Systemförslag: Europatipset 24/3 – VM-playoff och 3,5 miljoner i jackpot!

Europatipset promo
Landslagsfotboll i fokus på veckans första Europatips. Playoffet i Europa, med Sveriges match mot Tjeckien som given höjdpunkt, är först ut innan kupongen tar oss över Atlanten. Även där ska agnarna sållas från vetet i jakten på en VM-plats. Den som reder ut det får ta del av 3,5 miljoner i jackpot, häng med!

Klicka här för att rygga vårt Europatipssystem!

1. Sverige - Tjeckien 1X

Upp till bevis för Janne och gänget. Playoff-semifinal mot Tjeckien går av stapeln på den akustiska mardrömmen Friends Arena och fördelen ska vara svensk. Gulo Gulo har ett urstarkt kollektiv som radat upp strålande resultat i hemmaborgen. Eget gräs är en klar fördel, och detsamma gäller om man ser till respektive nations trupp. Tjeckerna baserar sitt landslag på spelare från den inhemska ligan och det enda namnet av internationellt snitt är Patrik Schick, en spelare som ser ut att saknas här. Tydlig fördel Sverige och 1X ska räcka för grön bock trots att Zlatan och Krafth är avstängda.

2. Italien - Nordmakedonien 1

Italien fick en hyfsad lott i sin playoff-semi, men slutspelsträdet i stort är desto sämre. I finalen står aningen Turkiet eller Portugal för motståndet och således missar åtminstone en jättenation VM i Qatar. Nordmakedonien knep andraplatsen bakom Tyskland i kvalets kanske enklaste grupp och kommer få det tufft emot här. Helt uträknade är de dock ej, i truppen finns kvalité i form av gubbar som Alioski och Bardhi. Herrar som gick i bräschen när bortasegern mot Tyskland bärgades i kvalspelet. Italien har såklart än starkare namn i sin trupp, men när det vankas playoff vet vi om någon att det kan köra ihop sig för de blåklädda, som trots sin EM-titel alltså inte lyckades vinna Grupp C. Värdnationen har en fördel på Renzo Barbera i Palermo, men det är inte omöjligt att se en låst matchbild leda till kryss och förlängning. Utgångsettan får sällskap av ett rensande kryss vid större systembyggen.

3. Portugal - Turkiet 1X2

Ovisst i Portugal där Ronaldo, Fernandes med vänner blir väl stora favoriter med tanke på vad de presterat på senare tid. Trots sin magnifikt drömmiga trupp är spelet torftigt och fantasilöst, något som nämnda herrar känner igen väl från vardagslunken i Man United. Inför den helt avgörande sista samlingen i kvalet satt portugiserna i tydligt förarsäte, men kryss mot Irland och framförallt den avslutande hemmatorsken mot Serbien gjorde att just serberna kunde gå förbi och knipa gruppsegern i sista stund. Att Turkiet gör samma sak ska inte uteslutas. De tillresta spurtade snyggt efter en sisådär start på kvalet och snodde andraplatsen från Norge. Gästerna har kvalité och goare gry i gruppen än Portugal, skrällen ska med.

4. Wales - Österrike 1

Wales stod för en stark insats i kvalet och bärgade playoff-platsen efter 1-1 mot Belgien i den sista matchen. Wilson, Daniel James samt Ramsey håller alla hög nivå och presterar sin bästa fotboll i landslagsdressen. Det gäller såklart även Bale, som i och med denna fajt gjort lika många matcher för Wales som för Real Madrid den här säsongen. På eget gräs är walesarna alltid starka och i kombination med Österrikes skakiga form på resande fot gör det att hemmaplansfördelen är tung här. Arnautovic och gänget har haft bekymmer på bortaplan mot vettigt motstånd på senare tid och här håller vi Wales något högre. Strecka från vänster.

5. Skottland - Polen X

Ryssland är av förklarliga skäl portade från playoff och Polen spelar därför vänskapslandskamp mot Skottland som uppvärmning inför det avgörande mötet (förhoppningsvis) mot Sverige. Skottarna sitter i en liknande sits då deras fajt mot Ukraina av lika förklarliga skäl inte kan spelas just nu – förhoppningar finns om en match i juni istället. Här och nu väntar därmed ett förmodat extra vänskaplig möte utan betydelse och då ligger en avvaktande matchbild präglad av viss rotation i korten. Framförallt för Polens del, där bland annat en hårt matchad Lewandowski kan få välbehövlig vila. Då matchen saknar betydelse känns ett oavgjort resultat inte osannolikt, för den med djupa fickor följer främst ettan.

6. Brasilien - Chile 1X

Brassarna har sedan länge säkrat en VM-plats och på senare tid har det också speglats av resultaten. I den förra samlingen kryssade man mot både Argentina och Ecuador. Förvisso på bortaplan, men det visar ändå att fokuset fullt förståeligt kanske inte riktigt är på plats fullt ut. Neymar anklagas för samma sak på ett personligt plan, i veckan kom rykten om fylla på PSG:s träning. Troligen ogrundade, men ändå ett störningsmoment inför mötet mot ett VM-jagande Chile. Sánchez, Vidal, Vargas och Brereton kommer stärkta från en fin bortaseger på hög höjd i Bolivia och räkna med att de siktar på poäng även här. Den överstreckade ettan garderas.

7. Colombia - Bolivia 1

Vidare till Barranquilla i Colombia där en mindre knivig kamp går av stapeln. De hemmahörande jagar VM i Qatar och tre viktiga poäng mot Bolivia som inte vunnit en bortamatch i kvalsammanhang i modern tid. 1-1 mot Argentina 2011 och 0-0 mot Brasilien tre år dessförinnan får anses vara landets största skapler på främmande mark, där den höga höjden i huvudstaden La Paz inte kan hjälpa dem. Cuadrado, Rodríguez, Muriel och inte minst Liverpools nya stjärna Luis Díaz gör processen kort framför hemmafansen. Ettan spikas.

8. Paraguay - Ecuador 2

Det är över för Paraguay som stått för ett uselt kval. Landet har tagit minst segrar av samtliga, blott två stycken på 16 omgångar, och båda bärgades med uddamålet mot jumbon Venezuela. Ecuador har i sin tur överraskat positivt och efter fem förlustfria fajter på raken kan landet med en seger här säkra en plats i VM för fjärde gången någonsin. Motivation som räcker och blir över mot en hemmanation helt under isen. Tvåan streckas aningen hårt men gillas ändå.

9. Uruguay - Peru 1X2

Ruskigt viktiga poäng står på spel i matchen i Montevideo där Uruguay tar emot tabellgrannen Peru. Blott en poäng skiljer dessa lag åt inför de två avslutande omgångarna och eftersom pinnen är i hemmalagets favör säkrar de en topp 5-plats vid seger. Då sista matchen spelas borta mot ett Chile som oavsett utgångarna i nattens alla möten kommer ha chans att lösa åtminstone en playoff-plats räknar vi med att uruguayanerna vill plocka tre välbehövliga poäng redan här. Det är dock lättare sagt än gjort. Peru är i riktigt fint slag med sex raka utan nederlag och i den senaste bortamatchen sänktes Colombia i slutminutrarna. Ett tufft, ovisst möte med mycket på spel väntar – alla tecken tar plats.

10. Mexiko - USA 1

Kanada, Mexiko och USA ska samsas om mästerskapet 2026 och mycket talar för att de också delar på platserna till vinterns VM. Helt givet är det dock inte än för de två sistnämnda och viktiga poäng står således på spel under natten till fredag. Nationerna har samlat lika många hittills, 21 till antalet, och den absolut största merparten har respektive nation tagit på sin egna matta. Borta är spelet helt enkelt inte särskilt bra och för USA:s del innebär det att endast en trepoängare (mot tokjumbon Honduras) bärgats i denna fas av kvalet. Fler blir det inte här. Fördel Mexiko.

11. Costa Rica - Kanada 1X

Tufft möte väntar gruppettan Kanada i det trendiga surfmeckat Costa Rica. Lönnlöven åker dit utan sin största stjärna, Bayerns speedkula Alphonso Davies, och det är således upp till Jonathan David att lösa biffen mot värdnationen som inte gett upp om en plats i VM-slutspelet. Honom emot står Keylor Navas som om han spikar igen här, samtidigt som Joel Campbell och kapten Bryan Rúiz får träff, peggar upp Costa Rica för ett olidligt spännande möte i den sista omgången mot USA nästa vecka. Konstigare saker har hänt framför en fanatisk hemmapublik och när Kanada ser ut att bli grovt överstreckade börjar vi i andra ändan. 1X.

12. Panama - Honduras 12

Vidare till Panama där kanalnationen generellt sett levererar starka resultat. Mot Honduras blir det dock alltid tajta tillställningar och faktum är att gästerna har plusstatik över de senaste fem årens inbördes möten. Under 2021 möttes man två gånger, med varsin 3-2-seger som följd, och då ska sägas att Panama hade en hel del flyt som efter en svag insats på något sätt ändå lyckades vända ett 0-2-underläge till en oförtjänt seger i slutminutrarna. Jämnt bör det bli även i detta rivalmöte och med procenten i åtanke är det givet att säkra upp ettan från start. Större system helgarderas.

13. Jamaica - El Salvador 1

Bottenmöte mellan tabellgrannarna Jamaica och El Salvador, i vilken värdnationen går in som rättmätig favorit. West Ham-stjärnan Michail Antonio finns visserligen inte med men de gröngula skickar likväl en trupp som är starkare än El Salvadors dito. Gästerna har förlorat samtliga bortamatcher i detta kval bortsett mot jumbon och även om de är ett hårt jobbande lag är det svårt att se dem lösa poäng i Kingston. Ettan bankas in som avslutande spik.

Kupongens bank! - Colombia

Bolivia är har visat sig hyfsade hemma på hög höjd men bedrövliga borta. Det är en trend som består mot ett stjärnspäckat Colombia. Värdarna behöver ta tre poäng i jakten på VM-slutspel och sjabblar inte bort detta drömläge. Etta!

Dagens rensare! - Peru

Ett åldrande Uruguay som är på nedgång går inte säkert mot ett motiverat Peru. Vändande möte slutade 1-1 i Lima och det är ett resultat gästerna kan förbättra på en bra dag. Högersidan rensar förträffligt och är ett måste redan från start.

Klicka här för att rygga vårt Europatipssystem!

Systemförslag:

144 rader

1
1
X
2
1
3
1
X
2
4
1
5
X
6
1
X
7
1
8
2
9
1
X
2
10
1
11
1
X
12
1
2
13
1

1296 rader

1
1
X
2
1
X
3
1
X
2
4
1
X
5
X
6
1
X
7
1
8
2
9
1
X
2
10
1
11
1
X
2
12
1
X
2
13
1


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

800 kr tillbaka vid förlust
9.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.8
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.5
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

800 kr tillbaka vid förlust

eller 100% upp till 2500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.