Systemförslag: Europatipset 5/4 – 4,5 miljoner i jackpot!

Europatipset promo

Klicka här för att rygga vårt Europatipssystem!

1. Manchester City - Atlético Madrid 1

Stormöte på Etihad Stadium där två vitt skilda filosofier ställs mot varandra. Om mötet hade avgjorts i höstas hade det inte varit något snack, men formkurvorna har gått åt helt olika håll sedan dess och något helt givet avancemang ses inte längre för Man City. Simeones sällskap har stramat åt defensiven under våren och framåt ser Joao Félix äntligen ut som den miljardman han är. Med både Dias och Walker out i försvaret kan portugisen bli marig i kontringarna för männen från Manchester, som lär hålla mycket boll framför Atlétis straffområde. Matchbilden kommer passa spanjorerna och även om City är favoriter ska ett kryss inte uteslutas på större system.

2. Benfica - Liverpool 2

Benfica lyckades på något sätt baxa sig förbi Ajax i föregående omgång. Ett avancemang portugiserna knappast förtjänade sett till spelet och om Ajax hade varit bara en gnutta mindre ineffektiva hade de vunnit dubbelmötet med ett par mål. Mot Liverpool är Benfica med rätta rejält nederlagstippat ännu en gång och känslan är att blixten inte slår ner igen. Britterna är i sanslöst fint slag och offensivt har Klopp en uppsjö av alternativ som snarast erbjuder målgaranti. Bättre skrällar finns, tvåan spikas.

3. Millwall - Swansea 1

Champions League byts mot The Championship i och med Millwalls möte med Swansea. Värdföreningen undvek återigen förlust senast då de löste en poäng med mersmak borta mot topplaget Luton. Blott ett nederlag på de tio senaste är noterat vilket gör att de fortsatt bra häng på playoff. Det har inte Swansea. Walesarna är klara med en på det stora hela mycket svag säsong som kommer mynna ut i en placering på den nedre halvan, eller en mittenplats på sin höjd. Bortaspelet är normalt sett ingen stark gren och även om ettan streckas i högsta laget börjar vi i vänsterled.

4. Peterborough - Luton 1X2

Luton har överraskat stort denna säsong och har på intet sätt gjort sig oförtjänta av sin playoff-plats. Mot slutet har det dock gått lite grus i maskineriet och poängen senast hemma mot Millwall fick man till skänks av Cooper som bjöd Luton på ett självmål i matchminut 87. När procenten närmar sig 70 är det således läge att dra i handbromsen. Peterborough må ligga i botten, men kontraktskampen lever alltjämt i allra högsta grad och är det någonstans värdarna ska ta sina poäng är det på Weston Homes Stadium. 1X bör prioriteras, även om alla tecken föredras.

5. Preston - Blackpool 1

Vidare till en drabbning från Deepdale, i vilken Preston tar emot Blackpool i ett tvättäkta mittenmöte. I detta skede av säsongen innebär respektive mittenplacering att ingetdera gäng har något annat än heder och hemmafans att spela för. Det faktum att Preston presterar sin bästa fotboll i egen borg, med bara tre torsk under säsongen, och att Blackpool gör detsamma men är desto svagare borta spelar värdarna i händerna. The Lilywhites får favoritskapet till rimlig procent.

6. Reading - Stoke 1

Reading höll direktkonkurrenten Barnsley stången i lördags. Kvitteringen som Laurent tryckte in i den 82:a minuten kan mycket väl visa sig vara totalt avgörande när säsongen summeras. Det förutsätter förstås att laget gör jobbet även i den här typer av matcher, då ett färdigspelat Stoke står för motståndet. Det tror vi att värdarna, med klasspelare som Lucas Joao, gör. De tillresta har gjort det hyggligt framför de egna fansen där de inte vill lägga sig på rygg utan vidare, men på resande fot är facit fullständigt bedrövligt i närtid. Senaste bortasegern togs den 16:e januari mot bottenlaget Hull. Fördel Reading – ettan är ett intressant drag.

7. Sheffield United - QPR 1X

Sheffield United har halkat ur topp 6. Kapacitet att ta sig tillbaka finns i truppen men det kommer bli kamp in på målsnöret då bortaspelet håller för låg nivå. Hemmaspelet är däremot svåröverträffat – sju segrar, tre kryss och åtta hållna nollor är värdarnas facit på de tio senaste. Tufft för QPR som har samma playoff-plats i sikte och egentligen inte har råd förlora. Det gästande Londonlaget har förvisso kvalité i form av spelare som Dykes och och Austin, men här gäller de med rätta som underdogs. Längre än kryss går vi inte.

8. Bolton - Portsmouth 1

Ska det bli något playoff är det bara tre poäng som gäller för dessa båda lag. Bolton har precis som Portsmouth elva pinnar upp till Sunderland på sjätteplatsen. Jämnt så sett, men sett till spel och form är det fördel för värdföreningen. Elmanders gamla gäng har spelat en fin offensiv fotboll denna säsong och målmässigt placerar de sig bland tabellens allra bästa tack vare spelare som Bakayoko, Charles och framförallt Afolayan. Får trion träff lär gästerna, mållösa de senaste tre, få bekymmer. Ettan först.

9. Cambridge United - Wycombe X2

Över till i universitetsstaden där hemmahörande herrskap går in med två raka segrar trots ett ganska oinspirerande tabelläge. Senast besegrades Wycombes tabellkonkurrent Ipswich, men en placering någon annanstans än i tabellens mittrike är ändå inte att vänta när säsongen summeras. Wycombe har å andra sidan en playoff-plats i sikte och motivation lär knappast fattas för laget som hållit nollan intakt i fem av sina senaste sex matcher. Tvåan streckas hårt, men X2 får företräde.

10. Fleetwood - Lincoln 1

Fajt från Fleetwood där den lilla kustpärlans lag tar emot Lincoln på Highbury Stadium. En kritisk match för värdarna som behöver tre poäng för att hålla de absoluta bottenlagen bakom sig. Senast gjorde man jobbet i 3-1-segern mot Crewe Alexandra efter varsitt mål av de inför säsongen nya spelarna Macadam, Pilkington och Harrison. Gästande Lincoln vann också senast och säkrade därmed i praktiken nytt kontrakt i Charlton i lördags, kanske kan man vänta sig en liten baksmälla här. Ettan gillas.

11. Morecambe - Oxford United 12

Det svänger om Oxford som ofta går på offensiven. Kupongens andra universitetsbjässe har bombat in hela 74 mål denna säsong och med det är man bäst i klassen. Senast gick dock meste målman Matt Taylor med övriga mannar mållösa från matchen mot Plymouth (förlust 0-1) och tappade därmed poäng i playoff-kampen för andra matchen i följd. Morecambe ligger pyrt till i botten, men efter mäktiga 3-0 hemma mot Burton i helgen ska de understreckade värdarna inte skrivas av. Etta och tvåa tar plats från start.

12. Wigan - Accrington Stanley 1X2

Wigan har gjort en mycket fin säsong och bortsett en större kollaps under slutskedet ska en av de två direktplatserna till The Championship vara deras. På planen är det dock inte bara att ställa ut skorna, vilket den stora merparten av tipparna verka tycka. Ettan streckas så enormt hårt att det helt enkelt inte går att lägga alla ägg i hemmakorgen. Helgens hemmafajt mot Bolton slutade oavgjort och Accrington är ett mittenlag av liknande snitt – de körs inte bara över utan vidare. Till dessa hutlösa streck är helgarderingen en no-brainer.

13. AFC Wimbledon - Charlton 12

Knivig kamp i Wimbledon där hemmahörande herrskap är i stort poängbehov men i en ännu större formsvacka. Eller svacka och svacka, med 22(!) matcher utan seger i alla turneringar är det snarast en avgrund. Att Mark “Robbo” Robinson fick lämna sin post i dagarna möttes därför inte med någon större förvåning även om han fått uttalat stöd från ledningen bara någon dag tidigare. Mark Bowen, som lämnade Reading 2020, är ny in efter två år på savannen och det vette tusan om det är rätt väg. Kanske får man en kortsiktig effekt, kanske inte, men truppmässigt är det åtminstone relativt jämnt mellan dessa gäng. Ovisst, måla på!

Kupongens bank! - Liverpool

Klasskillnad väntas i Portugal där Benfica gör en dålig säsong. Både spel och form lämnar en del att önska och då ska Liverpool vara både en och två nivåer bättre. Solkar tvåa.

Dagens rensare! - Accrington Stanley

Strecken har hamnat rejält skevt i Wigan. Värdarna är visserligen ett topplag i alla League One-bemärkelser men när formen inte är på topp viftar man knappast bort ett mittenlag som Accrington Stanley utan vidare. X2 reas ut och måste med.

Klicka här för att rygga vårt Europatipssystem!

Systemförslag:

144 rader

1
1
2
2
3
1
4
1
X
2
5
1
6
1
7
1
X
8
1
9
X
2
10
1
11
1
2
12
1
X
2
13
1
2

1296 rader

1
1
X
2
2
3
1
4
1
X
2
5
1
6
1
7
1
X
2
8
1
X
9
X
2
10
1
11
1
2
12
1
X
2
13
1
X
2


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

800 kr tillbaka vid förlust
9.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.8
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.5
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

800 kr tillbaka vid förlust

eller 100% upp till 2500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.