Systemförslag: Europatipset 18/5

Europatipset promo
Ett tvådagars Europatips står för dörren. Bongen drar igång med Europa Leauge-finalen mellan Frankfurt och Rangers under onsdagen och går sedan via hela åtta matcher från Superettan i mål med Premier League under torsdagen.13 rätt är målet, häng på!

Klicka här för att rygga vårt Europatipssystem!

1. Eintracht Frankfurt - Rangers 1X2

Ramón Sánchez Pizjuán slår upp portarna för finalen av Europa League, Eintracht Frankfurt och Rangers är det oväntade finalparet. Skottarna, som åkte ur Champions League-kvalet mot Malmö FF i höstas, har brädat lag som Dortmund och RB Leipzig längs vägen medan Frankfurt gett bland annat Barcelona och West Ham på näbben. Imponerande skalper i bägge fall och läxan att lära sig är att inget av dessa starka kollektiv bör räknas bort. Så även här. Den understreckade tvåan får första tjing sett från spelvärdesperspektivet, men alla tecken är att föredra.

2. Northampton - Mansfield X

Playoffet till League One rullar på. League Two-konkurrenterna Northampton och Mansfield ryker ihop för andra gången på kort tid och den här gången är det vinna eller försvinna som gäller. Mansfield drog den långa stickan i lördagens vändande möte (2-1) på hemmaplan och i ärlighetens namn kunde segern varit större. De tillresta Männen, eller “The Stags” som Mansfield också kallas, gjorde 2-0 på en halvtimme och kommer de upp i liknande nivå får Northampton svårt att vända på steken. Krysset ser intressant ut till en början, men täck gärna upp.

3. Skövde AIK - Örebro 1

Vidare till Skövde där den hemmahörande nykomlingen startat säsongen i Superettan fint. Fyra segrar och ett kryss finns i facit efter sju matcher och det är mer än vad exempelvis ett målsnålt Örebro mäktat med. De nyligen nedflyttade från gnällbältet har haft problem med produktionen och även om deras senaste två matcher, båda på hemmaplan, slutat med seger så är det inget som imponerat. Truppen med Yasin, Hamad och Walker borde kunna göra det bättre men precis som i fjol har man problem. Skövde, där den 20-årige skyttekungen Jack Cooper sticker ut, är ett klart mer spännande lag och när Örebro får överdrivet förtroende i stugorna på grund av klubbmärket är det läge att sätta sig i hemmabåten. Streckas från vänster.

4. Utsikten - Landskrona 1

Utsikten har fått en flygande start där Gais gamle nattklubbsprofil Karl Bohm visat framfötterna. Fem mål har det blivit hittills och fortsätter produktionen är utsikterna goda både för Bohm och för laget – inte minst när ett trött Landskrona kommer på besök. Skåningarna har bara vunnit två kamper och försvaret har haft betydande bekymmer hittills. Två insläppta mål per match skänker ingen trygghet och visst ser det ut att bli tufft emot även på konstgrästet i Göteborg. Ettan singlas runt 50-strecket.

5. Västerås - Jönköpings Södra 1X

Vigges vänner i Västerås har precis som Landskrona tydliga defensiva defekter, om möjligt är de ännu värre. Åtta insläppta på två matcher gör det såklart omöjligt för laget att vinna och även om streckningen är relativt beskedlig i vänsterled så är det därför svårt att lägga alla ägg i hemmakorgen när de senaste årens topplag J Södra kommer på besök. De tillresta har startat sådär men pulveriseringen av uppstickeren Utsikten senast ger råg i ryggen inför fortsättningen. Lurigt. 1X går först med hänsyn till värdet, men helgardera gärna.

6. Örgryte - Trelleborg 1

Sveriges äldsta fotbollsförening Örgryte IS har stått för en hädisk inledning. Två pinnar har bärgats och det är såklart under all kritik för ett lag som förväntas slåss om uppflyttning. Huvuden har också rullat som en följd, både tränare Ivarsson och sportchef Krulj är entledigande. Kvar är dock lirare som Abraham, Zeljkovic och spelet har inte varit så dåligt som resultaten då göteborgarna är god vän med bollen. Det handlar främst om att minimera misstagen bakåt. Trelleborg har startat säsongen hyggligt men inte mer och på Gamla Ullevi finns en känsla av att skåningarna kan få det kämpigt när värdarna tar nya tag. Med fint värde i väst är ettan en fin start.

7. AFC Eskilstuna - Norrby 2

Superettans målsnålaste manskap, Norrby, tar sig till AFC Eskilstuna för en jämn match enligt oddsen. Det svenska folkhemmet håller dock inte alls med och förutspår istället att gästerna blir överkörda. Det är väldigt svårt att köpa, inte minst med tanke på att Eskilstuna faktiskt förlorat två av sina tre senaste fajter och ser ut att vara lite på nedgång efter en oväntat lyckosam start. Norrby har goda chanser att få med sig ett resultat från denna match och för den med is i ådrorna är tvåan en riktigt häftig värdespik.

8. Brommapojkarna - Östersund 1

Nykomlingsmöte på Grimsta där Brommapojkarna tar emot de nyligen nedflyttade från Östersund. ÖFK har som bekant haft ett par turbulenta år både på och utanför plan och så ser det ut att fortsätta. Säsongsinledningen har varit mycket svag och endast en seger noteras efter sju omgångar. Ett ungdomligt och frejdigt BP gör det bättre. Formen, med sju poäng på de tre senaste, är fin och med Oscar Pettersson i spetsen har talangfabriken snittat över två mål per match under inledningen. Den överstreckade ettan går först men rensarkrysset får gärna följa om plånboken räcker.

9. Brage - Dalkurd 1X2

Brage har börjat oväntat bra och toppar tabellen ihop med Halmstad efter sju omgångar. Det är en inledning som inte gått obemärkt förbi, tipparna har i det närmaste gått man ur huse för att visa sitt stöd och vänstersidan når oanade höjder som en följd. En etta norr om 80 procent är dock inte alls befogat, speciellt inte då Brages första förlust denna säsong kom just här på Domnärsvallen när Dalkurds tabellgranne Jönköpings Södra var på besök. Detta blir betydligt jämnare än strecken gör gällande – alla tecken behövs.

10. Öster - Halmstad X2

Som ni nu vet huserar Halmstad i toppen av tabellen. Hallänningarna var en given uppflyttningskandidat innan säsongen och det finns såklart ingen anledning att ompröva detta favoritskap. Fem raka segrar noteras, på vilka blott två mål släppts in. Baffo och Ante Johansson är seriens bästa mittbackspar. Det blir något att bita i för Öster, som visserligen startat ganska fint även de, men som inte kan anses ha samma bredd och spets som HBK. Det syntes inte minst senast då Örebro blev för svåra. X2 går först i Växjö.

11. Aston Villa - Burnley X2

Kontraktskampen fortsätter för Burnley. En poäng skulle innebära att de kliver om Leeds och upp på säker mark i botten. En tuff men inte omöjlig uppgift mot Villa, som visserligen vann när dessa lag möttes på Turf Moor häromveckan, men som trots allt inte har något att spela för. Det syntes i helgens kryss mot Palace där Gerrards gäng inte direkt gick över lik för att försvara sin 1-0-ledning. Det går inte argumentera emot att Villa har det bästa laget på pappret men när en formstark Maxwell Cornet med övriga besökare spelar med livet som insats lockar den understreckade högersidan mest. X2 går först.

12. Everton - Crystal Palace 1X

Everton tog ledningen två gånger om hemma mot Brentford senast och Lampards lag hade klarat kontraktet om de hade lyckats hålla undan. Det gjorde man inte, men eftersom konkurrenterna också tappade poäng får de blåa ett nytt försök här. Tre poäng säkrar spel i Premier League även nästa år och visar firma Calvert-Lewin/Richarlison (varsitt mål senast) framfötterna är möjligheterna goda hemma mot Palace. De gästande är klara med sin säsong och har därtill inte haft någon vidare lycka på bortamark. Känslan är att Everton tar poäng på Goodison. 1X.

13. Chelsea - Leicester 1

Chelsea föll återigen i en final på straffar mot Liverpool. Tungt såklart, men möjligheten att säkra en tredjeplats framför fansen på Stamford Bridge bör ändå vara tillräckligt för att Tuchels gäng ska lyckas ladda om. Leicester har inte gjort en bra säsong och även om man kunnat putsa siffrorna mot två redan degraderade manskap i form av Norwich och Watford så kommer rävarna inte ifrån att säsongen varit en stor besvikelse. Med en undermålig defensiv blir det tufft emot i London. Ettan singlas.

Kupongens bank! - Chelsea

Begreppet bank går att diskutera men klart är att Chelsea ska ha väldigt goda chanser att sänka ett mediokert Leicester på hemmagräs. Värdarna är helt enkelt ett bättre lag. Etta.

Dagens rensare! - Norrby

AFC Eskilstuna har fått bra utdelning under inledningen med tanke på hur många mål man släppt in. I längden är den typen av svängdörrar dock inte hållbart och det skulle inte förvåna om det straffar sig redan mot Norrby. Tvåan testas tidigt till magiskt värde.

Klicka här för att rygga vårt Europatipssystem!

Systemförslag:

144 rader

1
1
X
2
2
X
3
1
4
1
5
1
X
6
1
7
2
8
1
9
1
X
2
10
X
2
11
X
2
12
1
X
13
1

1296 rader

1
1
X
2
2
1
X
2
3
1
4
1
5
1
X
2
6
1
7
2
8
1
X
9
1
X
2
10
X
2
11
X
2
12
1
X
13
1


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

800 kr tillbaka vid förlust
9.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.8
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.5
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

800 kr tillbaka vid förlust

eller 100% upp till 2500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.