Erbjudande: & Allt inför Manchester United - Manchester City

Redaktionen,

Toppfighterna fortsätter att underhålla oss när det kommer till Premier League nästa helg är det Manchester-derbyt som står på schemat och det spelas på söndagen i omgångens sista match.

United som spelar Champions League på tisdagen behöver säkra en poäng hemma för att säkra första platsen mot CSKA Moskva, kommer att ha ett stort avbräck på söndagen då Pogba är avstängd efter sitt röda kort i mötet med Arsenal. Ett möte man vann med 3-1 efter att ha kontrat in två snabba mål i början utav matchen efter försvarsmisstag ifrån Arsenal, ett Arsenal som aldrig kunde komma tillbaka efter den starten.

Men även om resultatet är fint på pappret för Mourinho och hans parkerade buss så blev man ändå penetrerade gång på gång och hade det inte varit för De Gea, som var fullständigt magisk i målet samt Arsenals oförmåga att ta vara på sina chanser, hade resultatet varit något annat. Stärkande för laget såklart, men släpper man till så mycket skott och målchanser som man gjorde emot Arsenal ska det konstateras att "bussen" är mer ihålig än vad resultatet berättar för en.

Phil Jones är tillbaka i träning men Fellaini, Bailly och Carrick verkar fortsatt inte vara redo.

City fortsätter att vinna sina matcher, men sedan skadan på Stones har faktiskt offensiven inte varit lika klinisk som tidigare. Sedan är det givetvis fullt normalt att inte slakta motståndaren i samtliga matcher, istället har man byggt moral och sammanhållning med sina flera sena avgöranden på senaste tiden, något som utstrålar precis det lilla extra ett mästarlag oftast besitter.

Man reser till Ukraina för match mot Shakhtar på onsdag, således har man lite mindre vila än United, däremot är det fortsatt 4 dagar emellan matcherna vilket generellt är tillräckligt med tid för återhämtning. Man är dessutom redan klara i matchen och klart står att David Silva och De Bruyne vilas, de reser inte ens med laget till Ukraina.

Matchen som sådan kommer att domineras av City när vi pratar bollinnehav och skapade lägen, Mourinho lär absolut inte ställa ut sitt lag i höga positioner och försöka vinna bollen högt i plan utan det bör bli full fokus på att täppa till så många ytor som möjligt medans man försöker att kontra via kanterna, där Martial/Lingaard erbjuder snabbhet och hoppas på att hitta sitt mål den vägen.

Däremot lär man bli alldeles för tunna i sina anfallsförsök och en spelare som Pogba kommer att saknas med sina stöd-löpningar och drivet med boll han besitter. Troligtvis kommer man att fastna lågt och oftast inte komma ur det flockande presspel City vill sätta in när man blivit av med bollen, Unitedspelarna kommer att ha för få alternativ nära sig för att kunna lyckas ta sig ur det greppet.

Med så mycket skott och målchanser United släppte till mot Arsenal, men även mot både Spurs (som var utan Kane) samt Liverpool ställer jag mig frågande till hur täta man faktiskt är. Detta försvarsspel kommer att bli straffat mot detta City som verkligen visat att man kan avsluta sina lägen och målchanser. Samtidigt kommer inte United komma till särskilt många farliga målchanser för att på riktigt störa offensivt, även om man såklart kan ha tur. I slutändan landar jag in i ett City som vinner den här matchen oftare än de odds som är utställda, däremot tar vi en liten livlina som ger oss hälften av pengarna tillbaka vid ett oförväntat kryss.

Manchester City -0.25 spelas till 1.90 hos Pinnacle.

Ett inlägg av
Redaktionen Redaktionen
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord