de nog inte missnöjda med det. Men då måste de båda hålla mer tätt. Att titta på tidigare statistik ger inte mycket, ej heller truppsituationen eller någon form av aktuella trender. Dessutom är det inga enorma avstånd, eller lag med inbördes historik att tala om. Är detta omgångens mest uppenbara helgardering? Ja, det är det nog.

5. Milan - Verona: X2

Streckningen här kan komma att variera grovt sista timmen, för förutsättningarna är enkla: Milan har inget att vinna på att ta poäng, medan Verona måste ta poäng för att hålla sig kvar i ligan. Klyschan om att motivation slår klass är tydliga, och även elvorna lär reflektera detta. Ska anrika Hellas Verona slippa Serie B? Ja, vi tror det. Det är ett hårt streck att plocka, dock, och skulle alla Storspelare verka göra detsamma sista timmen så avstå gå hellre åt andra hållet.

6. Roma - Spezia: 12

Ingen är argare den här veckan än José Mourinho. Strafförlusten mot ett Sevilla med cirka tusen vinster i Europa League tog hårt, mentalt och fysiskt, och frågan är verkligen om laget orkar ladda om mot ett Spezia som visserligen är löjligt mycket sämre - men som också är rejält piskade att ta poäng. De kan som sagt knappast förlita sig till att Milan gör jobbet. Samtidigt behöver Roma vinna för att vara säkra på att Juventus inte tar deras Europa League-plats nästa år. Här är det frestande att plocka bort hemmastreck helt. Åtminstone krysset kan lätt slopas. För vem skulle må bra av ett sådant?

7. Udinese - Juventus: 2

Mellanmjölksmatch och frågan är om den gamla damen bryr sig så värst mycket om i fall det blir Europa League eller Conference League, nu när poängtappet står fast. Hemmalaget i Udine lär knappast bry sig heller: tre raka förluster och långt, långt såväl uppåt som nedåt. Vi spikar Juventus enbart på att det är ett bättre lag som ändå har något litet att spela för. Men har du ett rejält system på g så hela gärna.

8. Atalanta - Monza: 1

I de två tidigare matcherna hade vi ett Roma som vi inte vet hur de står, och ett Juventus som vi inte vet om de bryr sig. Men även Atalanta har en Europa League-plats att förlora, och här vågar vi lova att det faktiskt är något som faktiskt värdesätts i Bergamo. Samtidigt har överraskningen från Monza parkerat klart i mitten och ska bara spela av säsongen. Detta bör bli en maktdemonstration och en drabbning som tydligt visar varför Atalanta fortfarande hör hemma i de finare europeiska sammanhangen, särskilt då med tanke på hur hatade milanesare och Berlusconi är i den delen av Lombardiet.

9. Real Madrid - Athletic Bilbao: 1

En ganska meh match. Bilbao lade ned sekunden Champions League-drömmen dog, känns det som. Senast lyckades de till och med förlora hemma mot ett Elche som är 16 poäng fårn att klara sig kvar i ligan. Hade de brytt sig om Conference League hade det redan märkts, men ärligt: dit kommer de inte. Det är inte som att Real bryr sig så värst heller men de har i alla fall en grundkvalitet och vill avsluta med att tacka hemmafansen för en lång säsong - och gärna passa på att hamna poängen ovanför Atléti. Det finns egentligen bara en anledning till att ta med Club Athletic, och det är att du rensar jävligt många kuponger på det valet. Men för ett mindre system - knappast.

10. Osasuna - Girona: 12

Ett av de mest spännande mötena på förhand: två lag som slåss om en Europa-plats, utan att ha vanan för det - vilket gör platsen attraktiv - och som absolu tinte har något som liknar form. Osasuna är bra hemma på riktigt (inte direkt oväntat när det gäller basker) och Girona är det absolut inte som gäster. Något kryss finns inte i planeringen, så frågan är då: ger man Girona någon chans alls eller går man helt på hemmaspelet? Vi tror att Girona kommer att bli rejält underspelat framåt matchdag, så har du råd - ta då med tvåan.

11. Valladolid - Getafe: 1X2

I botten av La Liga är två lag redan utslagna, men sedan slåss hela sex lag om att slippa den tredje nedflyttningsplatsen. Det är dessutom inga av dessa som möts i sista omgången, förutom här. Såväl Valladolid som Getafe har hittat lite panikform sista tiden, inte minst när hemmalaget slog Barcelona nyligen. Den här ligan tillämpar inbördes som utslagsregel, vilket gynnar Valladolid eftersom de annars hade haft överlägst sämst målskillnad. Getafe är nog rätt säkra också ändå, med tanke på att hela fyra lag måste ta sig förbi dem, och flera av dem vinna för att göra det. Här är två klubbar som höjt sig något sedan de fick nya tränare i april - men bara ena kan klara sig kvar. Och vi vill inte ta sida.

12. Braga - Porto: 1X2

Final i portugisiska cupen och det mellan ett Porto som bittert fick se Benfica vinna ligan, och ett Braga som parkerade rätt stabilt på kvalplatsen till Champions League. Båda hade problem att ta sig hit i semin, men Porto har ingen direkt ursäkt medan Braga var tvungna att sparka ned Benfica mot tio man. Som vanligt är det neutral plan på nationalarenan, så låt er inte luras av att Braga formellt spelar hemma. Oddsen är i skrivande stund ganska korrekt satta dessutom. Det är absolut läge att hela här om du har råd, och annars får du göra en bedömning av hur mycket du värderar högre sannolikhet kontra god skrällchans.

13. Genk - Royal Antwerp: 1X2

Sista omgången i belgiska ligan och tre lag slåss om titeln. Det är ett riktigt konstigt system de har där topp fyra efter ordinarie säsong spelar ett slutspel om ligavinsten med hälften av poängen i behåll. Med deras märkliga tiebreakers-regler gäller följande: om Antwerpen slutar på samma poäng som Union eller Genk så kommer Antwerpen först eftersom deras poäng avrundades nedåt inför play-off. Om Genk och Union SG slutar på samma poäng kommer Genk före i egenskap av bättre placering under ordinarie säsong. I praktiken innebär det attm vilket lag som helst kan vinna, men att Genk ligger rätt pyrt till eftersom de även måste förlita sig på andra resultat. Absolut ingen har någon aning om hur det här kommer att sluta. Så du kan antingen kasta pil på kupongen eller hela.

Kupongens bank! - Atalanta

Motivation slår klass men när både motivation och klass står på samma sida och dessutom har hemmaplan... ja, då blir det slarvsylta av gästerna.

Kupongens rensare! - Verona

Ett lag som måste ge allt och som kommer att vara groteskt understreckat? Jo, tjena. Den har vi sett förr.

Klicka här för att rygga vårt Europatipssystem!

Systemförslag

1296 rader

1
1
2
2
3
1
X
4
1
X
2
5
X
2
6
1
2
7
2
8
1
9
1
10
1
2
11
1
X
2
12
1
X
2
13
1
X
2


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.