Onsdagens Europatips smäller onekligen högt. Kupongen innehåller 5,5 miljoner kronor i jackpot och blandas med både cupfotboll och ligalunk från Europas högkvarter. Länderna som ska besökas är England, Italien, Frankrike, Spanien, Skottland och Nederländerna och nu sätter vi fart mot detta tvådagarsäventyr!

Spelstopp: 18:59

Klicka här för att rygga vårt Europatipssystem!

Manchester City FC Brighton & Hove Albion FC
1. Manchester City FC - Brighton & Hove Albion FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Brighton slog med nöd och näppe ut Newport i FA-cupen. Under matchens gång syntes det tydligt att Fiskmåsarna kämpar med självförtroendet för stunden och här saknas Bissouma, den spelare som överlag presterat absolut bäst för Potter och company. Även med honom hade det blivit oerhört tufft att få med sig något från Etihad. Pep Guardiolas ljusblå maskineri ser fantastiskt bra ut just nu och med ett bra truppläge till sitt förfogande kan spanjoren välja och vraka bland alternativen. Ettan är odiskutabel.

Juventus Turin Genoa CFC
2. Juventus Turin - Genoa CFC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

England lämnas för ett tag och istället ska vi rikta blickarna mot Coppa Italia i Turin. Här slog Juventus Sassuolo senast med 3-1, men det var inte utan problem för Pirlo och övriga. Trots att Sassuolo genomförde den andra halvleken med en man mindre spelade de i stunder ut Juve och det var inte förrän i slutet som Den gamla damen lyckades avgöra. Värdarna ser inte alls lika stabila ut som under tidigare säsonger. Genoa kommer hit med sju inspelade poäng av de senaste tolv möjliga och då rotation är att vänta, främst hos de svartvita, ska gästerna kunna stå upp bra trots bortagräset. Måla tvärs över och jobba in knallen.

Paris Saint-Germain FC Olympique Marseille
3. Paris Saint-Germain FC - Olympique Marseille Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12

Både fransk- och spansk Supercupfinal finns med på bongen och här ska den förstnämnda avhandlas. Föregående ligamöte mellan Paris Saint-Germain och Marseille ballade ur fullständigt och lita därför på att det kommer att gå hett till i Lens under onsdagen. Pochettino har möjlighet att plocka sin första titel som PSG-tränare, men den pressen samt det prekära skadeläget gör att parisarna inte kan ta något för givet. Marseille kan mycket i sina bästa stunder och på neutral mark går det inte att räkna bort gästerna. Gaffeln (etta-tvåa) först, men gärna alla tecken.

Real Sociedad FC Barcelona
4. Real Sociedad - FC Barcelona Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Så till den spanska Supercupen där den första, den andra kommer vi till senare, semifinalen ska avhandlas. Real Sociedad är inne i en djup formsvacka för stunden där torsken mot Sevilla innebar att baskerna bara vunnit en av de tolv senaste tävlingsmatcherna, ett oroande facit att ha i ryggen inför mötet med Barcelona. Barca har i sin tur växlat upp rejält mot slutet och firma Messi/Pedri ser ut att trivas som far och son tillsammans på plan. Katalanerna slog La Real så sent som i december med 2-1 och upprepar den bedriften i Córdoba. Tvåan singlas till trevlig procent.

Brentford FC Bristol City
5. Brentford FC - Bristol City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

På grund av Coronaviruset har Brentford stängt ner sin träningsanläggning. Det innebär att matcherna mot Bristol City och Reading har flyttats fram och således blir det inget spel på Brentford Community Stadium. Lottning kommer istället att fälla avgörandet och som vanligt rekommenderas sen inlämning för att följa spelvärdets gång. Fördelningen lyder 10-4-2 vilket procentuellt översätts i 62,5-25-12,5. Streckas ettan under fungerar den således som utmärkt värdespik.

Oldham Athletic Mansfield Town
6. Oldham Athletic - Mansfield Town Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Vidare ner till League Two där vi ska syna två kombattanter som båda åkte ur FA-cupen i helgen. Oldham klarade inte av att rå på ett roterat Bournemouth och här får den gamla vänsterspringaren Harry Kewell och hans mannar en ny tuff uppgift framför sig. Mansfield föll förvisso mot Cheltenham, men det ser trots allt bra ut i ligaspelet. Tre raka viktorior med totalt 9-3 är starka papper och här lockar högersidan klart mest. Strecka därifrån.

Livingston FC Aberdeen FC
7. Livingston FC - Aberdeen FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Rangers blir omöjliga att nå i tabelltoppen av skotska Premiership, men Aberdeen har god chans att komma ikapp Celtic på andraplatsen. Då krävs det förmodligen seger borta mot Livingston, en uppgift gästerna troligtvis inte löser. Lejonen, som värdarna kallas, är nämligen ett av Skottlands allra formstarkaste lag sedan David Martindale tagit över tränarsysslan. Åtta (!) raka tävlingssegrar är ett kvitto på det påståendet och här ser vänstersidan ut att erbjuda spelvärde. 1X blir då valet.

Feyenoord Rotterdam PEC Zwolle
8. Feyenoord Rotterdam - PEC Zwolle Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Onsdagen går i mål i Holland där Eredivisie sponsrar bongen med tre bidrag. Feyenoord är i allra högsta grad inblandade i kampen om ligatiteln och segern mot stadsrivalen Sparta Rotterdam var helt i sin ordning. Dick Advocaats manskap blir dock väldigt hårt betrodda under lillördagen. Zwolle håller förvisso till på den nedre halvan, men gästerna är minst sagt svårforcerade. Blott fyra nederlag på 15 spelade matcher går i god för det och är skrällen i Rotterdam är inte alls långt borta. Gardera brett.

Fortuna Sittard Sparta Rotterdam
9. Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Mittenmöte från Hollands sydligaste delar. Efter en hemsk inledning på säsongen fick Kevin Hofland lämna tränarposten i Fortuna Sittard och istället tog hans assisterande, Sjors Ultee, över. Värdarna är förbättrade under Ultee och segern mot Heerenveen var Fortunas fjärde sett till de fem senaste. Lyftet i tabellen har kommit som ett brev på posten och här lever Sparta Rotterdam farligt. Gästerna har förlorat två av sina tre senaste och har för vana att blanda och ge på resande fot. Med det i åtanke är ettan en lockande chansspik.

ADO Den Haag VVV Venlo
10. ADO Den Haag - VVV Venlo Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12

Tulpanriket avrundas i de nedre regionerna där ADO Den Haag och VVV-Venlo jagar säker mark. Ingen av aktörerna visar dock upp någon större form och när dessutom respektive defensiv läcker från alla håll och kanter blir det svårt att lämna det absoluta bottenträsket. Här lär dock de båda kombattanterna gå för segern och då många mål är att vänta lämpar sig alltid gubben (1-2) allra bäst. Det mindre troliga krysset lämnas helt utanför.

Real Madrid Athletic Bilbao
11. Real Madrid - Athletic Bilbao Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Över till torsdagen där vi återigen ska ge oss i kast med den spanska Supercupen. Denna gång förflyttar vi oss till Málaga där Real Madrid drabbar samman med Athletic Bilbao. Marängerna har efter en tids starka resultat kommit ner på jorden mot slutet där det blivit delad pott mot såväl Elche som Osasuna. Oroande för Zidane som inte kan ta något för givet här. Bilbao kommer till spel med betydligt mer vila i benen och baskerna brukar stå upp bra mot storlagen överlag. Gardera i hopp om kupongrens.

Arsenal FC Crystal Palace FC
12. Arsenal FC - Crystal Palace FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Efter en ganska sömnig 90-minutare lyckades till slut Arsenal avancera vidare från FA-cupen via förlängning mot Newcastle. Emile Smith-Rowe visade med sitt vackra 1-0-mål varför han är tämligen given för stunden och dessutom fick hittills underpresterande Aubameyang sätta spiken i kistan från nära håll. Viktigt för Arteta att gabonesen kommer igång med sitt målskytte då det är vitalt för The Gunners eventuella framgångar. Crystal Palace fick i sin tur respass mot Wolverhampton och överlag ser inte Örnarna mycket ut för världen just nu. Roy Hodgson och company har emellertid inte förlorat mot Arsenal på fyra raka inbördes möten, men den trenden bryts här. Etta.

Atalanta BC Cagliari Calcio
13. Atalanta BC - Cagliari Calcio Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Kupongen stängs som den nästan inledde, nämligen med Coppa Italia. Cagliari ska i Bergamo försöka skrälla precis som Genoa i Turin, men på förhand är sardinernas uppgift tuffare än Genoas. Atalanta har kommit igång rejält den senaste tiden och La Dea radar upp segrar på löpande band. Rotation är dock att vänta och då cupmatcher tenderar att leva sitt egna liv ska inte gästerna ses helt utan chans på Gewiss Stadium. Krysset är ett lockande komplement åt favoritettan, åtminstone på större system.

Kupongens bank! - Barcelona

Barca börjar sakteligen växla upp och när det nu är neutral mark som gäller ska katalanerna ses med ypperlig chans mot ett formsvagt Sociedad. Baskernas dystra trend fortsätter även här.

Dagens rensare! - Zwolle

Kupongen är sprängfylld med stora favoriter, men en bräcklig sådan ska Feyenoord kunna vara. Värdarna har inte övertygat våldsamt på eget gräs och här ska ett boostat Zwolle inte ses som chanslösa. Högersidan rensar monumentalt.

Klicka här för att rygga vårt Europatipssystem!

144 rader

1
1
2
1
X
2
3
1
2
4
2
5
1
6
2
7
1
X
8
1
X
2
9
1
10
1
2
11
1
X
12
1
13
1

1296 rader

1
1
2
1
X
2
3
1
X
2
4
2
5
1
6
X
2
7
1
X
8
1
X
2
9
1
10
1
2
11
1
X
2
12
1
13
1
X

Klicka här för att rygga vårt Europatipssystem!

Ett inlägg av