Systemförslag: Europatipset 14/6 – Nations League tackar för sig!

Europatipset promo
För sista gången på ett tag domineras Europatipset av Nations League. Nio matcher från UEFA:s variant och en från CONCACAF:s dito ska städas av innan bland annat det sista VM-laget ska singlas ut. 13 rätt är målet, kanna på!

Klicka här för att rygga vårt Europatipssystem!

1. Tyskland - Italien 1

Stormöte i Mönchengladbach. Ett år har gått sedan Italien plockade hem det semisensationella EM-guldet, men formen som följt är verkligen inget vidare. Våren har sett speciellt usel ut och saknaden av Chiesa är påtaglig i Mancinis för stunden ganska anonyma startelvor. Tyskland ser mer spännande ut under Hansi Flick. Visst har det blivit något kryss för mycket, men tyskarna har fått upp intensiteten och spelmässigt ser det inte alls så pjåkigt ut. En italiensk seger är svår att se. Ettan först, krysset sedan.

2. England - Ungern 1X2

Ungern har överraskat i en mycket tuff grupp. Segern mot England i det vändande mötet imponerade och matcherna därefter har sett stabila ut även de. På Wembley kommer det bli tufft emot, men fortsatt poänchans finns om de håller samma nivå som tidigare matcher. Britterna behöver å sin sida höja sig. Southgates sällskap har inte alls motsvarat förväntningarna och stjärnor som Grealish samt Kane har inte gjort någon glad. Helgardera och håll tummarna för en skräll.

3. Nederländerna - Wales 1X

Nederländerna fick inte helt oväntat problem mot Polen. De orangea lyckades visserligen rädda ett kryss efter underläge 0-2, men det satt hårt åt och precis som uddamålssegern i det vändande mötet mot just Bales Wales är det ett resultat De Jong & co kanske egentligen inte var värda. Om marginalerna inte är i värdnationens ringhörna när britterna kommer för revansch ska hemmasegern inte tas för given. Ettan garderas åtminstone med rensarkrysset.

4. Polen - Belgien X2

Efter en svag NL-inledning gjorde Polen äntligen en bra insats borta mot Nederländerna. Poängen var välförtjänt och visade prov på polackernas kapacitet såväl som tyngd. Det var dessutom en välbehövlig boost för självförtroendet efter den stora förlusten mot Belgien dessförinnan. De Bruyne med vänner har blandat och gett med deras mått mätt, motivationen är enligt egen utsago inte på topp och bortsett den vändande segern har världstvåan åkt på en storförlust i Benelux-derbyt samt kryssat mot Wales. Ett nytt poängtapp räknas inte bort. Helgardera gärna.

5. Bosnien - Finland X2

Det blev inte helt oväntat oavgjort när dessa nationer mätte svärd i Finland för en vecka sedan. Både Bosnien och de blåvita är vana vid tajta tillställningar. Med det sagt verkar Finland bli lite väl lågt betrodda här. Käppakrigskungarna vann på bosnisk mark i VM-kvalet med 3-1 så sent som i november och värdnationen har inte riktigt kommit upp i nivå på senare tid. Pukki och Pohjanpalo har vad som krävs för att lösa poäng åt finnarna. X2 inleder till småfina streck.

6. Rumänien - Montenegro 1

Rumänien tog en fin seger mot Finland senast och generellt kan man konstatera att de trivs otroligt mycket bättre hemma än borta. I tävlingssammanhang är det bara Tyskland som lyckats besegra Puscas och gänget i bortaborg de senaste 18 månaderna. Mot Montenegro finns revansch att utkräva efter förra veckans möte och kommer de hemmahörande herrarna upp i samma nivå som mot vårt östra grannland är ettan en sund singel.

7. Ukraina - Irland 1X

Det är såklart neutral mark som gäller när Ukraina möter Irland. De blågula ska ha goda chanser i denna match ändå, kvalitén är högre hos “värdarna” än hos fyrklövrarna, men med det sagt verkar favoritskapet bli lite väl stort hemma i stugorna. Irland körde trots allt över Skottland med hela 3-0 i lördags och är inget lag som Zinchenko med sällskap städar av helt utan vidare. Ettan garderas med ett rensande kryss.

8. Luxemburg - Färöarna 1

Så till Luxemburg. Värdnationen, med Rodrigues, Sinani och bröderna Thill i spetsen, följer en tydligt uppåtgående kurva och de vann också mycket riktigt när Färöarna stod för motståndet förra gången. Håkan Ericsons halvdanskar stod inte för någon vidare insats senast då de sånär tappade poäng hemma mot ett fullständigt bedrövligt Litauen och på annan ort är öborna som regel ännu sämre. Trots trolig överstreckning är ettan given i utgång.

9. Liechtenstein - Lettland 2

Det är precis som väntat toppen mot botten i Grupp 1 av D-divisonen. Liechtenstein har agerat slagpåse från start och kommer göra det ända till slutet. Senast gick männen från företagsmeckat på pumpen mot Andorra, där den 42-årige rekordmannen Ildefons Lima gjorde sin 133:e landskamp sedan debuten 1997. Lettland har tagit tre raka segrar, bland annat genom att besegra just Lichtenstein, och är ett bättre lag. Tvåa.

10. Costa Rica - Nya Zeeland 1X2

Endast en plats återstår till VM i Qatar. Vinnaren mellan Costa Rica och Nya Zeeland ansluter sig till Grupp E där Japan, Spanien och Tyskland väntar. Ett lurigt möte på förhand. Keylor Navas och hans costaricaner går förvisso in som favoriter på den luftkonditionerade jättearenan i vinterns värdland men ö-nationen, med Newcastles forwardsstjärna Chris Wood i spetsen, ska inte räknas bort när nerverna ligger utanpå. Värdet till höger går inte att motstå, alla tecken och skrälljobb!

11. Täby FK - Örebro Syrianska 2

Norrettan sticker emellan med en kamp. Täby FK ligger pyrt till i tabellen och sett till formen är det är ganska lätt att förstå varför. Laget har lämnat fem av sina sex senaste matcher utan att göra mål och den segerlösa sviten skrivs till sju matcher. Örebro Syrianska gör det bättre, inte minst i bortaborg där endast två nederlag, mot topplagen Vasalund och Motala, noteras. I en jämnt streckad match lockar högersidan mest.

12. Jamaica - Mexiko 2

Nations League sprider sig som en löpeld, varken Kevin de Bruyne, Mexiko, Jamaica eller lilla Surinam slipper undan. De två sistnämnda länderna har redan mötts två gånger i detta gruppspel och faktum är att jamaicanerna inte gått rent. Krysset borta mot den sydamerikanska blåbärsnationen inger inget förtroende och det gör knappast heller 0-6 mot Kataloniens inofficiella landslag i genrepet inför denna turnering. Mexiko är ett i grunden klart mer kompetent och namnstarkt lag och ska gälla som tydlig favorit. Tvåa.

13. Seattle - Vancouver 1

Seattle och Vancouver har en hel del gemensamt i den västra MLS-konferensen. Tabellgrannarna har tagit i stort sett lika många poäng och man har gjort det först och främst på egen matta. På resande fot har Vancouver däremot förlorat sex gånger på sju försök och det är värt att notera att de dessutom släppt in 16 mål på dessa bortamatcher. Seattle är klart bättre defensivt rent generellt och med den tydliga hemmafördelen i ryggen är det inte särskilt svårt att ta ställning för Lodeiros Seattle. Fin spik.

Kupongens bank! - Seattle

Ljungbergs gamla gäng har inte riktigt fått ordning rätsida på säsongen som helhet, men hemmaspelet är alltjämt fint. Mot ett i grunden sämre och dessutom extremt bortasvagt Vancouver ligger tre poäng i korten. Etta!

Dagens rensare! - Ungern

Britterna har inte imponerat och precis som i det vändande mötet ser Southgates tama lejon ut att få bekänna färg. Ett kraftigt underskattat Ungern testas tidigt.

Klicka här för att rygga vårt Europatipssystem!

Systemförslag:

144 rader

1
1
2
1
X
2
3
1
X
4
X
2
5
X
2
6
1
7
1
X
8
1
9
2
10
1
X
2
11
2
12
2
13
1

1296 rader

1
1
X
2
1
X
2
3
X
2
4
1
X
2
5
1
X
2
6
1
7
1
X
8
1
9
2
10
1
X
2
11
X
2
12
2
13
1


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.7
120 kr gratisspel
9.4
18+ Regler och villkor gäller. spelpaus.se.
100% upp till 1000 kr
8.4
18+ Endast nya kunder | Lägg ett kombospel med minst tre val som ditt första spel, få ett gratisspel till samma värde om ditt spel inte går in (max 1000 kr) | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

LeoVegas

Få 100 kr gratisspel

Hämta bonus
18+ år. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se / Spelpaus – Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Fullständiga regler och villkor gäller.