Systemförslag: Europatipset 9/6 – Nations League all the way!

Europatipset promo
Nations League för hela slanten på Europatipsets veckobong. Fajter från både torsdag och fredag är i spel när bland annat Sverige tar sig an Serbien på Friends Arena. Skrällar finns att finna på flera håll och chansen på hög utdelning är således god. Välkomna!

Klicka här för att rygga vårt Europatipssystem!

1. Sverige - Serbien X2

Vi vet inte riktigt vart Sverige står i nuläget. Janne Andersson har en extremt skadedrabbad backlinje och det offensiva spelet är en bra bit ifrån färdigt. Kulusevski var tydligt inne på detta efter förlustmatchen mot Norge. Han är dessutom avstängd här. Gästerna har ingen Haaland att ståta med, men väl Milinkovic-Savic och Jovic. Nämnda serber, som har Mitrovic avstängd, lirkade in fyra baljor bakom Oblak i söndags och kommer sätta även Sverige på prov. Den överstreckade ettan är minst intressant, X2.

2. Norge - Slovenien 1

Baggarna fick en billig straff men segern var knappast orättvis efter 90 minuter. Solbakkens sällskap vänder hem till Ullevål med gott gry och när gruppens slagpåse, Slovenien, kommer på besök är en ny norsk seger ganska trolig. De tillresta har mycket lite att erbjuda framåt och ovan nämnda Oblak lämnar inte samma garanti som tidigare efter en riktigt svag klubblagssäsong. De rödblåa streckas hårt men går in som klara favoriter ändå. Ettan lämnas ensam på små system.

3. Portugal - Tjeckien 1X

Tjeckien imponerar. Trean mot Schweiz följdes sånär upp av ännu en seger mot Spanien senast. Silhavýs sällskap fick visserligen nöja sig med ett kryss till slut, men insatsen var mycket fin oavsett. Portugals facit ser likadant ut, fast i omvänd ordning. Der var mer hål än ost i det schweiziska försvaret i Lissabon senast och Ronaldo med vänner rann som en följd igenom gång på gång. Superatleten drämde dit en dopietta och assisterade även till ett mål. Får tjeckerna ordning på defensiven ligger en rensande bortapinne i korten, men inte mer än så. 1X.

4. Schweiz - Spanien 1X

Vad Schweiz förbundskapten Murat Yakin pysslade med mot Portugal låter vi vara osagt. Man kan bara konstatera att valet att vila Widmer, Freuler och Embolo inte föll väl ut. Laget kom snett in i matchen och blev stenhårt straffade. Mot ett Spanien utan spets ska det med det sagt kunna gå bättre för urmakarna. Luis Enriques röda manskap imponerar inte alls och bristen på kreativitet är påtaglig. När klockan klämtade mot Tjeckien räddades man av ett stopptidsmål från mittback Martínez, men tendenserna i stort är svaga. Den överstreckade tvåan lockar minst. 1X först.

5. Nordmakedonien - Georgien 1X2

Georgien har fått en flygande start på denna Nations League-samling. Nio mål på två matcher har givetvis genererat full pott. Det ska sägas att man inte stött på något supermotstånd och att Nordmakedonien blir den marigaste matchen hittills, men med givna insatser är det svårt att räkna bort Willy Sagnols vinkonnässörer. Värdarna slog som bekant ut Italien i VM-playoffet och med med Alioski och Bardhi i gott slag ska de gälla som favoriter i egen borg, men samtidigt sätter vi frågetecken för formen efter den svaga insatsen mot GIbraltar (1-0) senast. Femte raden fylls till bredden – alla tecken.

6. Grekland - Cypern 1

Grekland har fått önskad effekt av förbundskaptensbytet. Gus Poyet har tagit ett par blad från Otto Rehagels handbok från 2004 och lett fetaostfantasterna till två raka 1-0-segrar. Ett fint facit, som lär bli än finare när ett hittills helt mållöst Cypern kommer på besök. Ö-nationen är svaga i allmänhet och i synnerhet när det kommer till spel på annan ort. Sedan 2015 har cyprioterna gått segrande ur tre bortamatcher – mot Gibraltar, San Marino och Kazakstan. Ettan streckas stenhårt men singeln är likafullt given.

7. Kosovo - Nordirland 1

Lilleputtarna Kosovo och Nordirland gör upp i Pristina där en målsnål match väntas. Ingen vild gissning med tanke på vad de tillresta presterat, eller snarare inte presterat, framåt hittills. Efter två matcher gapar målkolumnen fortfarande tom, närmast noteras en 0-0-match mot Cypern. Kosovo, med fina killar som Muriqi och Berisha i främre led, ska kunna kliva på hyfsat ohotat här och således känns ettan som en given utgångspunkt.

8. Malta - Estland X

Kupongens på förhand kanske allra tråkigaste match hämtas från Malta. Gruppens tredje lag, San Marino, är förvisso utom tävlan vad gäller uselhet men i ärlighetens namn håller inte heller någon av dessa två nationer någon vidare klass. En förlust vore med det sagt förödande för fortsättningen och tillsammans med den offensiva brist på kvalité som råder i bägge läger tror vi på en avvaktande och låst tillställning. Spikkrysset är en första tanke.

9. Danmark - Kroatien 1

Dags för fredagsmys i goda (o-)vänners lag. Minklandet bjuder in Kroatien till kamp på andra sidan sundet och tar man tidigare tendenser i beaktande är det dansken som sitter i tydlig pole position. Hjulmands gäng har tagit full pott efter två gånger 2-1 mot Frankrike respektive Österrike – Kroatien har mött samma motståndare och bara plockat en poäng. Det brister både framåt och bakåt hos de schackrutiga, vars enda kasse kommit från elva meter, och som släppte in tre mål hemma mot nyss nämnda alpnation. Smörrebröderna visar fantastisk form och är en bra spik på Parken.

10. Österrike - Frankrike 1X2

Snigelätarna ska såklart inte myggas av, men visst har det mesta sett förskräckligt ut på senare tid. Utpressarkungen Benzemas intåg har, även om han tillsammans med Mbappé är den enda som visat någorlunda form i år, knappast höjt lagmoralen och det finns en liten smygkänsla av att fransoserna är på väg tillbaka mot att vara ett kraftigt underpresterande lag i förhållande till material. Mot Kroatien saknades bägge superstjärnor och om så blir fallet även här är det upp till Griezmann och Ben Yedder att leda linjen. Det skrämmer inte ett inspirerat Österrike som visat sig från sin absolut bästa sida efter Ragnicks intåg. Alla tecken och skrälljobb blir valet på Ernst-Happel-Stadion.

11. Albanien - Israel X

Så till skyddsrummens förlovade land, Albanien, där det går fyra man på en bunker. Det är förvisso av mindre nytta nu när ryssen av förklarliga skäl inte kommer till spel i B-divisionen Grupp 2, men icke desto mindre häpnadsväckande. Matchen mot Israel lär med det sagt bli mindre intressant. En jämn och målsnål tillställning ligger i korten när dessa kryssglada manskap, som båda delat på poängen mot Island, möts i Tirana. Gästerna saknar sin stora offensiva stjärna, Zahavi, medan albanerna i samklang med nationen i stort har sin styrka i defensiven. Spännande spikkryss.

12. Azerbajdzjan - Slovakien 1X

Den spelmässiga dominansen var stor mot Kazakstan men vad hjälper det när slovakerna skjuter blankt och förlorar med 0-1. I “The land of fire” går gästerna in som enorma favoriter sett till strecken, men ett nytt slovakiskt debacle ska inte uteslutas. Azerbajdzjan borta är en jobbig uppgift och man ska komma ihåg att värdnationen, i kölvattnet av Qarabags framfart i klubblagssammanhang, fått fram ett par ganska dugliga gubbar. Förra gången azererna spelade UNL höll de nollan i två av tre hemmafajter och det skulle således inte förvåna om Slovakiens impotenta offensiv får det jobbigt återigen. Prio på den understreckade vänstersidan.

13. Moldavien - Lettland 2

Sist och minst tar vi oss till Moldavien. Nations Leagues lägsta division sätts i spel och de som drar längsta strået i detta inbördes möte tar sig troligen vidare från en grupp som i övrigt innehåller Andorra och Liechtenstein. Lettland sitter i förarsätet efter två inledande segrar och mycket tyder på att de också är det bättre laget. I förra årets VM-kvalspel tog man bortapoäng av bland annat Norge, Turkiet och Montenegro. Moldavien tog i sin tur blott en poäng i samma kvalspel trots att de hade Färöarna i gruppen. Vi förlitar oss till ett något överstreckat Lettland. Tvåa.

Kupongens bank! - Danmark

Männen från Minklandet gör det mesta rätt. Laget håller hög kvalité över hela banan och hemma på Parken är de oerhört svåra att tas med. Bra etta mot ett överskattat Kroatien.

Dagens rensare! - Österrike

Österrike ser riktigt spännande ut under Ralf Rangnick. 3-0-segern mot Kroatien imponerade stort och även mot Danmark var en poäng nära. Frankrike är formsvaga och kan mycket väl få problem ånyo.

Klicka här för att rygga vårt Europatipssystem!

Systemförslag:

144 rader

1
X
2
2
1
3
1
X
4
1
X
5
1
X
2
6
1
7
1
8
X
9
1
10
1
X
11
X
12
1
X
2
13
2

1296 rader

1
X
2
2
1
X
3
1
X
4
1
X
2
5
1
X
2
6
1
7
1
8
1
X
9
1
10
1
X
2
11
X
12
1
X
2
13
2


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

800 kr tillbaka vid förlust
9.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.8
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.5
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

800 kr tillbaka vid förlust

eller 100% upp till 2500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.