Systemförslag: Europatipset 2/6 – landslagsfest!

Europatipset promo
Europatipset sträcker sig över två dagar och den röda tråden är tydlig. Det är landslagsspel för hela slanten – främst från Europa men också från USA. Gulo Gulo är först ut i en marig match mot Slovenien, häng med!

Klicka här för att rygga vårt Europatipssystem!

1. Slovenien - Sverige 1X

Dags för ännu en runda Nations League. Det känns i ärlighetens namn ganska avslaget, men när tävlingsnerven halvt verkar utebli finns det åtminstone utrymme för lite experiment. Janne har redan på förhand fimpat 4-4-2 och det ska bli intressant att se hur det faller ut. Några jätteförhoppningar har vi med det sagt inte i detta skede, speciellt inte då Nilsson Lindelöf fattas i mittförsvaret. Blågult har sett riktigt svaga ut på resande fot de senaste två åren, där blott en seger mot Kosovo noterats, och till rådande streck känns tvåan faktiskt ganska ointressant. Oblak och company får förtroendet istället. 1X.

2. Spanien - Portugal X

Över till den spanska solkusten där ett förmodat jämnt iberiskt derby väntar på Benito Villamarín. Varmt lär det också bli, men då trupperna – bortsett Portugals Joao Félix och Spaniens Pedri – är så gott som fulltaliga ska det inte vara några problem. En stjärnparad att vänta, och för spansk del innebär det att målgarantin Ansu Fati är tillbaka. Han går en match i matchen mot en ständigt rekordjagande Ronaldo men det skulle inte förvåna om både spelare och lag till slut tar ut varandra här. Krysset går först.

3. Tjeckien - Schweiz 2

Ett sedan länge VM-klart Schweiz underskattas hemma i stugorna. Alpnationen, som vann sin kvalgrupp före Italien, håller hög nivå över i stort sett hela banan där Xhaka, Shaqiri, Schär och Seferovic spetsar ett sammansvetsat kollektiv. Samtliga schweiziska stjärnor, sånär som på Zakaria, är tillgängliga denna samling och då förväntas ett Patrik Schick-löst Tjecken få bekymmer. Utan sin store offensive stjärna har värdarna inte mycket att komma med framåt, som syntes mot Sverige i våras. Urmakarna är bättre och får förtroendet.

4. Serbien - Norge 12

Resten av Sveriges Nations League-grupp ska synas när Serbien tar emot Haaland, Ödegaard och övriga baggar i Belgrad. Norrmännen missade VM då de inte riktigt kom upp i nivå, men när de nu får chans bygga om och bygga rätt är potentialen enorm. Serbien förväntas vara spelförande men kommer få se upp när den oefterhärmlige Big Braut ligger på rulle. Jag håller detta som ett ganska öppet möte. Den överstreckade ettan får sällskap från start – gubbe!

5. Nordirland - Grekland X

Gus Poyet är nästa man till rakning i ett kroniskt rörigt Grekland. Känner vi uruguayanen rätt kommer fokus först och främst ligga på att styra upp försvaret varpå en målsnål match högst troligt är att vänta från grekiskt håll. Ett modus operandi värdarna känner igen och kan finna sig i – tre av landets fyra senaste hemmafajter har slutat 0-0 här på Windsor Park. Det skulle inte förvåna om även denna match slutar mållös. Tänkbart spikkryss.

6. Israel - Island 1X2

Ryssland är såklart inte välkomna i Grupp 2 av B-divisionen, varpå en trerikesuppgörelse således väntar. De första fajten står mellan Israel och Island. Ett Israel som saknar sin stora stjärna och absolut viktigaste spelare, Eran Zahavi. Det borde kunna öppna upp för Island. Öborna har förvisso haft det jobbigt de senaste två-tre åren men här blir de alldeles för lågt betrodda mot ett trots allt ganska mediokert Israel. Helgardera och håll tummarna för en skräll.

7. Mexiko - Uruguay 2

Mexiko och Uruguay sparrar i Glendale, Arizona. Hemmaplansfördelen är därmed obefintlig, och även om vi trots detta förväntar oss en viss mexikanskt övervikt på läktaren så ser uruguayanerna vassare ut på planen. De ljusblå får klara sig utan Luis Suárez samt Bentancur, men Cavani, Torreira och inte minst genombrottsmannen Darwin Núnez förväntas hålla fanan högt i deras frånvaro. Mexiko övertygade inte nämnvärt i det förhållandevis enkla nordamerikanska VM-kvalet och till rådande streck lockar högersidan mest. Tvåan först, krysset sedan.

8. Ecuador - Nigeria 1X

Vidare till New Jersey där Ecuador gör upp med ett brandskattat Nigeria. Afrikanerna, som bommade VM i Qatar, saknar bland annat Oshimen, Iheanacho, Musa och Ndidi till denna samling. Fyra enorma avbräck. Ecuador har det bättre ställt. Sydamerikanerna gick överraskande starkt i VM-kvalet där de bland annat manövrerade ut Colombia och Chile över 18 omgångar. Den amerikaniserade ecuadorianen Michael Steveen Estrada Martinéz, hemmahörandes i DC United, var en högst bidragande orsak med sina sex mål och han lär visa vägen även här. Ettan streckas hårt men kryssgarderingen räcker.

9. Belgien - Nederländerna 1

Kevin de Bruyne har haft ett och annat att säga om Nations League. Summa summarum faller de “glorifierade träningsmatcherna” inte den rödhårige i smaken efter en lång säsong. Övriga belgare verka hålla med i stort, men när det vankas Benelux-derby mot grannlandet Nederländerna förväntas spelarna ändå kunna frammana lite jävlaranamma. Alla utom världens bäste målvakt Thibaut Courtois det vill säga – den långe är redan på semester. Totalt sett är belgarna bättre än de orangea, som sätter sitt kreativa hopp till en iskall De Jong och djupfryst Depay, på i stor sett samtliga positioner. Ettan singlas.

10. Frankrike - Danmark 1X2

Bråda dagar i Paris. Det nattmanglas på Roland Garros och ingen kommer in på Stade de France. De ansvariga för det sistnämnda debaclet får ett nytt försök vad gäller att arrangera en fotbollsmatch under torsdagen, då nästa röda gäng kommer på besök. Danskarna lär ha ett mindre följe än Pool, men möjligheterna att gräva fram ett resultat ska finnas. Hjulmands män från Minkland ser som vanligt fina ut med Christensen, Höjbjerg och inte minst Eriksen i centrallinjen. Visst, fransmännen har eldkraft så det räcker och blir över i Mbappé och den kommande Ballon D’or-gubben Benzema men landslagsformen har inte varit något vidare. Jag utesluter inte en liten skräll. Alla tecken.

11. Kroatien - Österrike X2

Kroatien följer en nedåtgående kurva. De bärande spelarna blir inte yngre och börjar falla bort en efter en. Landet höll sig förvisso kvar i A-divisionen på Sveriges bekostnad senast det begav sig men känslan är att det kan bli tuffare nu. Österrike är nya i högstadivisonen och nationen är på uppgång både bokstavligt och bildligt talat. Röjar-Ralf Rangnick är ny på tränarbänken och det ska bli mycket intressant att se vad han gör med spelare som Alaba, Arnautovic, Sabitzer. Jag går emot den hutlöst streckade hemmafavoriten – X2.

12. Liechtenstein - Moldavien 2

Liechtenstein aspirerar på titeln som Europas sämsta landslag. 0-26 noteras på deras sex senaste fajter och då ska sägas att de mött blåbärsnationer som Färöarna och Kap Verde. Moldavien är såklart inte heller något överjordiskt landslag, vilket platsen i D-divisionen vittnar om, men det finns grader i helvetet som gör att gästerna ska hållas klart högst i Vaduz. Tvåan är en tänkbar spik till förhållandevis skapliga streck.

13. Kazakstan - Azerbajdzjan 2

På tal om grader i helvetet. Kazakstan kommer få det hett om öronen när de kraftigt underskattade oljekungarna från “The land of fire” kommer på besök. De tillresta har gott gry i gruppen som till stor del består av lirare i Europacupsmeriterade Qarabag. Kazakerna sänkte nyss nämnda moldaver på straffar i den senaste Nations League-samlingen och klarade sig kvar i C-divisionen med en hårsmån, men här blir det tufft emot. Azerbajdzjan är en mäktig värdespik.

Kupongens bank! - Moldavien

Det är mer ett klappkasst Liechtenstein än ett starkt Moldavien som gör detta till bongens bank. Mikrostaten från Alperna förlorar igen – tvåa!

Dagens rensare! - Österrike

Både Österrike och våra vänner på andra sidan sundet har potential att sålla bland kupongerna. Kroatien ser trögt ut och då ska ett uppumpat Österrike ha finfina chanser att få med sig ett resultat. X2 prioriteras!

Klicka här för att rygga vårt Europatipssystem!

Systemförslag:

144 rader

1
1
X
2
X
3
2
4
1
2
5
X
6
1
X
2
7
2
8
1
X
9
1
10
1
X
2
11
X
2
12
2
13
2

1296 rader

1
1
X
2
2
1
X
3
2
4
1
2
5
X
6
1
X
2
7
X
2
8
1
X
9
1
10
1
X
2
11
1
X
2
12
2
13
2


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

800 kr tillbaka vid förlust
9.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.8
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.5
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

800 kr tillbaka vid förlust

eller 100% upp till 2500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.