Systemförslag: Europatipset 19/6 – spanskt, nordiskt och amerikanskt!

Europatipset promo
Det finns något för de flesta smaklökar på söndagens version av Europatipset. Flest bataljer hämtas från norska Eliteserien där bland andra Lilleström och Rosenborg går i klinch. Svenska strider synas i såväl Damallsvenskan som Norrettan. En amerikansk knorr sätter färg på spektaklet när vi jagar hög utdelning!

Klicka här för att rygga vårt Europatipssystem!

1. Tenerife - Girona X

Kanarieöarna är platsen där ett lag till La Liga ska gallras fram under söndagen. Första kvalfinalen var ett sömnpiller, den mållösa bataljen i Katalonien var frukten av ett krampaktigt krig med lika många ostskivor som skott på mål. Något iögonfallande målkalas är heller inte att vänta i det vändande mötet med tanke på hur mycket som står på spel. Tenerife gäller som knappa favoriter i Attraktiva Bengans näste. Girona avrundade Segundan med bortasviten 1-1-3. Å andra sidan vann bara Tenerife en av de sista fem hemmamatcherna i seriespelet. Till katalanernas fördel talar Stuani som satte 22 baljor i ligaliret. Till de blåvita värdarnas fördel talar motsvarande möten, Girona har inte vunnit här sedan 2015. Ettan i trakterna kring 50 procent är föga tilltalande. I målsnålhetens namn är krysset högaktuellt.

2. IFK Kalmar - Djurgården 2

Defensiva problem är en fin omskrivning för IFK Kalmars situation. Kamratföreningen i östra Småland är komplett inkompetent när det gäller att freda den egna buren. På de senaste fyra matcherna har småländskorna släppt in 19 bollar. Fyra av dessa kom på Stadion i Stockholm där Djurgården lekte hem en 4-0-viktoria utan att släppa till något skott mot den egna kassen. Tio poäng skiljer i tabellen efter 14 omgångar och fler lär det bli innan helgen är över. När Hayley Dowd släpper loss sin stora kanon är det fara å färde för finrummets klart sämsta försvar. Inte minst när både Gísladóttir och Walker sitter på värdlagets botbänk. Kring 60 procent spikas tvåan.

3. Vittsjö - KIF Örebro 1X

Andra arrangemanget i Damallsvenskan står mellan skånskor och närkingar. Vittsjö har överraskat positivt under våren, efter att Clara Markstedt sänkte Häcken har de rödklädda värdinnorna lika många poäng som högdjuren på Hisingen. Vittsjö ska gälla som tydliga favoriter på skånsk mark mot tabelltian men inte så övertydliga som streckningen ger sken av. Kring 80 procent på ettan är oacceptabelt. KIF Örebro höll stången i det vändande mötet mot Ulf Kristianssons kompani i 87 minuter. Närkingarna kan inte nonchaleras när DIF-dräparen Elli Pikkujämsä går lös på öppet gräs. Garderingstvång, helst hela vägen.

4. Lilleström - Rosenborg 1

10-0 är en målskillnad som tål att dras i långbänk. Så lyder Lilleströms facit på Åråsen Stadion i huvudstaden. Tom Pettersson med vänner har gått obesegrade genom Eliteseriens tio första omgångar och toppar finrummet. Rosenborg är fjärran från fornstora dagar och redan tio pinnar bakom täten, förvisso med en hängmatch i handen. Trollungarna har svajat på resande tass och fick 2-0-däng på Oslos gulsvarta matta förra säsongen. Med korrekta streck lämnas ettan allena.

5. Odds BK - Molde 1X2

Molde gick på landslagsuppehåll efter en stilig 3-1-triumf mot sina övermän från fjolåret, Bodö/Glimt. Magnus Wolff Eikrem och company har två poäng upp från sin andraplats till Lilleström inför resan till Skien. De blåvita besökarna har ännu inte förlorat någon uppgörelse på främmande territorium men kan inte få stå orörda i trakterna av 60 procent. Odds BK är ett lynnigt lag som avrundade vårsäsongen med att bortabesegra Ham-Kam. Sällskapet på Skagerak Arena är starkare än vad den tidiga tabellen ger sken av, centertanken Milan Jevtovic sänkte Viking Stavanger under våren och kan bli obehaglig även för Molde. Hela spannet på uppstuds!

6. Tromsö - Haugesund 1

Man får hoppas att Haugesund har råd med flyg för annars är det möra kroppar som beträder Alfheim Stadion. Ska man fraktas längs marken innebär trippen från Rogaland till Tromsö ett drygt dygns stillasittande. Tromsö är erkänt svårhanterliga uppe i norr, det vet Haugesund som klev på en 2-0-mina här i höstas. Överlag har värdlaget varit kryssbenägna i överkant denna säsong, över hälften av kamperna har renderat i delad ära. Måsarna i bortalägret bör likväl bli en lämplig opponent för Gaute Helstrups herrar, gästerna står noterade för 1-1-3 på flygande klo. Etta.

7. Viking - Sandefjord 1X2

I valvet på SR-Bank Arena härjar Eliteseriens skyttekung. Veton Berisha har sprutat in 46 strutar på två och en halv säsong sedan återkomsten till Stavanger. Vikingarnas virtuos medverkade i Ståle Solbakkens Nations League-trupp och har eventuellt skallen full av himmelsblå drömmar. Andreas Georgsson rycker frenetiskt i Berisha för att spetsa MFF-truppen inför den allsvenska omstarten. Europatipparna tycks tro fullt ut på att Berisha bombar in nya baljor i helgen, nuvarande dryga 80 procent är lite väl vulgärt. Sandefjord är ingen strykpåse, särskilt inte på bortaplan där den blåröda flaggan hissats i tre fall av fem möjliga. Vi går för stora stålar och spänner bågen.

8. Ålesund - Vålerenga 1

Derbi della Rekdal blev ingen rolig historia för Vålerenga. 4-0 i ändan hemma mot Rosenborg innebär att Dag-Eliev Fagermos adepter inkasserat tre raka torskmåltider. Nederlag i fem av sex bortabataljer talar ytterligare emot Enga inför trippen till fiskemeckats Color Line Stadion. Ålesund är fem poäng rikare än gästerna från Oslo och nykomlingen i brandgul skrud har enbart brottats omkull hemmavid vid besöket från mustiga Molde. 1X står sig på större system.

9. FK Jerv - Ham-Kam 2

Nykomlingsmötet i Grimstad står mellan två bottenlag som tillämpat väsensskild framtoning i finrummet. Ham-Kam vann OBOS-Ligaen i överlägsen stil och har tagit med sig den solida defensiven till Eliteserien. Den grönvita kamratföreningen har ett försvarsspel i paritet med topplagen men offensiven är medelmåttig, något som mynnat ut i sex oavgjorda resultat efter nio omgångar. FK Jerv tvingades kvala sig upp i hierarkin och tycks inte ha vad som krävs för att hävda sig i den maffigare miljön. Målskillnaden 4-17 är de blågula värdarnas facit efter kölhalningen här hemma mot Sarpsborg. Ham-Kam vann båda inbördes möten förra säsongen och ex-bajaren Jakob Michelsens mannar ska ha finfin chans att utöka trenden i helgen. Tvåan kring 40 procent smakar prima som spik.

10. Haninge - Team TG 1X

Det finns gott om klass hos herrefolket på Torvalla IP. Kennedy Igboananike och Brian Span har båda gjort avtryck på allsvensk nivå. Det må finnas anledning till att denna duo huserar i Division 1 Norra nuförtiden, Haninge håller knappt på denna nivå. 1-1-4 är inte ett hemmafacit att hålla i handen när det blåser i kuponghögen. Team TG är å sin sida seriens klart sämsta lag men efter segern mot Örebro Syrianska samt pinnen mot Umeå är det högläge att bereda väg för åtminstone ett likaläge i södra Stockholm. Rensarkrysset ska med!

11. Atlanta United - Inter Miami 1

Inter Miamis delägare David Beckham gapar efter Leo Messi men får nöja sig med ex-elfsborgaren Christopher McVey. De rosalädda gästerna från Florida har bättre spelare i såväl styrelserummet som på tränarbänken kontra det gröna schackbrädet. Phil Nevilles pojkar ankommer till Mercedes-Benz Stadium med identiskt bortafacit som Haninges hemmadito. Atlanta United har fått igång sin ciceron Cisneros och är ett av MLS mest svårslagna hemmagäng. Båda höstens inbördes möten i motormeckat slutade med viktoria för United och med sunda sträck är det en enkel sak att lägga alla ägg i den rödsvartrandiga korgen. Spik.

12. Nashville - Kansas City 1X

Musikmeckat tar vid hos en fräsch värdklubb med blott två år på MLS-nacken. Nashville tillhör de mer svårslagna sällskapen i Western Conference. Gary Neil Smiths grabbar har arrangerat fem föreställningar och ännu inte bitit i det sura äpplet på Geodis Park. När ettan övertrasserar 70-strecket måste vi låta garderingspennan göra en smula skäl för namnet även om divisionens jumbo gästar. Kansas City kommer från en kanonsäsong men har sett likbleka ut under våren, i synnerhet på främmande mark. 0-2-6 är ett bortafacit som skänker trygghet till tecknen i västerled. 1X är ett värdesäkrat lås.

13. New York City - Colorado 1X

Kupongen begår bokslut i The Big Apple med ännu en pangchans till att stöka runt i kuponghögen. New York City är regerande mästare men snäppet svagare än Los Angeles för tillfället och på intet vis någon segermaskin. Mix Diskeruds forna förening var illa ute mot Minnesota senast och får nu besök av den senaste opponentens tabellgranne. Colorado har inget bortafacit som tål ett skrytbås men när tvåan är devalverad till ensiffrig procent är det lockande för värdejägare att blicka brett. Rapids slog serieledarna för en månad sedan och har hissat segerflagg på Yankee Stadium tidigare. Helst hela spannet.

Kupongens bank! - Atlanta

Inter Miami må låta flärdfullt men i realiteten är det ett knippe medelmåttor i Becks ägo. Både Atlanta United och Inter Miami är utpräglade hemmakatter, det ger utslag i motormeckat.

Dagens rensare! - Sandefjord

Sampo Koskinen och Malick Manés forna förening förtjänar större respekt än vad som uppvisas på denna kupong. Sandefjord, som 5-0-slaktade Strömsgodset på bortabana, visar vägen mot maffig utdelning.

Klicka här för att rygga vårt Europatipssystem!

Systemförslag:

144 rader

1
X
2
2
3
1
X
4
1
5
1
X
2
6
1
7
1
X
2
8
1
9
2
10
1
X
11
1
12
1
X
13
1
X

1296 rader

1
1
X
2
2
3
1
X
2
4
1
5
1
X
2
6
1
7
1
X
2
8
1
X
9
2
10
1
X
11
1
12
1
X
13
1
X
2


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

800 kr tillbaka vid förlust
9.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.8
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.5
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

800 kr tillbaka vid förlust

eller 100% upp till 2500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.